The Village Україна збирає в один матеріал усе цікаве, що відбулося за тиждень в інтернеті і що ви можете надолужити на вихідних.

 Новий альбом Емінема

Дев’ятий студійний альбом Емінем випускає у 45-річному віці. Для реперів це зазвичай той етап кар’єри, коли доводиться або рефлексувати про своє місце у музиці, або висловлювати громадянську позицію. У Revival найбільш відомий експорт Детройта по черзі випробовує ці два варіанти. Після нищівного фристайлу на адресу Дональда Трампа «Слім» закріплює меседж треками Untouchable i Like Home. Утім, загалом це традиційний для Емінема альбом: у двох десятках треків хороші семпли чергуються з не надто вдалими (на кожну Бейонсе – свій Ед Ширан).

Про новий матеріал Емінем розповідає у подкасті Ріка Рубіна та Малкольма Ґладвелла. Рейтинг найкращих треків автора Stan зібрав журнал Rolling Stone.

Послухати альбом можна у сервісах Apple Music i Google Play Music.

Eminem feat. Beyonce – Walk on Water

 Угода між Disney і Fox

Угода на понад 50 мільярдів доларів – компанія Disney придбала розважальні активи 21 Century Fox. Серед іншого мова йде про телевізійний та кінобізнес компанії Руперта Мердока. Якщо злиття схвалить американська влада, на практиці це вплине на кілька речей. По-перше, Disney отримає доступ до великого каталогу контенту Fox: це не лише серії фільмів на кшталт «Чужого» та «Планети мавп», а й серіали «Сімпсони», «Ґріффіни» та «Як я зустрів вашу маму». Для Disney це важливо з огляду на майбутній запуск стрімінгового сервісу компанії, що міг би конкурувати з Netflix. По-друге, і ще більш важливо, це означає, що зустріч «Месників» із «Людьми Ікс» все ж повинна відбутися на великому екрані.

Що це означає для фільмів Marvel Studios, можна прочитати у матеріалі порталу Polygon. Більш детальний аналіз угоди з економічної точки зору – у блозі Stratechery.

 Мультфільм Гільєрмо дель Торо на Netflix

15 грудня

Режисер Гільермо дель Торо оголосив про річну перерву у творчій діяльності. Утім, на початку наступного року він випустить у прокат фільм «Форма води», а ще раніше світ побачить новий сезон мультсеріалу «Мисливці на тролів». Це історія про чарівний світ тролів, адаптована з книги самого Гільермо дель Торо. Розрахований на сімейну аудиторію, серіал може зацікавити не лише дітей, а й батьків.

 Лінк

Трейлер другого сезону серіалу «Мисливці на тролів»

 Новий серіал із Жаном-Клодом Ван Дамом

15 грудня

«Мене звуть Жан-Клод Ван Дам, колись я був знаменитим», – визнає зірка «Вуличного бійця» у трейлері нового серіалу Amazon. У комедійному шоу Ван Дам грає самого себе – відомого за ролями у бойовиках актора, який, утім, раптом вирішує стати агентом під прикриттям. (І для цього змінює тільки прізвище.) У виробництво перший сезон «Жан-Клод Ван Джонсон» запустили після того, як торік схвальні відгуки критиків отримав пілот шоу.

Трейлер серіалу «Жан-Клод Ван Джонсон»

 Трейлер нового фільму Клінта Іствуда

«15:17 до Парижа» – нова робота режисера Клінта Іствуда. Стрічка розповідає про спробу здійснити теракт у поїзді, яку зупинили двоє американських туристів. Що цікаво, на головні ролі у фільмі режисер «Американського снайпера» запросив безпосередніх учасників подій 2015 року – героїв, які зупинили нападника.

Трейлер фільму «15:17 до Парижа»

 Режисер нових «Зоряних війн» розповідає про фільм

Нові «Зоряні війни» вже в прокаті. Режисер Раян Джонсон зняв «Петлю часу» з Брюсом Віллісом і Джозефом Ґордоном-Левіттом та одні з найкращих епізодів Breaking Bad. У подкасті видання Variety він без спойлерів розповідає про зйомки фільму «Останніх джедаїв» та виклики роботи з проектом подібного масштабу.

Раян Джонсон про «Зоряні війни: Останні джедаї» у подкасті Variety

 Інтерв’ю Пола Томаса Андерсона

Окрім розмови з Variety, Раян Джонсон встиг поговорити з автором «Нафти» і «Майстра» Полом Томасом Андерсоном. Запис цього інтерв’ю доступний на SoundCloud у межах традиційного подкасту Гільдії режисерів США. Велике текстове інтерв’ю режисера, який цього року випустив стрічку «Примарна нитка», можна знайти на порталі Vulture.

 Читати

 Крістофер Нолан описує сцену з «Дюнкерка»

Чи не найбільш напружена сцена фільму «Дюнкерк» – із коментарями режисера Крістофера Нолана. Відео у межах рубрики «Анатомія сцени» The New York Times – гарна можливість нагадати про один із найкращих фільмів року.

Відео The New York Times

 Найкращі альбоми року за версією Pitchfork

Кендрік Ламар, Lorde і Tyler, The Creator – у десятці найкращих альбомів року за версією музичного порталу Pitchfork. Окремий топ – сто найкращих пісень року за версією видання.

 Читати

 Інтерв’ю SZA

Хіп-хоп виконавиця SZA встигла цього року випустити один із найкращих альбомів року, дебютувати на Saturday Night Live і дати інтерв’ю музичному порталу Pitchfork.

 Читати

Виступ SZA на SNL

Обкладинка: VancityReynolds