The Village Україна розповідає про повернення серіалів, на які ми чекаємо цьогоріч – від «Краще дзвоніть Солу» до «Мандалорця». Раніше ми розповідали про головні очікування в кіно.

«Стартрек: Пікар»

Star Trek: Picard

Трейлер серіалу «Стартрек: Пікар»

Капітан Очевидність

Легенда оновленого серіалу «Стартрек» Жан-Люк Пікар спокійно доживав віку і стежив за виноградниками. Та він змушений повернутися до справ після знищення планети Ромулан. Серіал із Патріком Стюартом у головній ролі продовжить сюжетну лінію фільму «Стартрек: Відплата».


Прем’єра: 23 січня

Сезон: 1-й

Сервіси: CBS All-Access, Amazon

Шоуранер: Алекс Курцман («Стартрек»)

У ролях: Патрік Стюарт («Люди Ікс»)

«Жарт»

Kidding

Трейлер другого сезону серіалу «Жарт»

Це вже не жарти

Джиму Керрі набридло бути Джимом Керрі й він відійшов від справ. Повернутися на екрани зірку «Маски» змусила роль, у якій він упізнав себе. У «Жарті» відомий за «Вічним сяйвом чистого розуму» Мішеля Ґондрі Керрі грає зірку дитячого телебачення, який змушений вести подвійне життя. У другому сезоні не обійдеться без екзистенційних розмов і довгих театралізованих сцен. Також (чомусь) з’явиться співачка Аріана Ґранде.


Прем’єра: 9 лютого

Сезон: 2-й

Канал: Showtime

Шоуранери: Мішель Ґондрі («Вічне сяйво чистого розуму»), Дейв Голстайн («На межі»)

У ролях: Джим Керрі («Людина на Місяці»), Кетрін Кінер («Бути Джоном Малковичем»)

«Батьківщина»

Homeland

Трейлер восьмого сезону серіалу «Батьківщина»

Кінець батьківщини

У перших кількох сезонах «Батьківщина» влучала прямо в ціль – небезпека терористичних атак та інтриги розвідки плавно переходили з новинних стрічок на кабельне телебачення. До восьмого сезону актуальності стало значно менше; та й на те, як Клер Дейнс повільно божеволіє, стало боляче дивитися. Новий сезон стане для американської адаптації ізраїльського серіалу останнім.


Прем’єра: 9 лютого

Сезон: 8-й

Канал: Showtime

Шоуранери: Говард Ґордон («24»), Алекс Ґанса («Секретні матеріали»)

У ролях: Клер Дейнс («Термінатор 3: Повстання машин»), Менді Патінкін («Принцеса-наречена»)

«Краще дзвоніть Солу»

Better Call Saul

Трейлер четвертого сезону серіалу «Краще дзвоніть Солу»

Пуститися берега

«Краще дзвоніть Солу» – спіноф «Пуститися берега», одного з найкращих серіалів в історії телебачення за версією Rolling Stone, за який відповідальна та сама команда. «Сол» має легший тон, але наслідує великого брата в головному. Це також історія про те, як хороша людина стає на поганий шлях. Розпочавши з передісторії адвоката, який став Солом Ґудменом, до п’ятого сезону хронологія серіалу зрівнялася з першим сезоном «Пуститися берега» – уже зі значно більш цинічним головним героєм.


Прем’єра: 23 лютого

Сезон: 5-й

Канал: AMC

Шоуранери: Вінс Ґілліґан, Пітер Ґулд («Пуститися берега»)

У ролях: Боб Оденкірк, Джанкарло Еспозіто («Пуститися берега»)

«Усе на краще»

Better Things

Трейлер третього сезону серіалу «Усе на краще»

Мати

«Усе на краще» спершу подавали як новий продюсерський проєкт Луї Сі Кея. Та за три сезони авторка серіалу Памела Едлон довела, що зайвої згадки про партнера вона не потребує – особливо після сексуальних скандалів за участю Луї. Better Things – розповідь про матір-одиначку в Лос-Анджелесі, що виховує трьох дітей і намагається підтримувати кар’єру акторки.


Прем’єра: 5 березня

Сезон: 4-й

Канал: FX

Шоуранерка: Памела Едлон («Луї»)

У ролях: Памела Едлон («Луї»)

«Космос: Можливі світи»

Cosmos: Possible Worlds

Трейлер серіалу «Космос: Можливі світи»

Освоєння космосу

Ніла Деґрасса Тайсона називають головним популяризатором науки у США: астрофізик і директор планетарію Гейдена в Нью-Йорку є провідним голосом сучасних американських науковців. У 2014 році він випустив документальний серіал «Космос», спадкоємця однойменного науково-популярного шоу Карла Сеґана, який зрозуміло пояснював складні речі від будови атома до нескінченності всесвіту. «Можливі світи» – це продовження серіалу, у якому зокрема порушать тему можливості існування розумних форм життя у віддаленому космосі.


Прем’єра: 9 березня

Сезон: 2-й

Канал: Nat Geo

Ведучий: Ніл Деґрасс Тайсон («Космос»)

«Світ Дикого Заходу»

Westworld

Трейлер третього сезону серіалу «Світ Дикого Заходу»

Ковбої-роботи повертаються

Перший сезон «Світу Дикого Заходу» навряд чи можна було назвати несподіваним успіхом: за нього відповідали люди з досвідом роботи над проєктами штибу «Зоряних війн» і «Темного лицаря», а канал HBO розглядав серіал як можливу заміну «Гри престолів». Та розробка Джонатана Нолана і Ліси Джой усе одно здивувала – у 2016 році не так багато шоу викликали подібний резонанс. У другому сезоні шоуранери відвідали парк самураїв і скинули всі фігури з шахівниці в фіналі, а в третьому введуть ключового персонажа у виконанні Ерона Пола з «Пуститися берега».


Прем’єра: 15 березня

Сезон: 3-й

Канал: HBO

Шоуранери: Джонатан Нолан («Темний лицар»), Ліса Джой («Живий за викликом»)

У ролях: Еван Рейчел Вуд («Березневі іди»), Джеффрі Райт («Казино «Рояль»)

«Озарк»

Ozark

Трейлер другого сезону серіалу «Озарк»

Темні справи

Якщо ви втомилися чекати на новий серіал на кшталт «Пуститися берега», а «Краще дзвоніть Солу» не зайшов, зверніть увагу на «Озарк». Це також історія про людину, яка змушена зв’язуватися з наркокартелем – і добром усе, звісно, не закінчується.


Прем’єра: 27 березня

Сезон: 3-й

Сервіс: Netflix

Шоуранери: Білл Дюбук («Суддя»), Марк Вільямс («Аудитор»)

У ролях: Джейсон Бейтман («Сповільнений розвиток»), Лора Лінні («Реальне кохання»)

«Що ми робимо в тіні»

What We Do In The Shadows

Трейлер серіалу «Що ми робимо в тіні»

Сутінки

Фільм «Що ми робимо в тіні» перевинайшов жанр мок’юментарі та зробив зірку голлівудського масштабу з режисера Тайки Вайтіті («Тор: Раґнарок», «Кролик Джоджо»). У 2019 році історію про вампірів, які живуть у сучасному світі, адаптували для американського телебачення, перенісши місце дії з Нової Зеландії до США. У другому сезоні чекаємо на ще більше жартів та експериментів із форматом.


Прем’єра: 15 квітня

Сезон: 2-й

Канал: FX

Шоуранери: Тайка Вайтіті, Джемейн Клемент («Що ми робимо в тіні»)

У ролях: Метт Беррі, Кейван Новак, Настасія Деметріу, Біні Фелдстайн («Леді-птаха»)

«Фарґо»

Fargo

Трейлер четвертого сезону серіалу «Фарґо»

Кріс Рок у Фарґо

Творець «Фарґо» Ной Гоулі називає свою адаптацію фільму братів Коен «діалогом із першоджерелом». Ще в першому сезоні сценарист почав дискутувати з усією фільмографією оскароносних режисерів, а не лише з однією стрічкою. Інструменти для цього до четвертого сезону вже зрозумілі: конфлікт за участю організованої злочинності, звичайна людська тупість та кумедні регіональні акценти. У головній ролі в новому сезоні – жива легенда американської комедії Кріс Рок.


Прем’єра: 19 квітня

Сезон: 4-й

Канал: FX

Шоуранер: Ной Гоулі («Легіон»)

У ролях: Кріс Рок («Топ-5»), Джейсон Шварцман («Академія Рашмор»), Бен Вішоу («007: Скайфолл»)

«Імпічмент: Американська історія злочинів»

Impeachment: American Crime Story

Справа Левінскі

Антологія Раяна Мерфі в перших двох сезонах розібралася зі слуханнями щодо О. Джея Сімпсона та вбивством Джанні Версаче, а тепер візьметься за головний секс-скандал в історії США. Історію стосунків Білла Клінтона та Моніки Левінскі драматизують за участі самої Левінскі як виконавчої продюсерки. Роль Клінтона виконає Клайв Овен, а Левінскі – Біні Фельдстайн, номінована на «Золотий глобус» за комедію Booksmart.


Прем’єра: 27 вересня

Сезон: 3-й

Канал: FX

Шоуранери: Раян Мерфі, Бред Фальчук («Американська історія жахів»)

У ролях: Клайв Овен («Дитя людства»), Біні Фельдстайн («Що ми робимо в тіні»), Сара Полсон («Американська історія жахів»)

«Мандалорець»

The Mandalorian

Трейлер серіалу «Мандалорець»

Завжди має бути два

«Мандалорець» – перший неанімаційний серіал у всесвіті «Зоряних війн» і флагманський проєкт нового стримінгового сервісу Disney+. Події серіалу Джона Фавро, який співпрацює із Disney від «Залізної людини» до цьогорічного «Короля лева», вписали в офіційну хронологію далекої-далекої галактики між шостим і сьомим епізодами «Зоряних війн». Провідну роль найманця з планети Мандалор виконав зірка «Гри престолів» Педро Паскаль, але викрав шоу Baby Yoda (який насправді не baby і не Yoda).


Прем’єра: 2020

Сервіс: Disney+

Сезон: 2-й

Шоуранери: Джон Фавро («Залізна людина»), Дейв Філоні («Зоряні війни: Повстанці»)

У ролях: Педро Паскаль («Гра престолів»), Нік Нолті («Мис Страху»), Джина Карано («Форсаж 6»), Джанкарло Еспозіто («Краще дзвоніть Солу»)

«Розповідь служниці»

The Handmaid’s Tale

Трейлер третього сезону серіалу «Розповідь служниці»

«Пробачте, тітко Лідіє»

Недалеке майбутнє, людство намагається адаптуватися до кризи народжуваності. Заможні сім’ї наймають служниць із рідкісною властивістю продовжувати рід. Усе це – з благословення режиму з правими переконаннями. Телеадаптації однойменного роману Марґарет Етвуд вдалося стати першим серіалом сервісу Hulu, що отримав «Еммі» у драматичній категорії.


Прем’єра: 2020

Сезон: 4-й

Сервіс: Hulu

Шоуранер: Брюс Міллер («Сотня»)

У ролях: Елізабет Мосс («Божевільні»), Івонн Страховскі («Декстер»), Енн Дауд («Філадельфія»)

«Ранкове шоу»

The Morning Show

Трейлер серіалу «Ранкове шоу»

Добрий ранок

«Ранкове шоу» – це один із перших і найдорожчих серіалів Apple, який був доступний на запуску сервісу Apple TV+. Серіал чи не першим у попкультурі спробував розібратися у феномені Me Too. Головну роль виконує Дженніфер Еністон, яку номінували за це на «Золотий глобус».


Прем’єра: 2020

Сервіс: Apple TV+

Сезон: 2-й

Шоуранерка: Мімі Ледер («Залишені»)

У ролях: Дженніфер Еністон («Друзі»), Різ Візерспун («Велика маленька брехня»), Стів Карелл («Офіс»)

«Дивовижна місіс Мейзел»

The Marvelous Mrs. Maisel

Трейлер третього сезону серіалу «Дивовижна місіc Мейзел»

Повернення Мідж

Емі Шерман-Палладіно свого часу створила серіал «Дівчата Ґілмор». Фірмовий стиль із акцентом на персонажок і соркінівськими діалогами вона відтворила у новому проєкті. «Дивовижна місіс Мейзел» – історія про домогосподарку в Нью-Йорку 60-х, яка вирішує розпочати кар’єру в стендапі. У головній ролі – Рейчел Броснаган, яку ви можете пам’ятати за «Картковим будинком». У четвертому сезоні відзначений премією «Еммі» серіал продовжить стежити за кар’єрними зростаннями (і падіннями) стендаперки.


Прем’єра: 6 грудня

Сезон: 4-й

Сервіс: Amazon

Шоуранери: Емі Шерман-Палладіно, Деніел Палладіно («Дівчата Ґілмор»)

У ролях: Рейчел Броснаган («Картковий будинок»), Алекс Борстайн («Ґріфіни»)

«Баррі»

Barry

Трейлер другого сезону серіалу «Баррі»

Кілер на сцені

Білл Гейдер найбільш відомий як учасник золотого складу шоу Saturday Night Live. «Баррі» – перший проєкт, у якому він виконує роль першого плану. Настільки успішно, що Гейдер уже здобув за роль «Еммі». Це комедійна історія про кілера, який раптово розкриває у собі театральні здібності й розривається між двома непоєднуваними справами.


Прем’єра: 2020

Сезон: 3-й

Канал: HBO

Шоуранери: Алек Берґ («Сайнфелд»), Білл Гейдер («Дівчина без комплексів»)

У ролях: Білл Гейдер («Дівчина без комплексів»), Генрі Вінклер («Парки і зони відпочинку»)

«Убиваючи Єву»

Killing Eve

Трейлер серіалу «Убиваючи Єву»

Убивча сила

Невловима російська кілерка наводить жах на Європу, а зупинити її намагається британська шпигунка. «Убиваючи Єву» – це новий серіал авторки Fleabag Фібі Воллер-Бридж, яка продовжує демонструвати своє почуття гумору, але вже в декораціях шпигунського кіно. Виконавиці головних ролей Сандра Оу та Джоді Комер отримали за серіал «Еммі» та «Золотий глобус».


Прем’єра: 2020

Сезон: 3-й

Канали: BBC Three, Amazon

Шоуранерка: Фібі Воллер-Бридж («Погань»)

У ролях: Сандра Оу («Щоденники принцеси»), Джоді Комер

«Успадкування»

Succession

Трейлер другого сезону серіалу «Успадкування»

Привид Руперта Мердока

Літній патріарх медіаімперії змушений відійти від справ через проблеми зі здоров’ям. Кому з дітей він довірить продовження сімейного бізнесу? «Успадкування» використовує базовий сюжет навколо засновника Fox News Руперта Мердока, щоб розповісти історію про сучасні медіа та політику. Серіал назвали найкращим у своїй категорії на церемонії «Золотий глобус».


Прем’єра: 2020

Канал: HBO

Сезон: 3-й

Шоуранер: Джессі Армстронґ («Піп Шоу»)

У ролях: Браян Кокс («Хоробре серце»), Джеремі Стронґ («Гра Моллі»), Кіран Калкін («Скотт Пілігрим проти світу»)

«Ейфорія»

Euphoria

Трейлер серіалу «Ейфорія»

Підліткові проблеми

Історію про підлітків з акцентом на секс хоче продати будь-яка студія чи канал. Але ще ніхто не робив це настільки провокативно і красиво, як «Ейфорія». У першому сезоні шоу Сема Левінсона встигло порушити теми сексуального насильства, абортів та гендеру як спектру. Окрім того, це перша велика роль колишньої діснеївської принцеси Зендеї.


Прем’єра: 2020

Сезон: 2-й

Канал: HBO

Шоуранер: Сем Левінсон («Держава вбивць»)

У ролях: Зендея («Людина-павук: Повернення додому»), Сторм Рід («Складки часу»), Гантер Шейфер

«Політик»

The Politician

Трейлер серіалу «Політик»

Вибори

Кочова трупа Раяна Мерфі продовжує подорожувати світом. «Політик» – це перший серіал автора «Американської історії жахів» на Netflix, присвячений політичним інтригам. Головний герой Пейтон Гобарт у кожному сезоні братиме участь у виборчих перегонах. Після виборів президента школи на Пейтона чекає перша справжня гонка в Нью-Йорку.


Прем’єра: 2020

Сезон: 2-й

Сервіс: Netflix

Шоуранери: Раян Мерфі, Бред Фальчук («Американська історія злочинів»), Іан Бреннан («Хор»)

У ролях: Бен Платт («Ідеальний голос»), Ґвінет Пелтроу («Залізна людина»), Зоуї Дойч («Академія вампірів»)

«Хлопці»

The Boys

Трейлер другого сезону серіалу «Хлопці»

Пацани

Супергерої зазналися і почали використовувати суперсили не на добро, а задля власної вигоди. Покарати їх вирішує група, яка називає себе «Хлопці». Однойменний серіал – адаптація серії коміксів від Сета Роґена й Евана Ґолдберґа, відомих не лише за комедіями на зразок «Суперперців», а й за телеадаптацією «Проповідника». У головній ролі – Карл Урбан із нового «Судді Дредда».


Прем’єра: 2020

Сезон: 2-й

Сервіс: Amazon

Шоуранер: Ерік Кріпке («Надприродне»)

У ролях: Карл Урбан («Володар перснів»), Саймон Пеґґ («Зомбі на ім’я Шон»)

«Після життя»

After Life

Трейлер серіалу «Після життя»

Новий серіал зірки «Офісу»

Дружина Тоні раптово помирає і він сам втрачає бажання жити. Рікі Джервейс повернувся до формату комедійного серіалу з темою, яка визначає всю кар’єру коміка після успіху «Офісу» – якщо бог справді є, то чому він допускає настільки жахливі речі, що постійно відбуваються? Продовжувати шукати сенс життя герой буде після гепі-енду в кінці першого сезону.


Прем’єра: 2020

Сезон: 2-й

Сервіс: Netflix

Шоуранер: Рікі Джервейс («Офіс»)

У ролях: Рікі Джервейс («Офіс»), Девід Бредлі («Гра престолів»)

«Нічний адміністратор»

The Night Manager

Трейлер серіалу «Нічний адміністратор»

Торговець зброєю

Перший сезон «Нічного адміністратора» закінчив історію книжки Джона Ле Карре про нелегальний обіг зброї, але шоуранерів це не зупинить перед продовженням. Наразі не відомо, чи повернуться виконавці головних ролей, включно з Томом Гіддлстоном і Г’ю Лорі, але серед нових сценаристів продовження є авторка, що відповідала за останній сезон «Чорного дзеркала».


Прем’єра: 2020

Сезон: 2-й

Канал: BBC

Шоуранери: Сюзанна Бір («Пташиний короб»), Девід Фарр («Ханна»)

У ролях: Том Гіддлстон («Тор»), Г’ю Лорі («Доктор Хаус»), Олівія Колман («Фаворитка»), Елізабет Дебікі («Вдови»)

«Повернення додому»

Homecoming

Трейлер серіалу «Повернення додому»

Повернення

«Повернення додому» стало першою великою роллю лауреатки «Оскара» Джулії Робертс на телебаченні. У першому сезоні від автора «Містера Робота» Сема Есмейла вона грала працівницю сервісу, що допомагає військовим повернутися до цивільного життя. У другому сезоні історію продовжать уже без Робертс – її замінить співачка й акторка Жанель Моне.


Прем’єра: 2020

Сезон: 2-й

Сервіс: Amazon

Шоуранер: Сем Есмейл («Містер Робот»)

У ролях: Жанель Моне («Приховані фігури»)

«Б.Л.И.С.К.»

G.L.O.W.

Трейлер третього сезону серіалу «Б.Л.И.С.К.»

Жіночий реслінг повертається

Четвертий сезон серіалу про жіночий реслінг. Творці «Помаранчевий – хіт сезону» влучили в ціль зі ще однією історією про специфічний колектив жінок. Усе це – у декораціях США періоду Холодної війни. Четвертий сезон стане для серіалу заключним.


Прем’єра: 2020

Сервіс: Netflix

Сезон: 4-й

Творці: Карлі Менш («Помаранчевий – хіт сезону»), Ліз Флегайв («Сестра Джекі»)

У ролях: Елісон Брі («Спільнота»), Бетті Ґілпін («Межа»), Марк Мерон («Луї»)

«Поза»

Pose

Тизер другого сезону серіалу «Поза»

Бал

«Ти повинен виходити на подіум так, ніби володієш усім», – кажуть у трейлері серіалу «Поза». Ще один проєкт продюсера Раяна Мерфі, відповідального за «Американську історію злочинів» та «Американську історію жахів», присвячений американській трансгендерній спільноті. Декорації – Нью-Йорк середини 80-х із Дональдом Трампом на тлі.


Прем’єра: 2020

Сезон: 3-й

Канал: FX

Творці: Раян Мерфі, Бред Фальчук («Американська історія злочинів»)

У ролях: Еван Пітерс («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»), Кейт Мера («Картковий будинок»), Індія Мур, Ем-Джей Родрігес

«Дікінсон»

Dickinson

Трейлер серіалу «Дікінсон»

Історія письменниці

Ми вже бачили історії становлення супергероїв та історичних осіб, а тепер Apple вирішили взятися за американську письменницю Емілі Дікінсон. У комедійному серіалі розкажуть про Дікінсон як людину, яка випередила свій час – відповідно до цього підібрали жанрові особливості та сучасну лексику.


Прем’єра: 2020

Сервіс: Apple TV+

Сезон: 2-й

Шоуранерка: Алена Сміт («Коханці»)

У ролях: Гейлі Стайнфелд («Ідеальний голос»)

«Чому жінки вбивають»

Why Women Kill

Трейлер серіалу «Чому жінки вбивають»

Подружня зрада

Часи змінюються, жінки змінюються, але реакція на подружню зраду залишається такою самою. «Чому жінки вбивають» – це новий проєкт творця «Відчайдушних домогосподарок» про трьох жінок у трьох різних поколіннях (у 60-х, 80-х і 2010-х), яких зраджують. У новому сезоні замість Люсі Лью й Александри Даддаріо з’являться нові акторки.


Прем’єра: 2020

Сервіс: CBS All Access

Сезон: 2-й

Шоуранер: Марк Черрі («Відчайдушні домогосподарки»)

«Привиди садиби Блай»

The Haunting of Bly Manor

Проклятий будинок

«Привиди будинку на горі» можна назвати одним із найстрашніших серіалів на Netflix. Режисер Майк Фленаган повправлявся у жанрових особливостях горору від «Окулуса» до «Доктора Сну», а тепер продовжить історію адаптацією готичного роману кінця ХІХ століття.


Прем’єра: 2020

Сервіс: Netflix

Сезон: 2-й

Шоуранер: Майк Фленаган («Доктор Сон»)

«Ліззі Макґвайр»

Lizzie McGuire

Промо Disney+

Повернення підліткового серіалу

Продовження серіалу, який зробив зіркою Гілларі Дафф, вийде на сервісі Disney+. Стримінг Disney включив сиквел у лінійку на 2020 рік і почав знімальний процес, але після зйомки двох епізодів проєкт залишила шоуранерка Террі Мінскі.


Прем’єра: 2020

Сервіс: Disney+

Сезон: 3-й

У ролях: Гілларі Дафф («Ліззі Макґвайр»)

Обкладинка: Showtime