Концерти американського репера та блюзової співачки, вечірка у «Хвильому» щодо зносу будинку-монстру на Подолі, лекції про Нобелівську премію та вистава за романом Андрія Куркова. The Village Україна збирає події вихідних, які варто відвідати.

Юля Вебер для The Village Україна

П’ятниця

6 грудня

«Дахабраха» у Палаці спорту

За словами музикантів, під час всеукраїнського туру 2018 року гурт зрозумів, що доріс до великих концертних майданчиків. Цього разу «Дахабраха» гратимуть і співатимуть у Палаці спорту. «Обов’язково придумаємо, як зробити цю велику залу мультиформатною та стереокультурною», – обіцяють музиканти.


Коли

6 грудня, 19:00

Де

Палац спорту, площа Спортивна, 1

СКІЛЬКИ:

від 390 гривень


21 рік першому альбому ТНМК

ТНМК відзначає 21 рік дебютному альбому «Зроби мені хіп-хоп». Гурт зіграє його повністю, а між треками звучатимуть старі скіти-інтермедії, записані за участі Ігоря Пелиха, Віталія Кличка й талісмана гурту – Ігоря Арнаутова.


Коли

6 грудня, 19:00

Де

Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

СКІЛЬКИ:

від 650 гривень


Сольник Alyona Alyona

За рік після старту музичної кар’єри реперка Alyona Alyona випустила альбом «Пушка» та мініальбом «В хаті МА», про неї писали The New York Times і Vogue. Наприкінці року Alyona Alyona зіграє великий концерт у Києві.


Коли

6 грудня, 20:00

Де

HC Hall, проспект Визволителів, 1

СКІЛЬКИ:

від 450 гривень


Концерт Noize Mc

У вересні Noize MC випустив кліп на трек «Все как у людей» з триб’юту російському рокеру Єгорові Лєтову, на початку жовтня – кліп на англомовну пісню Chasing the Horizon. На київському концерті хіп-хоп артист презентує нову програму «Без оркестру» – звучатимуть хіти та нові треки.


Коли

6 грудня, 20:00

Де

StereoPlaza, проспект Лобановського, 119

СКІЛЬКИ:

від 700 гривень


Демонтаж «будинку-монстра»: вечірка у «Хвильовому»

Нещодавно Господарський суд Києва зобов’язав забудовника знести чотири поверхи «будинку-монстра» на Подолі за адресою вулиця Нижній Вал, 27-29. На вечірці святкуватимуть майбутній демонтаж чотирьох незаконних поверхів будинку: обіцяють публічну дискусію та музику від жителів Подолу.


Коли

6 грудня, 21:00

Де

Хвильовий, вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ:

вхід вільний


Tyga

Субота

7 грудня

Репер Tyga в StereoPlaza

Кліп американського репера Tyga подивилися 824 мільйони разів, а його сьомий альбом Legendary увійшов до двадцятки чарту Billboard 200. Виконавець уже виступав у Одесі, а тепер зіграє свій перший концерт у Києві. 

Оновлення: Tyga змінив усі дати європейського туру, включно з концертом у Києві. Поки не відомо, коли відбудеться виступ, але організатори кажуть, що квитки залишатимуться дійсними.


Коли

7 грудня, 20:00

Де

StereoPlaza, проспект Лобановського, 11

СКІЛЬКИ:

від 849 гривень


TEDxKyivWomen 2019

На TEDxKyivWomen виступатимуть українські спікерки – громадські діячки, керівниці та засновниці проєктів. Учасники конференції також почують трансляцію виступів цьогорічної глобальної конференції TEDWomen, що проходитиме в Каліфорнії. Серед спікерок TEDxKyivWomen: координаторка руху «Молодь за мир» Ольга Макар, засновниця «ДонорUA» Ірина Славінська, учасниця ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» Марина Хромих.


Коли

7 грудня

Де

Fedoriv Hub, вулиця Велика Васильківська, 5

СКІЛЬКИ:

від тисячі гривень


Лекції про Нобелівську премію

У Києві вже втретє відбудеться київська препаті вручення Нобелівських нагород 2019-го. Молоді українські науковці популярно розкажуть найважливіше про Нобелівку-2019 у форматі FAQ: кому, за що, і, головне, «щоби що»?


Коли

7 грудня, 11:00-18:00

Де

Unit.Сity, вулиця Дорогожицька, 3

СКІЛЬКИ:

від 1 200 гривень


Бет Харт

Неділя

8 грудня

Концерт блюзої співачки Бет Харт

Бет Харт – американська співачка та номінантка «Греммі», відома виконанням блюзових і соулових пісень. Вона вдруге виступатиме в Україні. У 2019 році співачка випустила альбом War in My Mind, пісні з якого, можливо, звучатимуть і на київському концерті.


Коли

8 грудня, 19:00

Де

Палац «Україна», вулиця Велика Васильківська, 103

СКІЛЬКИ:

від 746 гривень


Субота – неділя

7-8 грудня

Фестиваль кіно про музику Intro

Intro – фестиваль кіно про музику та культуру. Цьогорічна програма – це своєрідний літопис культурних феноменів нашого часу, розповідають організатори. На фестивалю покажуть стрічки про культуру Берліна, архітектурний стиль баугауз, історію фотографії та київський фестиваль «Схема».


Коли

7-8 грудня

Де

Будинок кіно, вулиця Саксаганського, 6

СКІЛЬКИ:

від 80 гривень


Різдвяний «Кураж Базар»

У програмі різдвяного «Куражу» – Санта-Клаус та Bad Santa, 40 ресторанів на фудкорті, пошта «Кураж Базару», майстер-клас із розпису пряників та музика від оркестру. На різдвяній барахолці організатори збиратимуть 330 тисяч гривень для благодійного фонду «Таблеточки»: 270 тисяч гривень витратять для утримання комунікативного клубу для підлітків, ще 60 тисяч гривень на кінозали в двох онковідділеннях лікарні «Охматдит».


Коли

7-8 грудня, 12:00-22:00

Де

19-й павільйон ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ:

150 гривень


Вистава «Сірі бджоли» за романом Куркова

Прем’єра вистави «Сірі бджоли» в Театрі на Подолі за романом Андрія Куркова, який увійшов до шортлиста «Книги року BBC-2018». «Вороги дитинства не можуть стати вірними друзями, але їм доводиться проводити холодні зимові вечори в компанії один одного. Бо їх лишилося лише двоє. Два останні мешканці села», – така зав’язка спектаклю.


Коли

7-8 грудня, 18:00

Де

Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20

СКІЛЬКИ:

7 грудня – sold out, 8 грудня – від 700 гривень


Ретроспектива класичних фільмів у «Планеті кіно»

У «Планеті кіно» запланували ретроспективу класичних фільмів, які «нагадують про дитинство». У списку є новорічний хіт 90-х – «Сам удома». Усі сеанси мовою оригіналу. Для більшості є українські субтитри.


Коли

7-8 грудня, 20:30

Де

«Планета кіно», проспект Степана Бандери, 34-В

СКІЛЬКИ:

від 150 гривень


Святкові колекції у «Всі.Свої»

На передсвятковому маркету «Всі. Свої» можна буде придбати речі для новорічної вечірки або різдвяної вечері. «Образи для клубної вечірки й сукні для новорічної ночі, комплекти для святкового корпоративу, взуття та прикраси. Пам’ятаємо і про зимовий відпочинок: теплі светри та костюми, шапки і шалики також стануть у пригоді», – розповідають у «Всі.Свої».


Коли

7-8 грудня, 10:00-20:00

Де

вулиця Десятинна, 12

СКІЛЬКИ:

вхід вільний


Закриття фестивалю «Загадкова Японія»

«Загадкова Японія» – найбільша подія в Україні, присвячена японській культурі. «Два поверхи артпростору Samskara – портали до самурайських боїв, токійських кварталів моди, японських богів і демонів, шедеврів мистецтва та цифрових світів», – розповідають організатори події. На фестивалі працює експозиція «47 ронінів», гейм-зона, чайний простір, японський ярмарок.


Коли

7-8 грудня, 11:00-22:00

Де

Samskara, Львівська площа, 8-А

СКІЛЬКИ:

250 гривень, школярам і студентам – 150 гривень



Текст: Юля Тунік

Обкладинка: ДахаБраха