The Village Україна збирає в один матеріал усе цікаве, що відбулося за тиждень в інтернеті, і що ви можете надолужити на вихідних.

 Другий сезон «Корони» про Єлизавету ІІ на Netflix

8 грудня

Перший сезон «Корони» провів Єлизавету ІІ від смерті батька та успадкування престолу до непростого періоду стосунків із чоловіком, герцогом Единбурзьким Філіпом. У фокусі нового сезону опиниться Суецька криза 1956 року. Таким чином серіал Netflix закриє перший етап правління британської королеви: у третьому сезоні номіновану на «Еммі» акторку Клер Фой замінить зірка «Нічного адміністратора» Олівія Колман. Відповідає за проект Пітер Морґан – сценарист фільму «Королева» із Хелен Міррен у головній ролі. За шість сезонів «Корони» він має намір показати у телевізійному форматі все життя монарха. Бонус: інтерв’ю Клер Фой у The Guardian.

 Лінк

Трейлер другого сезону серіалу «Корона»

 Повернення «Великої мандрівки» з Джеремі Кларксоном

8 грудня

Ведучий Top Gear Джеремі Кларксон зі скандалом залишив BBC – і запустив із партнерами Річардом Хаммондом і Джеймсом Меєм нове шоу про автомобілі для сервісу Amazon Prime. На гроші найбагатшої людини світу Джеффа Безоса у першому сезоні англійці відвідали Намібію, Лох-Несс і тренувальний комплекс футбольного клубу «Челсі». При цьому команда Кларксона встигла почергово обурити колишніх роботодавців, біженців та ЛГБТ-спільноту. Від другого сезону варто очікувати ще більше екзотичних краєвидів, ще більш дорогих автомобілів і ще більше скандалів.

 Лінк

Трейлер другого сезону шоу «Велика подорож»

 Перший трейлер нового «Світу Юрського періоду»

«Світ Юрського періоду: Втрачене королівство» – сиквел попереднього фільму у серії «Парк Юрського періоду» з Крісом Преттом у головній ролі. У продовженні стрічки, що вийде влітку 2018 року, головний герой намагатиметься водночас врятувати людство від динозаврів і свої стосунки з персонажем Брайс Даллас Говард. Окрема причина переглянути трейлер – поява героя Джеффа Ґолдблюма з фірмовою цитатою. Окрім цього, радимо подивитися монолог Кріса Претта на шоу Джиммі Кіммела – зірка «Світу Юрського періоду» замінював телеведучого в ефірі цього тижня.

Трейлер фільму «Світ Юрського періоду 2»

 Найкращі фільми року

Нові стрічки Стівена Спілберґа, Крістофера Нолана і Пола Томаса Андерсона – у списку найкращих фільмів року від журналу Rolling Stone. Здебільшого ті самі фільми, але в іншій послідовності – у топах профільного журналу Empire і британського Esquire. Своєю чергою, особисті підсумки року підбили кінокритик The Guardian Пітер Бредшоу та порталу IndieWire Девід Ерлік. Американський рецензент за традицією оформив свій топ у відеонарізку тривалістю 13 хвилин.

25 найкращих фільмів року за версією головного кінокритика IndieWire Девіда Ерліка

 Кейт Вінслет, Ґарі Олдман і Роберт Паттінсон в інтерв’ю Variety

Продовження серії інтерв’ю Variety, у якій зірки головних фільмів року розмовляють між собою. Окрім розмови Кейт Вінслет та Ґарі Олдмана, варто переглянути інтерв’ю Роберта Паттінсона та Джеймі Белла, а також Сірші Ронан і Крістен Віґ.

Претенденти на «Оскар» Кейт Вінслет і Ґарі Олдман у відео Variety

 Найбільш популярне відео року на YouTube

Луїс Фонсі, Ед Ширан, Бруно Марс та інші герої року у списку найбільш популярних відео у сервісі YouTube цього року. В українському YouTube найбільш популярними стали кліпи гуртів «Грибы» та «Время и стекло».

 Читати

Грибы – «Тает лед»

 Найбільш популярні ґіфки року

Танці тварин і американський футбол – сервіс Giphy оприлюднив топ найбільш популярних GIF-зображень року. Найбільш популярна ґіфка зібрала 340 мільйонів переглядів.

 Читати

 Найкращі музичні кліпи року

Бйорк, Джей-Зі і, звісно, Кендрік – у списку найкращих кліпів року за версією порталу Pitchfork.

 Читати

Charlie XCX – Boys

 Новий синґл Емінема

Перший синґл із нового альбому, який Емінем готується випустити 15 грудня, був спільною роботою з Бейонсе і продовженням теми останніх кількох альбомів репера – рефлексій щодо його спадку в музичній культурі. Трек Untouchable – продовження іншої теми, політичних висловлювань Емінема. Розібравшись із Дональдом Трампом у 4-хвилинному фристайлі, автор Stan атакує інституціоналізований расизм у Сполучених Штатах. Також варто приділити увагу інтерв’ю, яке в Емінема взяв Елтон Джон.

 Читати

Eminem – Untouchable

 Книги грудня у підбірці The Village Україна

Франц Кафка, Джордж Сорос та Олівер Сакс – у підбірці художньої літератури та нон-фікшн, які вже зараз можна придбати у книгарнях.

 Читати

Обкладинка: Anna Hrachovec