The Village Україна збирає події вихідних, які варто відвідати (10-12 січня).

П'ятниця

10 січня

Вечірка Kyiv Funk Essentials

Коли: 10 січня, 22:00

Де: Gram, вулиця Січових стрільців, 21

Вхід вільний

Facebook

У першому в Києві DJ-барі Gram влаштують вечірку з мотивами фанку, соулу та класичного диско. Запрошують нових діджеїв, які ще не грали у закладі. Розпочне з джазу Alex Ditkovskyi, продовжить Boris Marchenko, завершить – Artwork. Вхід вільний.


Показ фільму «Зелена книга»

Коли: 10 січня, 21:15

Де: Kino42, вулиця Костянтинівська, 11

Скільки: 120 грн

Facebook

«Зелена книга» – фільм американського режисера Пітера Фаррелі, який прославився своїми комедіями. Стрічка розповідає реальну історію подорожі півднем США відомого джазового піаніста і звичайного водія, між якими виникла дружба. Показ фільму відбудеться мовою оригіналу з українськими субтитрами.


Вечірка Equilibro у «Хвильовому»

Коли: 10 січня, 22:00

Де: «Хвильовий»

Вхід вільний

Facebook

Традиційна п'ятнична вечірка у «Хвильовому» на Подолі. Зустрічатимуть гостей трайбл-хаусом, етно-бітами та індустріальними ударами синтетичної бочки. За пультом Andy Yankovskyi та Nestor Barchuk.

Субота

11 січня

Виставка Free Hong Kong x Revolution of Dignity Exhibition

Коли: 11 січня, 20:00

Де: Палац культуру «Куренівка», вулиця Костянтинівська, 73

Вхід вільний

Facebook

Команда Free Hong Kong та Revolution of Dignity Exhibition відкриють спільну виставку, яка розповість про події у Гонконгу та їх зв'язок з Революцією Гідності в Україні. «Сьогодні шляхи двох країн знову схрещуються. У боротьбі за демократію та свободу і проти тиранії ті, хто переживає подібні речі, повинні об'єднатися», – розповідають організатори.

Про інші виставки січня читайте

в матеріалі


Виставка On the sly Олени Мишанської

Коли: 11 січня, 18:00

Де: «Віан», вулиця Михайлівська 21Б

Вхід вільний

Facebook

«Потаємне» – виставка ілюстраторки Олени Мишанської, що стартує 11 січня у винному барі «Віан». У своїх роботах художниця розповідає про творчу прокрастинацію, про роботу, яку хочеться робити замість роботи. «Це виставка про потаємне та відверте, ніжне та пристрасне. Це розповідь не лише про особисте, але і про поезію повсякденного, ледь помітного, інколи схованого та випадкові спостереження за чуттєвим світом жінок», – пояснюють куратори.

Неділя

12 січня

Лекція про дослідження Подільської набережної

Коли: 12 січня, 18:00

Де: Центр сучасного мистецтва М17, вулиця Антоновича, 102-104

Вхід вільний

Facebook

Дослідник і співзасновник «Агентів змін» Юрій Грановський розкаже, що вдалось дізнатись про Подільську набережну після великого дослідження. Дізнаєтесь, що відбувається з водою в Дніпрі та подільських колекторах, чи можна зробити набережну доступною для містян і як.


Показ фільму «Голова-гумка» Девіда Лінча

Коли: 12 січня, 18:00

Де: провулок Шевченка, 5

Вхід вільний

Facebook

Фільм, який режисер Девід Лінч знімав кілька років через брак коштів, сьогодні вважається культовою класикою та яскравим хрестоматійним прикладом сюрреалізму у кіно. Сам Девід казав про стрічку, що це «сон про темні та тривожні речі» та називав її своїм «найбільш духовним фільмом». А Стенлі Кубрик показував його знімальній групі «Сяйва» задля занурення в потрібну атмосферу. «Голову-гумку» у неділю дивитимуться та обговорюватимуть у кіноклубі Evropa.