Концерт гурту «Вагоновожатые», техно у Палаці культури «Куренівка» та вистава «Віталік» від «Дикого театру». The Village Україна збирає події п’ятниці та вихідних, які варто відвідати (13-15 грудня).

© Генадій Попеску 

П’ятниця

13 грудня

Biennale of Contemporary Art Bread

У приміщенні Народного музею хліба влаштовують відкриття Biennale of Contemporary Art Bread. Бієнале Art-Bread переосмислює пострадянську спадщину, історію та міфи, а учасниками виставки стали люди, які виросли під час радянської влади та виховувалися під впливом радянської культури батьків.


Коли

17:00-22:00

Де

Народний музей хліба, вулиця Вишгородська, 19

Скільки

Вхід вільний


Vystavka Techno: Friday the 13th

Техновечірку влаштовують у Палаці культури «Куренівка». У лайнапі: Daria Kolosova b2b Nastya Muravyova, Radiant Futur, Detcom, Hardwaves, S-84, Infandous b2b Tymurovets та Pahan.


Коли

23:00-11:00

Де

вулиця Костянтинівська, 73

Скільки

200-250 гривень


Вечірка Venerdi Santo

У барі «Хвильовий» влаштовують вечірку до п’ятниці 13-го. «Ciao, лиха молодь! До вас прийшло професійне свято − погана п'ятниця тринадцятого. Себто будемо модні та брутальні бандити!» − розповідають організатори. На вечірці гратимуть DINASTIA та ALAN.


Коли

22:00-4:00

Де

вулиця Верхній Вал, 18

Скільки

Вхід вільний


© Анна Бобирєва

Субота-неділя

14-15 грудня

Різдвяний Kyivness

Сьомий курований вінтажний маркет Kyivness відбудеться в «Українському домі». На ньому можна буде придбати вінтажний посуд і платівки, прикраси та одяг, книги, декор і локальні бренди. Тут облаштують лаунж-зону з краєвидом на місто та організують кінокорнер разом з Arthouse traffic. Поїсти можна буде в бістро, де серед учасників − «Асамблея» та The Naked Bar.

Детальніше можна дізнатися

за посиланням


Коли

11:00-20:00

Де

вулиця Хрещатик, 2

Скільки

від 100 гривень


Маркет подарунків «Всі.Свої»

Маркет новорічних подарунків «Всі.Свої» влаштовують у просторі на Десятинній. Тут можна буде обрати подарунки від українських виробників посуду, текстилю, декору для дому, одягу, прикрас, білизни, книг, дитячих іграшок, косметики, парфумів, аксесуарів для жінок та чоловіків, їжі та сувенірів.


Коли

10:00-20:00

Де

вулиця Десятинна, 12

Скільки

Вхід вільний


© СБПЧ

Субота

14 грудня

Концерт СБПЧ

Російський інді-гурт СБПЧ виступить в київському клубі Bel etage, де зіграють треки з останнього альбому «Наверное, точно». Усі 10 пісень записували у Норвегії, а над кліпом синглу «Злой» працювала українська режисерка Таню Муіньо.


Коли

14 грудня, 19:00

Де

Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки

від 600 гривень


Crest + Shadowax live

У клубі Crest зіграє російська електронна артистка Shadowax. У вересні вона випустила новий альбом Nikolai Reptile. Пізніше Shadowax зняла кліп «Николай Reptile», який розповідає про «просто цікавого хлопця». Почути треки зі старих і нового альбомів можна на київському концерті, на якому також гратимуть Nastya Muravyova, Denis Polyakov і Vera Logdanidi.


Коли

23:55-09:00

Де

вулиця Хрещатик, 12

Скільки

350-400 гривень


День народження The Naked Room

Галерея сучасного мистецтва The Naked Room святкує свій перший день народження. У програмі: святковий сніданок з натуральним і біодинамічним вином і секретним меню, публічна розмова з Борисом Філоненком, Катериною Носко та Анастасією Леоновою, а також розмова про те, як стати колекціонером, із засновницею Stedley Art Foundation Стелою Беньяміновою і засновницею та кураторками галереї Лізаветою Герман і Марією Ланько.


Коли

10:00-23:00

Де

вулиця Рейтарська, 21

Скільки

Вхід вільний


Вечірка Criminal Practice

Вечірка у клубі Otel’, на якій гратиме Массіміліано Тоскано, він же Ma.To − берлінський продюсер італійського походження. Він встиг зіграти у клубах Hoppetosse та Club Der Visionaere, а гостями його концертів стали Thomas Melchior, Vera, Petre Inpirescu, S-Max, Spacetravel. На вечірці в Otel’ сети також гратимуть Hopper Field, Ghetto Sunrise і Roma Khropko.


Коли

23:59-10:00

Де

вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

від 150 гривень


Анна Мурзіна

Неділя

15 грудня

Вистава «Віталік» від «Дикого театру»

Уперше в Києві покажуть п’єсу українського драматурга Віталія Ченського. «Уявіть собі чоловіка: впевненого, дієвого, серйозного, накачаного, мачо. Це Віталік. А тепер уявіть закомплексованого, сутулого, сорокарічного холостяка з Маріуполя, який знімає кімнату, працює журналістом, шукає сенс життя, гроші, турботу, любов і натхнення… Уявили? Це теж Віталік», − розповідають організатори. У театрі попереджають, що говоритимуть матом, а деякі сцени будуть відвертими.


Коли

20:00-21:30

Де

Мала опера, вулиця Дегтярівська, 5

Скільки

від 150 гривень


Концерт «Ляпіс 98»

Гурт «Ляпис 98» створили учасники Brutto і колишні учасники «Ляпис Трубецкой». Музиканти грають старі хіти «Ляписа Трубецкого» 1990-х і початку 2000-х років. На концерті музиканти виконуватимуть хіти зі старих альбомів «Ляписа».


Коли

15 грудня, 19:00

Де

StereoPlaza, проспект Лобановського, 119

Скільки

від 799 гривень


Концерт «Вагоновожатые»

Український гурт «Вагоновожатые» зіграє у клубі Bel etage. Свій останній альбом «Референс» музиканти випустили у 2018 році: він розповідав про 20 найпоширеніших вад суспільства. Програму нового концерту оголосять лише на самій події. «Може, новий бронебійний трек, а може, блок старих і забутих композицiй? Про це стане відомо лише в день презентацiї», – кажуть організатори.


Коли

15 грудня, 19:00

Де

Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки

від 350 гривень