Наступного року ми дізнаємося, як закінчиться «Гра престолів» і яким буде перший серіал у всесвіті «Зоряних війн». The Village Україна розповідає про найбільш очікувані телевізійні прем’єри 2019 року.

«Справжній детектив»

True Detective

Трейлер третього сезону серіалу «Справжній детектив»

Третій пішов

Наскільки свіжим диханням для детективного жанру був перший сезон «Справжнього детектива», настільки посереднім виявився другий сезон. Шоуранер Нік Піззолато і HBO взяли перерву – і продовжують антологію зовсім іншим сезоном, із оскарівським лауреатом Махершалою Алі в головній ролі. Та попри зміну декорацій «Справжній детектив» повинен зберегти основну відмінну рису – відносність часу та життя як такого.

 Де дивитися: OLL.TV, Megogo


Прем’єра: 13 січня

Сезон: 3-й

Канал: HBO

Шоуранер: Нік Піззолато («Справжній детектив»)

У ролях: Махершала Алі («Місячне сяйво»), Рей Фішер («Ліга справедливості»)

«Гра престолів»

Game of Thrones

Тизер восьмого сезону серіалу «Гра престолів»

Остання битва

Певно, головна подія року не лише в сфері телебачення, а й у поп-культурі загалом. Цього року ми дізнаємося, чим закінчиться історія «Пісні льоду та полум’я» Джорджа Мартіна. Шість останніх епізодів фентезі-саги повинні відповісти на запитання, хто переможе у головній битві в історії Вестеросу – живі чи мерці. Зрештою, не менше нас цікавить, чи залишиться хоч хтось із головних персонажів живим.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: OLL.TVMegogo


Прем’єра: 14 квітня

Сезон: 8-й

Канал: HBO

Шоуранери: Девід Беніофф («Троя»), Ден Вайс («У Філадельфії завжди сонячно»)

У ролях: Кіт Харінгтон («Помпея»), Емілія Кларк («Соло. Зоряні війни: Історія»), Пітер Дінклейдж («Месники: Війна нескінченності»)

«Дивні дива»

Stranger Things

Тизер третього сезону серіалу «Дивні дива»

Ще дивніші

Одинадцята і «Клуб лузерів» Хокінса повернуться, щоб знову зустрітися з демогоргоном, при цьому вичавивши ще більше сліз ностальгії у цільової аудиторії. У кількох тизерах не дарма анонсують відкриття в містечку торгового центру: назва останнього епізоду нового сезону натякає на велику битву в центрі.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Netflix


Прем’єра: 4 липня

Сезон: 3-й

Сервіс: Netflix

Шоуранери: Метт Даффер, Росс Даффер («Дивні дива»)

У ролях: Міллі Боббі Браун («Дивні дива»), Вайнона Райдер («Бітлджус»), Девід Харбор («Ньюзрум»)

«Велика маленька брехня»

Big Little Lies

Трейлер першого сезону серіалу «Велика маленька брехня»

Тепер із Мерил Стріп

«Велика маленька брехня» повинна була закінчитися після першого сезону: спочатку шоу планували у форматі міні-серіалу. Утім, після восьми статуеток «Еммі» HBO не могли не продовжити історію тихого на перший погляд містечка Монтерей. Понад те, у продовженні візьме участь Мерил Стріп – триразова володарка «Оскара» зіграє матір персонажа Александра Скарсґорда. Замість режисера Жана-Марка Валле за другий сезон відповідає Андреа Арнольд, відома за серіалом «Очевидне».

 Де дивитися: OLL.TVMegogo


Прем’єра: 9 червня

Сезон: 2-й

Канал: HBO

Шоуранер: Девід І. Келлі («Містер Мерседес»)

У ролях: Ніколь Кідман («Доґвіль»), Мерил Стріп («Адаптація»), Лора Дерн («Синій оксамиті»), Різ Візерспун («Дика»), Шейлін Вудлі («Дивергент»)

«Корона»

The Crown

Нова королева

Одне з найдорожчих шоу Netflix, «Корона», присвячене правлінню Єлизавети ІІ. У перших двох сезонах серіал провів монарха від успадкування престолу до перших кількох прем’єр-міністрів. З третього сезону більш зрілу британську королеву втілюватиме на екрані вже не Клер Фой, а Олівія Колман. Для акторки ця роль стане третьою роллю королеви – після королеви-матері та королеви-ледарки у «Гайд-парку на Гудзоні» та «Фаворитці» відповідно. Новою принцесою Марґарет, своєю чергою, стане Хелена Бонам Картер.

 Де дивитися: Netflix 


Прем’єра: 2019

Сезон: 3-й

Сервіс: Netflix

Шоуранер: Пітер Морґан («Королева»)

У ролях: Олівія Колман («Нічний адміністратор»), Хелена Бонам Картер («Бійцівський клуб»)

«Мандалорець»

The Mandalorian

Серіал у всесвіті «Зоряних війн»

«Мандалорець» – перший неанімаційний серіал у всесвіті «Зоряних війн» і флагманський проект нового стримінгового сервісу Disney, який готуються запустити 2019 року. Події серіалу Джона Фавро, який співпрацює із Disney від «Залізної людини» до цьогорічного «Короля лева», впишуть в офіційну хронологію далекої-далекої галактики між шостим і сьомим епізодами «Зоряних війн». Провідну роль найманця з планети Мандалор виконає зірка «Гри престолів» Педро Паскаль. За постановку окремих епізодів відповідають Тайка Вайтіті («Тор: Раґнарок»), Брайс Даллас Говард («Мандерлей») і Рік Фамуїва («Наркотик»).


Прем’єра: 2019

Сезон: 1-й

Сервіс: Disney+

Шоуранер: Джон Фавро («Залізна людина»)

У ролях: Педро Паскаль («Гра престолів»), Нік Нолті («Мис Страху»), Джина Карано («Форсаж 6»), Джанкарло Еспозіто («Краще дзвоніть Солу»)

«Новий папа»

The New Pope

Малкович Малкович Малкович

Паоло Соррентіно почав руйнувати звичне уявлення про серіали від моменту, коли Джуд Ло подивився у камеру в інтро «Молодого папи» – і далі було тільки веселіше. «Новий папа» повинен чи то продовжити історію першого американського понтифіка, чи то перезапустити її. Що напевно відомо, то це те, що в центрі подій тепер буде персонаж Джона Малковича, а Ло з’являтиметься періодично.


Прем’єра: листопад 2019

Сезон: 2-й

Канали: HBO, Sky Atlantic, Canal+

Шоуранер: Паоло Соррентіно («Велика краса»)

У ролях: Джон Малкович («Бути Джоном Малковичем»), Джуд Ло («Шерлок Холмс»)

«Мисливець на розум»

Mindhunter

Серійні вбивці під мікроскопом Фінчера

Девід Фінчер змусив сприймати оригінальні серіали Netflix усерйоз після релізу «Карткового будинку». У 2017 році автор «Бійцівського клубу» повернувся на сервіс із серіалом про спеціальний підрозділ ФБР, який фактично створив сучасну криміналістику. Вивчати поведінку маніяків головні герої повинні продовжити цього року. Цілком можливо, серед піддослідних опиняться відомі серійні убивці.


Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 2019

Сезон: 2-й

Сервіс: Netflix

Шоуранер: Джо Пенхолл («Дорога»)

У ролях: Джонатан Ґрофф («Хор»), Холт Маккаллані («Ліга справедливості»)

«Вартові»

Watchmen

Хто стежить за вартовими?

Культовий графічний роман Алана Мура знову екранізують – за десять років після неоднозначної кіноадаптації Зака Снайдера. Цього разу за головне нуарне висловлювання у жанрі супергероїв відповідає Деймон Лінделоф, який починав із команди Джей Джей Абрамса в «Загублених» і врешті зробив «Залишені» одним із найкращих серіалів початку століття. У ролі Озимандія в серіалі зіграє Джеремі Айронс, також у нових «Вартових» з’являться Дон Джонсон, Джин Смарт і Тім Блейк Нелсон.


Де дивитися: OLL.TV, Megogo

Прем’єра: 2019

Сезон: 1-й

Канал: HBO

Шоуранер: Деймон Лінделоф («Залишені»)

У ролях: Джеремі Айронс («Кафка»), Тім Блейк Нелсон («О, де ж ти, брате?»), Реджина Кінґ («Рей»)

«Добрий ранок»

Top of the Morning

Перший серіал Apple

За серіал, у якому Дженніфер Еністон і Різ Візерспун грають ведучих ранкового шоу, Apple заплатили близько 240 мільйонів доларів. Для компанії це перший великий проект, із яким вони збираються вийти на ринок стримінгових сервісів. Окрім того, у «Доброму ранку» вперше за тривалий час на малому екрані з’явиться зірка американського «Офісу» Стів Каррелл.


Де дивитися: Apple

Прем’єра: літо 2019

Сезон: 1-й

Сервіс: Apple

Шоуранерка: Керрі Ерін («Мотель Бейтсів»)

У ролях: Дженніфер Еністон («Друзі»), Різ Візерспун («Велика маленька брехня»), Стів Каррелл («Офіс»)

«Сутінкова зона»

The Twilight Zone

Небезпечна зона

Нова «Сутінкова зона» – це перезапуск культового серіалу, який Rolling Stone називає одним із найкращих в історії американського телебачення. Цього разу за жанрові експерименти з гострим соціальним меседжем відповідає автор «Пастки» Джордан Піл.


Прем’єра: 2019

Сезон: 1-й

Сервіс: CBS All Access

Шоуранери: Джордан Піл («Пастка»), Саймон Кінберґ («Люди Ікс»)

У ролях: Джордан Піл («Пастка»), Джон Чо («Стартрек»), Кумейл Нанджіані («Кремнієва долина»)

«Пастка-22»

Catch-22

Фото Hulu

Парадокс

Пастка-22 – це парадоксальна ситуація, яку людина не може уникнути через суперечливість встановлених правил. Уперше цей логічний термін ввів письменник Джозеф Геллер в однойменному романі. Екранізувати цей роман вирішив Джордж Клуні, для якого проект для сервісу Hulu стане першим за тривалий час серіалом.


Прем’єра: 2019

Сезон: 1-й

Канали: Hulu, Channel 4, Sky Italia

Шоуранери: Джордж Клуні, Ґрант Хеслов («11 друзів Оушена»)

У ролях: Джордж Клуні («11 друзів Оушена»), Х’ю Лорі («Доктор Хаус»)

«Занадто старий, щоб померти молодим»

Too Old To Die Young

Трейлер серіалу «Занадто старий, щоб померти молодим»

Серіал Ніколаса Віндінга Рефна

«Занадто старий, щоб померти молодим» – це перший серіал режисера «Драйву» та «Неонового демона» Ніколаса Віндінга Рефна. Фірмову жорстокість і кислотність кольорів у серіалі для Amazon Prime данський візіонер передаватиме через образ Майлза Теллера, якого ви можете пам’ятатати за «Одержимістю» Дем’єна Шазелла.


Прем’єра: 14 червня

Сезон: 1-й

Сервіс: Amazon

Шоуранери: Ніколас Віндінг Рефн («Драйв»), Ед Брубейкер («Світ Дикого Заходу»)

У ролях: Майлз Теллер («Одержимість»), Джена Малоун («Неоновий демон»)

«Добрі передвісники»

The Good Omens

Трейлер серіалу «Добрі передвісники»

Кінець світу

«Добрі передвісники» – роман, який автор «Зоряного пилу» Ніл Ґейман написав разом із Террі Пратчеттом. Якщо коротко, то це «Апокаліпсис» від двох провідних фантастів сучасності, головними героями якого є янгол і демон. У телеадаптації цих персонажів зіграють Майкл Шин і колишній Доктор Девід Теннант.

 Де дивитися: Amazon


Прем’єра: 2019

Сезон: 1-й

Канал: BBC Two

Шоуранер: Ніл Ґейман («Американські боги»)

У ролях: Девід Теннант («Доктор Хто»), Майкл Шин («Королева»)

«Що ми робимо в тіні»

What We Do In The Shadows

Трейлер серіалу «Що ми робимо в тіні»

Сутінки

«Що ми робимо в тіні» перевинайшов жанр мок’юментарі та зробив зірку голлівудського масштабу з режисера Тайки Вайтіті. У 2019 році історію про вампірів, які живуть у сучасному світі, адаптують для американського телебачення, перенісши місце дії з Нової Зеландії до США.


Прем’єра: 27 березня

Сезон: 1-й

Канал: FX

Шоуранери: Тайка Вайтіті, Джемейн Клемент («Що ми робимо в тіні»)

У ролях: Даґ Джонс («Форма води»), Біні Фелдстайн («Леді-птаха»)

Обкладинка: HBO