The Village Україна розповідає про серіали та фільми, які можуть допомогти вам заповнити дозвілля під час карантину. Раніше ми розповідали про нові серіали року та серіали, які повернуться цього року на новий сезон.

Серіали


«Діагноз»

Diagnosis

Трейлер серіалу «Діагноз»

Що це: незвичайні симптоми й лікарка, яка намагається поставити діагноз. Це спільний проєкт Netflix і The New York Times, який розширює колонку доктора Лізи Сандерс у газеті. У документальному серіалі, до прикладу, покажуть, як діагнози встановлюють чоловікові з проблемами пам’яті та дівчинці, яку періодично паралізує на кілька секунд.

Чому варто подивитися зараз: як насправді працює сучасна медицина.


Де дивитися: Netflix

Хто робить: Скотт Рудін («Соціальна мережа»)

«Секс-освіта»

Sex Education

Трейлер другого сезону серіалу «Секс-освіта»

Що це: Отіс – незайманий старшокласник, що живе удвох із мамою, яка викладає секс-освіту. Зірка «Секретних матеріалів» Джилліан Андерсон повертається на телебачення після неоднозначної спроби продовжити пригоди Малдера і Скаллі. У головній ролі – Ейса Баттерфілд, який до 21 року вже встиг знятися у Мартіна Скорсезе і Тіма Бертона.

Чому варто подивитися зараз: у першому епізоді другого сезону намагаються приборкати паніку від нібито епідемії.


Де дивитися: Netflix

Хто робить: Лорі Нанн

У ролях: Джилліан Андерсон («Секретні матеріали»), Ейса Баттерфілд («Гра Ендера»)

«Королівство»

Kingdom

Трейлер другого сезону серіалу «Королівство»

Що це: Корея XVI століття, молодий спадкоємець престолу намагається протистояти чумі, що перетворює людей на зомбі. «Королівство» – перший корейський серіал на Netflix, який поєднує політичні інтриги з видовищними екшн-сценами.

Чому варто подивитися: представник держави дбає про народ під час катастрофи. 13 березня на Netflix випускають другий сезон «Королівства».


Де дивитися: Netflix

Хто робить: Кім Юн Хі, Кім Сон Хун

У ролях: Джу Джі Хун, Рю Сон Рьон

«Що ми робимо в тіні»

What We Do In The Shadows

Трейлер серіалу «Що ми робимо в тіні»

Що це: «Що ми робимо в тіні» перевинайшов жанр мок’юментарі та зробив зірку голлівудського масштабу з режисера Тайки Вайтіті («Тор: Раґнарок»). Торік історію про вампірів, які живуть у сучасному світі, адаптували для американського телебачення, перенісши місце дії з Нової Зеландії до США.

Чому варто подивитися зараз: історія про групу людей, які постійно перебувають у замкненому просторі й не виходять за межі будинку.


Хто робить: Тайка Вайтіті, Джемейн Клемент («Що ми робимо в тіні»)

У ролях: Даґ Джонс («Форма води»), Біні Фелдстайн («Леді-птаха»)

«Сутінкова зона»

The Twilight Zone

Трейлер серіалу «Сутінкова зона»

Що це: перезапуск культового серіалу, який Rolling Stone називає одним з найкращих в історії американського телебачення. Цього разу за жанрові експерименти з гострим соціальним підтекстом відповідає автор «Пастки» Джордан Піл, який торік випустив новий хіт «Ми».

Чому варто подивитися зараз: нагадати собі, як дивно ми інколи поводимо себе як суспільство. Ще один плюс – можна починати з будь-якого епізоду в сезоні.


Шоуранери: Джордан Піл («Пастка»), Саймон Кінберґ («Люди Ікс»)

У ролях: Джордан Піл («Пастка»), Сет Роґен («Суперперці»), Джон Чо («Стартрек»), Кумейл Нанджіані («Кремнієва долина»)

«Роки»

Years and Years

Трейлер серіалу «Роки»

Що це: Вівієн Рук – бізнесвумен, яка раптово підкорює політичну систему Великої Британії. Нову лідерку держави люблять за те, що вона не боїться казати те, чого звичайні політики соромляться. «Роки» показує, як популізм впливає на державу і одну родину з Манчестера загалом – протягом 15 років. Відповідає за серіал творець оновленого «Доктора Хто» Рассел Т. Девіс.

Чому варто подивитися зараз: Щоб нагадати собі, що завжди може бути гірше.


Де дивитися: OLL.TVMegogo

Шоуранер: Рассел Т. Девіс («Доктор Хто»)

У ролях: Емма Томпсон («Справжнє кохання»), Рорі Кіннір («Чорне дзеркало»)

Нові серіали


«Послання з іншого світу»

Dispatches From Elsewhere

Трейлер серіалу «Послання з іншого світу»

Що це: актор Джейсон Сіґел повертається на телебачення вперше після закінчення «Як я зустрів вашу маму». У «Посланнях з іншого світу» він виконує роль і автора ідеї, і виконавця головної ролі. Це історія про чотирьох людей, які шукають себе в житті – і знаходять своє призначення в розгадці таємниці.

Чому варто подивитися зараз: перенестися в інший, простіший світ, де замість коронавірусу є потойбічне.


Хто робить: Джейсон Сіґел («Як я зустрів вашу маму»)

У ролях: Джейсон Сіґел («Як я зустрів вашу маму»), Річард І. Ґрант («Чи зможете ви мені пробачити?»), Саллі Філд («Лінкольн»)

«Селекціонери»

Breeders

Трейлер серіалу «Селекціонери»

Що це: «Селекціонери» розповідають історію про батьківство – у всіх його проявах. У головній ролі – Мартін Фріман.

Чому варто подивитися зараз: обличчя Мартіна Фрімана можна сприймати як заспокійливе.


Хто робить: Саймон Блеквелл, Кріс Аддісон («Віце»)

У ролях: Мартін Фріман («Шерлок»), Майкл Маккін («Краще дзвоніть Солу»)

«Розробники»

Devs

Трейлер серіалу «Розробники»

Що це: хлопець Лілі зникає за загадкових обставин, вона починає підозрювати його роботодавця – засновника технологічної компанії. Це новий проєкт автора «Пляжу» та «Анігіляції» Алекса Ґарленда.

Чому варто подивитися зараз: велика корпорація реагує велику проблему. Спойлер: краще їй не довіряти.


Хто робить: Алекс Ґарленд («Анігіляція»)

У ролях: Нік Офферман («Парки та зони відпочинку»), Соноя Мізуно («Маніяк»)

«Усе на краще»

Better Things

Трейлер четвертого сезону серіалу «Усе на краще»

Що це: матір-одиначка живе в Лос-Анджелесі, водночас виховує трьох дітей і намагається підтримувати кар’єру акторки. «Усе на краще» – напівавтобіографічний серіал Памели Адлон, яку ви можете пам’ятати за ролями в «Луї» та «Блудливій Каліфорнії». У четвертому сезоні Памела намагатиметься втамувати кризу середнього віку придбанням дорогого спортивного автомобіля.

Чому варто подивитися зараз: щоб зосередитися на буденному житті – як воно є.


Хто робить: Памела Едлон («Луї»)

У ролях: Памела Едлон («Луї»)

«Дивовижні історії»

Amazing Stories

Трейлер серіалу «Дивовижні історії»

Що це: «Дивовижні історії» – це давня мрія Стівена Спілберга, яку він втілив у форматі серіалу 1985 року і відновить у межах стримінгового сервісу Apple. Окремі історії об’єднує одне – фірмове відчуття дива, запатентоване Спілбергом. У комплекті – саундтрек від композитора «Гри престолів» Раміна Джаваді.

Чому варто подивитися зараз: Стівен Спілберг краще за всіх переносить у чарівні світи, де точно буде гепіенд.


Де дивитися: Apple TV+

Хто робить: Cтівен Спілберг («Лінкольн»), Едвард Кітсіс («Загублені»), Адам Горовіц («Якось у казці»)

У ролях: Ділан О’Браєн («Той, що біжить лабіринтом»), Едвард Бернс («Врятувати рядового Раяна»), Керрі Біше («Зупинись і гори»)

«Нуль-нуль-нуль»

ZeroZeroZero

Трейлер серіалу «Нуль-нуль-нуль»

Що це: Стефано Солліма підписав вирок мафії в «Гоморрі» і мексиканським картелям у другому «Сікаріо», а тепер взявся за викриття глобального трафіку наркотиків. «Нуль-нуль-нуль» – екранізація однойменного роману Роберта Савіано про те, як транспортна компанія допомагає перевозити наркотики з Мексики до Європи. У лютому серіал вийшов в Італії, а в березні його можна буде переглянути на Amazon.

Чому варто подивитися зараз: хіба що коронавірус поширюється світом швидше, ніж нелегальні наркотики.


Де дивитися: Amazon Video

Хто робить: Cтефано Солліма («Гоморра»)

У ролях: Дейн Дехаан («Валеріан»), Андреа Райзборо («Бердмен»)

«Гілларі»

Hillary

Трейлер серіалу «Гілларі»

Що це: документальний серіал про кар’єру Гілларі Родем Клінтон у чотирьох серіях – від дитинства до президентської кампанії 2016 року.

Чому варто подивитися зараз: можна перенестися у 2016 рік, коли США могли обрати першу президентку в історії.


Канал: Hulu

Хто робить: Нанетт Берстайн

«Страшно смачно»

Ugly Delicious

Трейлер серіалу «Страшно смачно»

Що це: Девід Ченґ – засновник ресторану Momofuku Noodle Bar та один із найбільш відомих рестораторів світу. Ugly Delicious – це шестисерійний документальний серіал, у якому Ченґ навіть не розповідає про свої погляди на їжу, а намагається з’ясувати їх у процесі. Завдяки унікальній перспективі автора-корейця, який виріс у США і не почувається до кінця своїм ані в Кореї, ані в Сполучених Штатах, серіал розповідає не так про їжу, як про культуру. Тому епізоди про смажену курку чи тако насправді виявляються розвідками на тему американського расизму.

Чому варто подивитися зараз: зліпок епохи, коли подорожувати світом і куштувати кухні різних народів можна було без остраху захворіти на коронавірус. Бонус – зворушливий перший епізод сезону про батьківство, а також харчування вагітних і дітей.


Де дивитися: Netflix

Канал: Netflix

Хто робить: Девід Ченґ, Морґан Невілл

«Космос: Можливі світи»

Cosmos: Possible Worlds

Трейлер серіалу «Космос: Можливі світи»

Що це: Ніла Деґрасса Тайсона називають головним популяризатором науки у США: астрофізик і директор планетарію Хейдена в Нью-Йорку є провідним голосом сучасних американських науковців. У 2014 році він випустив документальний серіал «Космос», спадкоємця однойменного науково-популярного шоу Карла Сеґана, який зрозуміло пояснював складні речі – від будови атома до нескінченності всесвіту. «Можливі світи» – це продовження серіалу, у якому, зокрема, порушать тему можливості існування розумних форм життя у віддаленому космосі.

Чому варто подивитися зараз: «Космос» доступно розповідає про складне. У ці буремні дні нам як ніколи потрібна раціоналізація та холодна голова.


Канал: Nat Geo

Ведучий: Ніл Деґрасс Тайсон («Космос»)

«Брудні гроші»

Dirty Money

Трейлер другого сезону серіалу «Брудні гроші»

Що це: Алекс Ґібні – оскароносний режисер-документаліст, який у своїх роботах уже викрив війну США в Афганістані, саєнтологію і Wikileaks. «Брудні гроші» – це серія документальних фільмів, у другому сезоні Ґібні бере під мікроскоп банківську систему, кумівство у Білому домі та корупційні схеми в Індонезії.

Чому варто подивитися зараз: відволіктися від загрози коронавірусу на загрозу глобальної фінансової кризи та краху демократичних інституцій.


Де дивитися: Netflix

Канал: Netflix

Хто робить: Алекс Ґібні («Таксі на темний бік»)

Фільми


«Зараження»

Contagion

Трейлер фільму «Зараження»

Що це: смертельний вірус незрозумілого походження стрімко поширюється світом, Всесвітня організація охорони здоров’я б’є на сполох, а звичайні лікарі та фахівці з інфекцій намагаються протистояти епідемії.

Чому варто подивитися зараз: Стівен Содерберґ зняв найкращий фільм про ситуацію з коронавірусом майже десять років тому. Окрім того, що він зразково описує поширення вірусу в глобальній світовій системі, це також гімн фахівцям, які роблять свою роботу – і рятують цим життя.


Де дивитися: Megogo

Режисер: Стівен Содерберґ («11 друзів Оушена»)

У ролях: Ґвінет Пелтроу («Залізна людина»), Джуд Ло («Молодий Папа»), Кейт Вінслетт («Титанік»)

«Дитя людське»

Children of Men

Трейлер фільму «Дитя людське»

Що це: таємнича хвороба робить все людство безплідним, врятувати його зможе тільки родина Клайва Оуена та Джуліани Мур.

Чому варто подивитися зараз: зрозуміти, що за вікном усе не так погано.


Де дивитися: Megogo

Режисер: Альфонсо Куарон («Рома»)

У ролях: Клайв Оуен («Лікарня «Нікербокер»), Джуліана Мур («Великий Лебовскі»)

«Війна світів Z»

World War Z

Трейлер фільму «Війна світів Z»

Що це: вірус перетворює людей на зомбі по всьому світу. Зупинити його може тільки Бред Пітт.

Чому варто подивитися зараз: принаймні у фільмі нас усіх врятує Бред Пітт.


Де дивитися: Megogo, YouTube

Режисер: Марк Форстер («007: Квант милосердя»)

У ролях: Бред Пітт («Одного разу… в Голлівуді»)

«12 мавп»

12 Monkeys

Трейлер фільму «12 мавп»

Що це: герой вирушає назад у минуле, щоб запобігти всесвітньому поширенню вірусу.

Чому варто подивитися зараз: ще один фільм із Бредом Піттом про глобальну епідемію. Повернення у той час, коли Брюс Вілліс був уособленням ідеального чоловіка, а за Террі Ґілліама ще не було соромно.


Де дивитися: Megogo

Режисер: Террі Ґілліам («Бразилія»)

У ролях: Бред Пітт («Одного разу… в Голлівуді»)

«Побічні ефекти»

Side Effects

Трейлер фільму «Побічні ефекти»

Що це: ще один фільм Содерберґа – тепер як вирок сучасній фармацевтичній системі, яка підсадила на антидепресанти кілька поколінь американців.

Чому варто подивитися зараз: щоб не зловживати антидепресантами у ці буремні дні.


Режисер: Стівен Содерберґ («11 друзів Оушена»)

У ролях: Руні Мара («Дівчина з татуюванням дракона»), Кетрін Зета-Джонс («Знак Зорро»), Джуд Ло («Молодий Папа»)

Нові фільми


«Спенсер: Таємно»

Spencer Confidential

Трейлер фільму «Спенсер: Таємно»

Нова спроба екранізувати серію книг про приватного детектива Спенсера – цього разу від творчого тандему режисера Пітера Берґа та актора Марка Волберґа, для якого це вже п’ятий спільний фільм. У центрі історії – колишній коп у виконанні Волберґа, який виходить з в’язниці й хоче помститися тим, хто його туди кинув. У ролях другого плану – репер Post Malone і стендапери Марк Мерон й Ілайза Шлезінґер.


Де дивитися: Netflix

Режисер: Пітер Берґ («Уцілілий»)

У ролях: Марк Волберґ («Відступники»), Вінстон Дюк («Чорна Пантера»)

«Останнє, чого він хотів»

The Last Thing He Wanted

Трейлер фільму «Останнє, чого він хотів»

Елена – політична журналістка, яка працює у Вашингтоні. Перетворитися з авторки тексту на його тему їй доводиться після того, як про послугу в неї просить батько. «Останнє, чого він хотів» – екранізація однойменного політичного трилера Джоан Дідіон. У головних ролях – Енн Геттвей, Бен Аффлек і Віллем Дафо.


Де дивитися: Netfiix

Режисер: Ді Різ («Ферма Мадбаунд»)

У ролях: Енн Геттвей («Диявол носить Prada»), Бен Аффлек («Бетмен проти Супермена»), Віллем Дафо («Маяк»)

«Дівчина з кіньми»

Horse Girl

Трейлер фільму «Дівчина з кіньми»

Сара любить мистецтво, потойбічні сили й коней. У певний момент її мрії починають перетворюватися на реальність. «Дівчина з кіньми» нещодавно вперше показали на кінофестивалі «Санденс», а вже зараз фільм з Елісон Брі у головній ролі можна переглянути на Netflix.


Де дивитися: Netflix

Режисер: Джефф Бейна («Змова»)

У ролях: Елісон Брі («Б.Л.И.С.К.»)

«Гуцулка Ксеня»

Трейлер фільму «Гуцулка Ксеня»

Що це: «Гуцулку Ксеню» називають «українським «Ла-Ла Лендом». Американський мільйонер українського походження залишає заповіт – передати увесь спадок сину. Та за однієї умови – якщо він повернеться на батьківщину і знайде там українську дружину.  Це українська музична комедія в антуражі Карпат. Музичний супровід до стрічки записав гурт Dakh Daughters.


Де дивитися: Takflix

Режисерка: Олена Дем’яненко

У ролях: Варвара Лущик, Максим Лозинський, Катерина Молчанова