The Village Україна збирає події вихідних, які варто відвідати (31 січня – 2 лютого 2020 року).

П’ятниця

31 січня

Диско та синтіпоп у «Хвильовому»

КОЛИ: 31 січня, 22:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

У п’ятницю в «Хвильовому» обіцяють синтіпоп, ньювейв, диско та «top of the pop 70s-80s». «За пультом наш резидент Vlad Andrusenko та Наташа Гривюк, яка вже запалювала на тусовці Girls Power», – розповідають у барі.


Попвечірка в Atlas

КОЛИ: 31 січня, 23:00

ДЕ: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

СКІЛЬКИ: вхід вільний, після 00:00 – 100 гривень за списками та 200 гривень без списків

Facebook

У клубі Atlas цієї п’ятниці гратимуть попмузику. У лайнапі: Kionix, Apolik, Eldar Kitbeatz, Dmitriy Desire та інші.


Новий рік у барі «Анжела. Напої та свято»

КОЛИ: 31 січня, 17:00

ДЕ: «Анжела. Напої та свято», вулиця Мала Житомирська, 15

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

У барі «Анжела. Напої та свято» влаштовують вечірку, присвячену останньому дню новорічних свят. На вечірці можна буде з’їсти олів’є «Феєричне», випити коктейль «Розкішна розкіш», загадати бажання під 12 ялинками та запалити бенгальські вогні.


Кураторська екскурсія Катерини Носко

КОЛИ: 31 січня, 19:00

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

Кураторська екскурсія Катерини Носко та діалог з художником і журналістом Мстиславом Черновим відбудуться у межах виставки «Продукування снів, або Що пропонує сучасна медіамашина». Тема екскурсії – художні рефлексії щодо сучасних ЗМІ та конструювання медіареальностей. «Межі між дійсним і тим, що хоче таким здаватись, стираються. Яким чином адаптуватись і не втратити критичної позиції та дистанції до сконструйованих реальностей?» – розповідають організатори події.


Дорослий кіноклуб

КОЛИ: 31 січня, 19:00

ДЕ: Dialog Hub, вулиця Володимирська, 43

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

«Дорослий кіноклуб» з резиденткою Dialog Hub Крістіною Шапранпоказуватиме та аналізуватиме фільм «Маленька смерть». Учасники кіноклубу обговорюватимуть «дивакуватість» у сексі та фетишизм і те, як правильно виражати свої бажання і фантазії та як не зламати через дивакуватість стосунки.


«Підпільний стендап» в Shooters

КОЛИ: 31 січня, 20:00

ДЕ: Cocktail bar, вулиця Московська, 22

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

Цього разу на «Підпільному стендапі» виступлять актор кіно і театру «Чорний Квадрат» Олександр Жипецький, сценарист проєкту «Телебачення Торонто» Антон Тимошенко та переможниця в номінації «best comedian female» незалежного стендап-фестивалю Анна Кочегура.

Субота

1 лютого

«Мандрівний замок» мовою оригіналу

КОЛИ: 1 лютого, 16:30

ДЕ: Kino42, вулиця Костянтинівська, 11/13

СКІЛЬКИ: 120 гривень

Facebook

У Kino42 показуватимуть відреставровану копію «Мандрівного замку» Хіяо Міядзакі мовою оригіналу з українськими субтитрами.

За сюжетом, зла відьма заточила 18-річну Софі в тіло старої жінки. У пошуках того, хто допоможе їй повернутися до свого вигляду, Софі знайомиться з могутнім чарівником Хаула і його демоном Кальцифером. Кальцифер повинен служити Хаулу за договором, умови якого він не може розголошувати. Дівчина і демон вирішують допомогти одне одному позбутися злих чар.


Лекція про українську родину з погляду фемінізму

КОЛИ: 1 лютого, 16:00

ДЕ: Creative Women Space, Михайлівський провулок, 9-Б

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

Кандидатка історичних наук і дослідниця народних традицій Ірина Ігнатенко на лекції говоритиме про те, що таке традиційна українська родина. «Що означало бути матір’ю/батьком більше як двісті років тому? Чи була у подружньої пари можливість свідомо відмовитися від батьківства? Чи могло подружжя хоча б регулювати вагітність?» – відповіді на ці та інші питання дадуть на лекції. Реєстрація за лінком.

Неділя

2 лютого

«Вічне сяйво чистого розуму». Показ та обговорення

КОЛИ: 2 лютого, 13:00

ДЕ: Арт-центр імені Івана Козловського, вулиця Хрещатик, 50-Б

СКІЛЬКИ: 100 гривень

Facebook

Американська напівфантастична драма Мішеля Гондрі. За сюжетом, сором’язливий і меланхолійний Джоел живе нічим не примітним сірим і похмурим життям. Одного разу він вирушає до моря. На піщаному березі Джоел помічає дівчину з яскраво-синім волоссям. На зворотному шляху вони знайомляться у вагоні електрички, і хлопець розуміє, що у них з Клементиною багато спільного. Зовсім скоро Джоел збагне, що справді був знайомий з нею, ба більше – вони були парою.Фільм демонструють з оригінальною звуковою доріжкою з українськими субтитрами.


Екскурсія про Хрещатик

КОЛИ: 2 лютого, 12:00

ДЕ: початок біля входу в готель «Дніпро» на Європейській площі

СКІЛЬКИ: від 180 гривень

Facebook

Під час екскурсії дослідник архітектури Семен Широчин розповість про три Хрещатики – «мертвий, живий і ненароджений». «Ми будемо стояти на місці, де раніше стояли відомі будівлі, дізнаємося їхню історію і побачимо фотографії. З’ясуємо, коли і як вони були знищені, споглядаючи те, що на їхньому місці сьогодні. Уявимо себе в просторі нереалізованих фантазій конкурсних проєктів 1940-х, а також дізнаємося, як сучасний Хрещатик формувався після війни», – розповідають організатори про подію.