The Village Україна розповідає про серіали, на які ми чекаємо у вересні.

«Стіл шефа: Барбекю»

Chef's Table: BBQ

Трейлер серіалу «Стіл шефа: Барбекю»

Смажити

Девід Ченґ присвятив барбекю епізод у другому сезоні Ugly Delicious, але сказав, що про м’ясо на грилі можна зняти окремий сезон. Підхопити ідею вирішили творці іншого гастрономічного серіалу на Netflix «Стіл шефа». У новому спеціальному сезоні розкажуть історії шефів зі США, Мексики й Австралії, що спеціалізуються на барбекю.


Прем’єра: 2 вересня

Сезон: 1-й

Сервіс: Netflix

Хто робить: Девід Ґелб («Стіл шефа»)

«Виховані вовками»

Raised by Wolves

Трейлер серіалу «Виховані вовками»

Від режисера «Того, хто біжить по лезу»

Земля стає непридатною для життя, людство змушене залишити планету й шукати новий дім. Виховувати дітей там доручають андроїдам. Якщо цей опис звучить як стандартна зав’язка науково-фантастичного серіалу, то залучення режисера «Того, хто біжить по лезу» та «Чужого» Рідлі Скотта обіцяє значно більше.


Прем’єра: 3 вересня

Сезон: 1-й

Сервіс: HBO Max

Хто робить: Аарон Гузіковскі («Заручники»), Рідлі Скотт («Марсіянин»)

У ролях: Тревіс Фіммел («Вікінги»)

«Подалі»

Away

Трейлер серіалу «Подалі»

У космос

Мрія Ілона Маска збувається, і людство вирушає колонізувати Марс. Та для цього астронавтці Еммі доведеться на три роки залишити чоловіка та доньку. «Подалі» – історія не так про космічні мандри, як про вплив розлуки на стосунки в родині. У головній ролі – лауреатка «Оскара» Гілларі Свенк. За постановку відповідає режисер «Останнього самурая» Едвард Цвік.


Прем’єра: 4 вересня

Сезон: 1-й

Сервіс: Netflix

Хто робить: Ендрю Хіндерейкер («Страшні казки»)

У ролях: Гіларі Свенк («Крихітка на мільйон»)

«Хлопаки»

The Boys

Трейлер другого сезону серіалу «Хлопці»

Пацани

Супергерої зазналися й почали використовувати суперсили не на добро, а задля власної вигоди. Покарати їх вирішує група, яка називає себе «Хлопаки». Однойменний серіал – це адаптація серії коміксів від Сета Роґена й Евана Ґолдберґа, відомих не лише за комедіями на зразок «Суперперців», а й телеадаптацією «Проповідника». У другому сезоні команді доведеться розібратися із сюрпризом з фіналу попереднього епізоду. 4 вересня на Amazon з’явиться три епізоди, наступні п’ять будуть виходити щотижня.


Прем’єра: 4 вересня

Сезон: 2-й

Сервіс: Amazon

Хто робить: Сет Роґен, Еван Ґолдберґ («Суперперці»), Ерік Кріпке («Надприродне»)

У ролях: Карл Урбан («Володар перснів»), Саймон Пеґґ («Зомбі на ім’я Шон»)

«Герцогиня»

The Duchess

Трейлер серіалу «Герцогиня»

У великому місті

Кетрін Раян – канадська стендаперка, яка мешкає в Лондоні. «Герцогиня» – це драматизована історія її життя як самотньої матері у великому місті.


Прем’єра: 11 вересня

Сезон: 1-й

Сервіс: Netflix

Хто робить: Кетрін Раян

У ролях: Кетрін Раян

«Третій день»

The Third Day

Трейлер серіалу «Третій день»

Загублений острів

Персонаж Джуда Ло прибуває на таємничий острів і намагається розкрити його секрети. Згодом на острів потрапляє й жінка у виконанні Наомі Гарріс. «Третій день» – це експериментальний формат, який поєднає дві частини серіалу й імерсивну виставу в Лондоні.


Прем’єра: 14 вересня

Сезон: 1-й

Канал: HBO

Хто робить: Денніс Келлі («Чорне море»), Фелікс Барретт

У ролях: Джуд Ло («Молодий папа»), Наомі Гарріс («007: Скайфол»)

«Ми ті, ким ми є»

We Are Who We Are

Трейлер серіалу «Ми ті, ким ми є»

Від автора «Назви мене своїм ім’ям»

Після «Назви мене своїм ім’ям» Лука Гуаданьїно зробив максимально не схожу романтичну історію Еліо й Олівера – римейк «Суспірії». У першому серіалі він повертається на знайому територію: Італія, літо, пізнання себе через стосунки. У центрі історії – американська військова база біля Венеції, якою керує героїня Хлое Севені.


Прем’єра: 14 вересня

Сезон: 1-й

Канал: HBO

Хто робить: Лука Гуаданьїно («Назви мене своїм ім’ям»)

У ролях: Джек Ділан Ґрейзер («Шазам!»), Хлое Севені («Доґвіль»), Kid Cudi

«Хроніки тако»

Taco Chronicles

Трейлер другого сезону серіалу «Хроніки тако»

Тако

Тако – не просто вулична їжа Мексики, а ціла культура, що поєднує історію, географію та ще кілька навчальних предметів. У першому сезоні документального серіалу на Netflix нам розповіли про Taco El Pastor і ще кілька видів тако, а в другому зроблять акцент на бурито й американських видах тако.


Прем’єра: 14 вересня

Сезон: 2-й

Сервіс: Netflix

Хто робить: Карлос Перес Осоріо

«Арчер»

Archer

Трейлер 11-го сезону серіалу «Арчер»

«Рік і Морті» про шпигунів»

Найпростіше «Арчера» можна описати, як «Рік і Морті» про шпигунів». Протягом останніх десяти років мультсеріал встиг висміяти все – від Джеймса Бонда до КДБ. В останніх кількох сезонах «Арчер» повернувся до шпигунського коріння після флірту з науковою фантастикою та ще кількома жанрами.


Прем’єра: 16 вересня

Сезон: 11-й

Канал: FXX

Хто робить: Адам Рід («Фріскі Дінґо»)

«Ретчед»

Ratched

Трейлер серіалу «Ретчед»

Становлення

Мілдред Ретчед називають однією з найстрашніших антигероїнь в історії кіно: персонаж книги й екранізації «Над зозулиним гніздом» вселяла жах у пацієнтів психіатричної лікарні. Але як вона стала уособленням зла? Автор «Американської історії жахів» і «Голлівуду» Раян Мерфі розслідуватиме в серіалі-приквелі історії. У головній ролі – Сара Полсон, також у касті Шерон Стоун, Синтія Ніксон і Розанна Аркетт.


Прем’єра: 18 вересня

Сезон: 1-й

Канал: Netflix

Хто робить: Раян Мерфі («Американська історія злочинів»), Еван Романскі

У ролях: Сара Полсон («Американська історія жахів»), Шерон Стоун («Основний інстинкт»), Джуді Девіс («Чоловіки і дружини»)

«Шоу шефа»

The Chef Show

Трейлер серіалу «Шоу Шефа»

На кухні з режисером

Джон Фавро випускає «Короля лева» та «Мандалорця», а між цим відводить душу на кухні. У «Шоу шефа» він просто готує на кухні улюблені страви з другом-шефом Роєм Чоєм. За три частини першого сезону до них уже встигли доєднатися Роберт Дауні-молодший, Роберт Родрігес і Сет Роґен. У вересні вийде другий сезон кулінарного шоу.


Прем’єра: 24 вересня

Сезон: 2-й

Сервіс: Netflix

Хто робить: Джон Фавро («Залізна людина»)

«Утопія»

Utopia

Трейлер серіалу «Утопія»

Комікси

«Утопія» – це комікс із пророцтвами про кінець світу, які раптово починають збуватися. Зупинити апокаліпсис може група підлітків, а також Джон К’юсак і Рейнн Вілсон з «Офісу». Відповідає за римейк британського серіалу авторка «Загубленої» та «Гострих предметів» Ґілліан Флінн.


Прем’єра: 25 вересня

Сезон: 1-й

Сервіс: Amazon

Хто робить: Ґілліан Флінн («Загублена»)

У ролях: Джон К’юсак («2012»), Рейнн Вілсон («Офіс»)

«Тегеран»

Tehran

Трейлер серіалу «Тегеран»

Шпигуни в Ірані

Ізраїльська шпигунка працює під прикриттям у найбільш небезпечному місті для ізраїльських шпигунів – столиці Ірану. «Тегаран» – це популярний ізраїльський серіал, який вийшов у червні, а у вересні стане першим неангломовним серіалом у сервісі Apple TV+.


Прем’єра: 25 вересня

Сезон: 1-й

Сервіс: Apple TV+

Хто робить: Моші Зондер

У ролях: Нів Султан, Шон Тоуб

«Фарґо»

Fargo

Трейлер четвертого сезону серіалу «Фарґо»

Кріс Рок у Фарґо

Творець «Фарґо» Ной Хоулі називає свою адаптацію фільму братів Коен «діалогом із першоджерелом». Ще в першому сезоні сценарист почав дискутувати з усією фільмографією оскароносних режисерів, а не лише з однією стрічкою. Інструменти для цього до четвертого сезону вже зрозумілі: конфлікт за участю організованої злочинності, звичайна людська тупість і кумедні регіональні акценти. У головній ролі в новому сезоні – жива легенда американської комедії Кріс Рок, який називає проєкт найкращим у своїй кар’єрі. Спочатку сезон повинні були випустити у квітні, але через пандемію відклали на вересень.


Прем’єра: 27 вересня

Сезон: 4-й

Канал: FX

Хто робить: Ной Хоулі («Легіон»)

У ролях: Кріс Рок («Топ-5»), Джейсон Шварцман («Академія Рашмор»), Бен Вішоу («007: Скайфолл»)

«Правило Комі»

The Comey Rule

Трейлер серіалу «Правило Комі»

Кляті федерали

Дональд Трамп стає 45-м президентом США, на першій же вечері з директором ФБР він вимагає в того «вірності». Джеймс Комі відмовляється присягнутися, наполягаючи на незалежності бюро, згодом Трамп його звільняє. Підозри викликає не лише факт звільнення, а й те, що паралельно ФБР проводить розслідування щодо зв’язків новообраного президента із Росією та втручання російських хакерів в американський виборчий процес. «Правило Комі» – екранізація книги Комі, за яку відповідає Біллі Рей, сценарист фільмів «Капітан Філліпс» і «Річард Джуелл». Здається, це також буде історія про порядну людину, яка поза своєю волею опинилася в центрі скандалу (яку розповідають з погляду цієї людини). У головній ролі – лауреат «Еммі» Джефф Деніелс, а Трампа під шаром гриму грає Брендан Ґлісон.


Прем’єра: 27 вересня

Сезон: 1-й

Канал: Showtime

Хто робить: Біллі Рей («Капітан Філліпс»)

У ролях: Брендан Ґлісон («У Брюгге»), Джефф Деніелс («Ньюзрум»), Холлі Хантер («Тринадцять»)

Обкладинка: Amazon