Власний стримінговий сервіс запустила компанія Apple 1 листопада. Таким чином Apple TV+ вийшов на ринок потокового відео та власного виробництва контенту, де вже працюють Netflix, Amazon, Hulu, Facebook і YouTube, а також Disney. The Village Україна розповідає, як користуватися сервісом і що варто переглянути вже зараз.

Apple запустив власний стримінговий сервіс? А він працює в Україні?

Так, сервіс компанії Apple запустили 1 листопада у 107 країнах світу, зокрема в Україні. На відміну від решти сервісів, Apple TV+ на запуску пропонує перегляд контенту в оригіналі з українськими субтитрами.

Передплата на місяць коштує 5 доларів, або близько 125 гривень. Усі покупці нових продуктів Apple на зразок iPhone та iPad отримують річну підписку на Apple TV+ безкоштовно.

Apple розглядає базовий варіант підписки як сімейний: до облікового запису можна приєднати до п’яти людей. Користуватися сервісом можна через офіційний сайт або додатки в смарт-телевізорах на зразок Samsung Smart TV. Повний список пристроїв з підтримкою сервісу – за посиланням.

У мене вже є Netflix/Amazon/Megogo. Навіщо мені Apple TV+?

Як одна з чотирьох найбільших технологічних компаній світу Apple має експертизу в технічному аспекті роботи стримінгового сервісу. Та у виробника iPhone немає власної бібліотеки контенту, яка є, наприклад, у Disney, і яку вже напрацювали Netflix та Amazon. Для цього за наступні кілька років Apple планує вкласти у виробництво власного контенту 5 мільярдів доларів. Серед перших оригінальних серіалів Apple TV+ – розробки від продюсерів «Великої маленької брехні» та «Гострих козирків». Також готують свої проєкти для сервісу Стівен Спілберґ, Джей Джей Абрамс та Опра Вінфрі. Окрім того, Apple підписали угоду про виробництво фільмів для стримінгу з продюсерською компанією A24 («Місячне сяйво», «Леді-Птаха», «Маяк»). Утім, за лічені дні після запуску Apple TV+ залишив керівник відділу оригінального контенту Кім Розенфельд.

Гаразд, а що вже зараз можна подивитися на Apple TV+?


«Ранкове шоу»

The Morning Show

Трейлер серіалу «Ранкове шоу»

Що це:

  1. Флагман лінійки оригінального контенту і поки найдорожчий серіал Apple – два сезони «Ранкового шоу» обійдуться компанії у близько 300 мільйонів доларів.
  2. Екранізація однойменної книги, натхненої скандалом навколо телеведучого Метта Лауера, це перший серіал, який робить центральною темою рух #MeToo та дискусію навколо цього питання.
  3. Повернення Дженніфер Еністон на телебачення вперше після «Друзів» – у «Ранковому шоу» вона возз’єднується з Різ Візерспун, яка в «Друзях» виконувала роль її сестри.

Про що це:

Алекс – ведуча популярного ранкового телешоу. У її житті все йде шкереберть після того, як її партнера звільняють через звинувачення у сексуальних домаганнях, а на позицію Алекс починає зазіхати молодша ведуча.

Чи варто дивитися:

Рецензії на серіал коливаються від розгромних («Різ Візерспун і Дженніфер Еністон не здатні врятувати цей політично розмиту і недодуману осічку стримінгового сервісу» – Variety, «Серіал може думати, що він не такий, як інші, але це не так. І історію він розповідав недостатньо добре, щоб це компенсувати. Поки ані серіал, ані сервіс [Apple TV+] не виправдовують потребу свого існування» – Rolling Stone) до помірно-схвальних («Після брутально-нудного пілоту та безладного другого епізоду на третій годині серіалу є натяки на більш впевнене «Ранкове шоу», як серіал, який вдало використовує акторок першого плану» – The Hollywood Reporter). У рецензіях додають, що серіал неодноразово переписували і змінювали фокус у процесі виробництва (намагаючись зробити його більш актуальним завдяки дискусії про #MeToo), а шоуранер Джей Карсон залишив проєкт через «творчі розбіжності».


Прем’єра: 1 листопада

Шоуранерка: Мімі Ледер («Залишені»)

У ролях: Дженніфер Еністон («Друзі»), Різ Візерспун («Велика маленька брехня»), Стів Карелл («Офіс»)

«Бачити»

See

Трейлер серіалу «Бачити»

Що це:

  1. Серіал, який закриває в стартовій лінійці Apple TV+ категорію чи то фентезі, чи то фантастики – з виконавцем ролей Аквамена та Кхала Дроґо Джейсоном Момоа.
  2. Новий проєкт британського сценариста Стівена Найта, який дивним чином поєднує роботи на зразок «Гострих козирків» і клаустрофобного «Лока», а також «Табу».

Про що це:

Людство вражає вірус, який зменшує загальну популяцію до двох мільйонів, а ті, хто залишилися, втрачають здатність бачити й повертаються в побуті до доісторичного ладу. Надію племені під керівництвом Джейсона Момоа дають новонароджені близнюки, які вперше за кілька поколінь бачать.

Чи варто дивитися:

The Hollywood Reporter називає «Бачити» «серіалом-атракціоном», який «інколи дає зрозуміти, що десь тут міг би вийти хороший серіал». IndieWire підбирає визначення «дивний, але ефективний серіал».


Прем’єра: 1 листопада

Шоуранер: Стівен Найт («Гострі козирки»)

У ролях: Джейсон Момоа («Аквамен»)

«Дікінсон»

Dickinson

Трейлер серіалу «Дікінсон»

Що це:

  1. Серіал про Емілі Дікінсон – письменницю, яка випередила свій час.
  2. Підкреслюють це за допомогою поєднання сучасної мови та сюжетів із сетингом ХІХ століття.

Про що це:

Емілі Дікінсон проводить молодість, шукаючи себе та дивуючись умовностям і рамкам ХІХ століття. У першому ж епізоді письменниця зустрічає персоніфікований образ Смерті, у певний момент з’являється зірка американського стендапу Джон М’юлейні в ролі філософа Генрі Девіда Торо.

Чи варто дивитися:

«Це найдивніший, найбільш дикий і найбільш щирий серіал на Apple TV+», – пише The Verge. The Guardian, своєю чергою, додає, що серіал «занадто сирий».


Прем’єра: 1 листопада

Шоуранерка: Алена Сміт («Коханці»)

У ролях: Гейлі Стайнфелд («Ідеальний голос»), Джон М’юлейні, Wiz Khalifa

«На користь усього людства»

For All Mankind

Трейлер серіалу «На користь усього людства»

Що це:

  1. Серіал про космічну гонку з твістом.
  2. Новий проєкт Рональда Д. Мура, який перезапустив «Зоряний крейсер «Галактика».

Про що це: Що було б, якби на Місяць уперше висадився не американський, а радянський космонавт? «На користь усього людства» – це історія про освоєння космосу в альтернативній часовій лінії.

Чи варто дивитися: «Серіал здійснює один крок уперед, а тоді величезний стрибок назад», – жартує IndieWire.


Прем’єра: 1 листопада

Шоуранери: Рональд Д. Мур («Стартрек: Нове покоління»), Метт Волперт, Бен Недіві

У ролях: Джоел Кіннаман («Робокоп»)

«Снупі в космосі»

Snoopy in Space

Трейлер серіалу «Снупі в космосі»

Що це:

Мультсеріал на основі коміксу про песика Снупі – від автора серії про Чарлі Брауна.

Про що це:

Снупі хоче стати астронавтом і працювати в NASA. Для цього йому треба пройти процес підготовки, вийти у відкритий космос і повернутися на Землю.

Чи варто дивитися:

Так, якщо ви любите класичні дитячі комікси і Снупі.


Прем’єра: 1 листопада

Шоуранер: Роб Бутільє

Обкладинка: Apple TV+