The Village Україна розповідає про серіали, на які ми чекаємо у вересні.

«Що ми робимо в тіні»

What We Do In The Shadows

Трейлер третього сезону серіалу «Що ми робимо в тіні»

Вампіри в Нью-Йорку

Фільм «Що ми робимо в тіні» перевинайшов жанр мок’юментарі та зробив зірку голлівудського масштабу з режисера Тайки Вайтіті («Кролик Джоджо», «Тор: Раґнарок»). У 2019 році історію про вампірів, які живуть у сучасному світі, адаптували для американського телебачення, перенісши місце дії з Нової Зеландії до США. У третьому сезоні чекаємо на ще більше зібрань зіркових вампірів.


Прем’єра: 2 вересня

Сезон: 3-й

Канал: FX

Хто робить: Тайка Вайтіті, Джемейн Клемент («Що ми робимо в тіні»)

У ролях: Метт Беррі, Кейван Новак, Настасія Деметріу

«Загін К’ю»

Q-Force

Трейлер серіалу «Загін К’ю»

ЛГБТ-супергерої

Агента Стіва Мерівезера виганяють з американської розвідки через те, що він гей. Та він не здається й збирає власну команду супергероїв із ЛГБТ-спільноти. За анімаційний серіал відповідає суперпродюсер Майкл Шур, який починав з американського «Офіса», а тоді створив «Парки та зони відпочинку», «У кращому світі» та «Бруклін 9-9».

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 2 вересня

Сезон: 1-й

Хто робить: Майкл Шур («У кращому світі»), Шон Хейс («Вілл і Ґрейс»)

«Паперовий будинок»

La casa de papel / Money Heist

Трейлер п’ятого сезону серіалу «Паперовий будинок»

Пограбування

«Паперовий будинок» – найбільш популярний неангломовний серіал на Netflix. Іспанська кримінальна драма про пограбування королівського монетного двору та людей, змушених піти на цей відчайдушний крок. П’ятий сезон стане для серіалу останнім: у вересні вийде перша половина сезону, а прикінцева – у грудні.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 3 вересня

Сезон: 5-й

Хто робить: Алекс Піна

У ролях: Урсула Корберо, Альваро Морте

«Мільярди»

Billions

Трейлер другої частини п’ятого сезону серіалу «Мільярди»

Wealth porn

Певно, жоден інший серіал не показує надмірність американської фінансової системи так, як «Мільярди». Історія натхненна війною прокурора Пріта Бхарара проти вовків із Волл-стрит, але в процесі дістається й бюрократам, і венчурним капіталістам, й іншим багатіям. У вересні покажуть прикінцеві п’ять епізодів п’ятого сезону, який торік перервали через пандемію.

Де дивитися: OLL.TV, Sweet.tv


Прем’єра: 5 вересня

Сезон: 5-й

Канал: Showtime

Хто робить: Браян Коппелман, Девід Лівієн («13 друзів Оушена»), Ендрю Росс Соркін

У ролях: Пол Джаматті («На узбіччі»), Дем’єн Льюїс («Батьківщина»), Джон Малкович («Бути Джоном Малковичем»)

«Відрахунок: Місія Inspiration4 у космос»

Countdown: Inspiration4 Mission to Space

Трейлер серіалу «Відрахунок»

3-2-1

Чотири астронавти вирушать у космос під час місії SpaceX, відстежуватимуть їхній шлях від початку кар’єри до останнього відрахунку в документальному серіалі Netflix, за який відповідають режисер серіалу про Майкла Джордана та журнал Time. 5 вересня з’являться перші два епізоди про знайомство з екіпажем Inspiration4, 13 вересня – два епізоди про підготовку місії, а 15 вересня транслюватимуть прямий ефір із запуском. Потому до кінця вересня з’явиться прикінцева серія про повернення астронавтів на Землю.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 6 вересня

Сезон: 1-й

Хто робить: Джейсон Хехір («Останній танець»)

«Імпічмент: Американська історія злочинів»

Impeachment: American Crime Story

Трейлер серіалу «Імпічмент: Американська історія злочинів»

Я не мав сексуальних стосунків із цією жінкою

Антологія Раяна Мерфі в перших двох сезонах розібралася зі слуханнями щодо О. Джея Сімпсона та вбивством Джанні Версаче, а тепер візьметься за головний секс-скандал в історії США. Історію стосунків Білла Клінтона та Моніки Левінскі драматизують за участі самої Левінскі як виконавчої продюсерки. Роль Клінтона виконає Клайв Оуен, а Левінскі – Біні Фельдстайн, номінована на «Золотий глобус» за комедію Booksmart.


Прем’єра: 7 вересня

Сезон: 3-й

Канал: FX

Шоуранери: Раян Мерфі, Бред Фальчук («Американська історія жахів»), Cара Берджес

У ролях: Клайв Оуен («Дитя людства»), Біні Фельдстайн («Що ми робимо в тіні»), Сара Полсон («Американська історія жахів»), Іді Фалко («Клан Сопрано»)

«На межі»

On The Verge

Трейлер серіалу «На межі»

Історії жінок

Чотири жінки намагаються знайти себе в Лос-Анджелесі під час кризи середнього віку. «На межі» – перший серіал акторки та режисерки Жулі Дельпі, у якому вона виконує й головну роль, і роль шоуранерки.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 7 вересня

Сезон: 1-й

Хто робить: Жулі Дельпі

У ролях: Жулі Дельпі («До півночі»)

«Сцени з подружнього життя»

Scenes From A Marriage

Трейлер серіалу «Сцени з подружнього життя»

Розлучення

Коли Інгмар Бергман випустив оригінальний мінісеріал «Сцени з подружнього життя» (який потім перемонтували і як фільм), шведського класика почали звинувачувати в зростанні кількості розлучень у Європі. Стосунки чоловіка й дружини Бергман вивчав крізь призму 10 років спільного життя професора психології й адвокатки, яка спеціалізується на розлученнях. Адаптувати історію з акцентом на сучасну американську пару наважився ізраїльський шоуранер Хагай Леві, який запустив на HBO серіали «Коханці» й «У терапії». У головних ролях – Джессіка Честейн та Оскар Айзек.

Де дивитися: OLL.TV


Прем’єра: 12 вересня

Сезон: 1-й

Хто робить: Хагай Леві («Коханці»)

У ролях: Оскар Айзек («Ex Machina»), Джессіка Честейн («Прислуга»)

«Американська іржа»

American Rust

Трейлер серіалу «На межі»

Глибинка

Біллі й Айзек хочуть втекти з депресивного містечка, але в момент усі плани йдуть шкереберть. Одного вечора Біллі атакують, і з метою самозахисту він ненароком вбиває нападника. Розслідує справу шеф поліції, у процесі заплутаним у неї виявляється все місто. Однойменний бестселер про американський Середній Захід після занепаду індустріальних центрів адаптує як серіал сценарист «Капоте». В основній ролі поліцейського – дворазовий лауреат «Еммі» Джефф Деніелс.


Прем’єра: 12 вересня

Сезон: 1-й

Хто робить: Ден Фаттерман («Капоте»)

У ролях: Джефф Деніелс («Ньюзрум»), Мора Тірні («Коханці»)

«Y: Останній чоловік»

Y: The Last Man

Трейлер серіалу «Y: Останній чоловік»

Світ жінок

В один момент помирають усі люди з Y-хромосомою, тобто всі чоловіки на світі. Планету залишають жінкам й одному обраному. «Y: Останній чоловік» – це телеадаптація серії коміксів видавництва Vertigo. У головній ролі – номінантка на «Оскар» Даян Лейн.


Прем’єра: 13 вересня

Сезон: 1-й

Канал: FX

Хто робить: Ілайза Кларк («Рубікон»)

У ролях: Даян Лейн («Невірна»)

«Джек Вайтхол: Подорожі з моїм батьком»

Jack Whitehall: Travels With My Father

Трейлер п’ятого сезону серіалу «Джек Вайтхол: Подорожі з моїм батьком»

Тур Британією

Британський стендап-комік Джек Вайтхол придумав новий формат туристичного шоу: звичайний формат фільмування подорожей світом він освіжив, залучивши до нього хімію між міленіалом і консервативним батьком. За чотири сезони Джек і Майкл об’їздили весь світ: від американського Дикого Заходу до Чорнобиля – а в прикінцевому, п’ятому, вирішили повернутися додому й дослідити Велику Британію. В обов’язковій програмі – Стоунхендж і ресторан Ґордона Рамзі.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 14 вересня

Сезон: 5-й

Хто робить: Джек Вайтхол

«Передумови»

The Premise

Трейлер серіалу «Передумови»

Антологія

Відеодоказ може довести невинність людини, але є одна проблема: він міститься всередині порно-ролика. Чи публікувати в такому разі відео? Зірка та сценарист американської версії «Офісу» Б. Дж. Новак будує навколо подібних дилем новий серіал-антологію, кожен епізод якої присвячений чутливим сучасним темам. Серед залучених акторів – номінант на «Оскар» Лукас Хеджес і зірка Бродвею Бен Платт, а як режисерка за одну серію відповідає білоруска Дар’я Жук («Кришталь»).


Прем’єра: 16 вересня

Сезон: 1-й

Канал: FX

Хто робить: Б. Дж. Новак («Офіс»)

У ролях: Лукас Хеджес («Манчестер біля моря»), Джон Бернтал («Каратель»), Трейсі Елліс Росс («Чорнуватий»), Бен Платт («Політик»)

«Секс-освіта»

Sex Education

Промо третього сезону серіалу «Секс-освіта»

Просвіта

Базові уроки про сексуальну освіту та підліткові проблеми серіал Netflix подає у формі історії про британську школу, іноді навіть доходить до постановки справжнього мюзиклу. У третьому сезоні ми (можливо) дізнаємося, чи будуть разом Отіс і Мейв.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 17 вересня

Сезон: 3-й

Хто робить: Лорі Нанн

У ролях: Джилліан Андерсон («Секретні матеріали»), Ейса Баттерфілд («Гра Ендера»), Емма Макі

«Ранкове шоу»

The Morning Show

Трейлер другого сезону серіалу «Ранкове шоу»

Новий ранок

«Ранкове шоу» – один із перших і найдорожчих серіалів Apple TV+, а ще одна з перших спроб поговорити про cancel culture на телебаченні. Героїня Різ Візерспун замінює в ролі ведучої персонажа Стіва Карелла, коли того звинувачують у сексуальних домаганнях, і пару їй доводиться складати Дженніфер Еністон. У другому сезоні до трупи приєднаються коміки Вілл Арнетт і Хасан Мінхаж.

Де дивитися: Apple TV+


Прем’єра: 17 вересня

Сезон: 2-й

Хто робить: Мімі Ледер («Залишені»)

У ролях: Дженніфер Еністон («Друзі»), Різ Візерспун («Велика маленька брехня»), Стів Карелл («Офіс»), Біллі Крудуп («Вартові»)

«Чиказька тітонька»

Chicago Party Aunt

Трейлер серіалу «Чиказька тітонька»

Я ваша тітка

Як це, коли твоїм найкращим другом є твоя тітка? Продовжує розвивати нішу анімаційних серіалів для дорослих студія Malort, яка раніше випустила «Базікала».

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 17 вересня

Сезон: 1-й

Хто робить: Джон Берінхолц, Кейті Річ, Кріс Вітаскі

«Шановні білі люди»

Dear White People

Трейлер четвертого сезону серіалу «Шановні білі люди»

Тепер як мюзикл

«Якби люди не змінювалися, життя б нагадувало третій сезон серіалу», – жартують у трейлері третього сезону «Шановні білі люди». Серіал Джастіна Сімієна про студентів-афроамериканців у Лізі плюща продовжує гратися в пост-пост і мета-мета. Як найкращий приклад – прикінцевий четвертий сезон поставлять у жанрі мюзиклу.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 22 вересня

Сезон: 4-й

Шоуранер: Джастін Сімієн («Шановні білі люди»)

У ролях: Лоґан Браунінг («Сили»), Джанкарло Еспозіто («Пуститися берега»)

«Фундація»

Foundation

Трейлер серіалу «Фундація»

Новий всесвіт

«Фундація» – частина величезного циклу фантаста Айзека Азімова «Історія майбутнього», яку називають одним з основоположних науково-фантастичних творів. Адаптувати всесвіт Галактичної імперії та психоісторії наважилися сценарист трилогії Бетмена Крістофера Нолана Девід С. Ґойєр і сервіс Apple TV+.

Де дивитися: Apple TV+


Прем’єра: 24 вересня

Сезон: 1-й

Хто робить: Девід С. Ґойєр («Темний лицар»)

У ролях: Джаред Гарріс («Чорнобиль»), Лі Пейс («Зупинись і гори»)

«Опівнічна меса»

Midnight Mass

Трейлер серіалу «Опівнічна меса»

Cлужитель культу

До селища приїздить новий священник, і раптом там починають відбуватися дива та жахіття. Новий серіал майстра горору Майка Фленаґана на Netflix.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 24 вересня

Сезон: 1-й

Хто робить: Майк Фленаґан («Привиди будинку на горі»)

У ролях: Хеміш Лінклетер («Ньюзрум»), Кейт Сіґел («Привиди будинку на горі»)

«Напад голлівудських кліше»

Attack of the Hollywood Cliches

Від творців «Чорного дзеркала»

Чарлі Брукер запустив феномен «Чорного дзеркала», а торік присвятив божевільному 2020 року спеціальний комедійний фільм. Ще один спецвипуск він готує про типові кліше Голлівуду: наприклад, про жінок, яких змушують бігати на шпильках, і чоловіків, які спиною зустрічають вибухи. Ведучим епізоду стане Роб Лоу з «Парків і зон відпочинку» та «Західного крила».

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 28 вересня

Сезон: 1-й

Хто робить: Чарлі Брукер, Аннабель Джонс («Чорне дзеркало»)

«Проблема» з Джоном Стюартом»

The Problem With Jon Stewart

Тизер шоу «Проблема» з Джоном Стюартом»

Іноді вони повертаються

Джон Стюарт не створював жанр комедійного вечірнього шоу, але він зробив його своїм. За 16 років у The Daily Show Стюарт став не лише головним коміком американського телебачення, а й одним із провідних політичних коментаторів США. У 2015 році він передав програму Тревору Ноа й оголосив про пенсію, але зараз вирішив повернутися із шоу нового формату для Apple TV+. Тепер буде не підбивати підсумки дня, а зосереджуватися на одній темі та досліджувати її з експертами, ще більше інформації додаючи в супровідному подкасті.

Де дивитися: Apple TV+


Прем’єра: 28 вересня

Сезон: 1-й

Хто робить: Джон Стюарт

Обкладинка: Apple TV+