Хороша кава, вишневий пиріг і Кевін Спейсі. The Village Україна розповідає про серіали, які не можна пропустити в травні.

«Восьме чуття» / Sense8

5 травня

Брати Вачовскі свого часу створили «Матрицю». Після кількох касових провалів вони знову знайшли свою аудиторію на Neflix. «Восьме чуття» – історія про те, що насправді все незримо пов’язано. Другий сезон цікавий тому, що тепер уже сестри Вачовскі вперше працюватимуть окремо – Ліллі вирішила взяти перерву.

«Майстер на всі руки» / Master of None

12 травня

Стендап-комік Азіз Ансарі зробив собі ім'я в ситкомі «Парки і зони відпочинку». «Майстер на всі руки» – серіал більш особистий. Ансарі застосовує автобіографічні моменти за прикладом Джеррі Сайнфелда і Луї Сі Кея. Але до тієї міри, поки асоціювати себе з головним героєм може і глядач. Молодість, невизначеність і Нью-Йорк на тлі – у найкращі моменти «Майстер» скидається на раннього Вуді Аллена.

«Я люблю Діка» / I Love Dick

12 травня

Джилл Соловей змінила американське телебачення серіалом Transparent. Він не лише подарував кілька золотих статуеток актору Джеффрі Тембору («Сповільнений розвиток»), а й деконструював звичну формулу сімейних комедій. Співпрацю з сервісом Amazon Соловей продовжує екранізацією книги про стосунки чоловіків і жінок. З'ясовуватимуть стосунки Кетрін Хан («Полуденна насолода») і Кевін Бейкон («Вільні»).

«Незламна Кіммі Шмідт» / Unbreakable Kimmy Schmidt

19 травня

Ще один проект Netflix – і найкращий приклад того, як працює сервіс. «Незламну Кіммі Шмідт» замовив канал NBC, але в останній момент відмовився від нього. Не дав серіалу зникнути безвісти саме Netflix. І це рішення вже винагородило себе: у травні вийде вже третій сезон «Кіммі Шмідт». Нічого дивуватися – відповідає за нього Тіна Фей («Студія 30»).

«Твін Пікс» / Twin Peaks

21 травня

Як і обіцяла Лора Палмер, «Твін Пікс» повертається майже чверть століття потому. Попри чутки повертається врешті і Девід Лінч зі співавтором Марком Фростом. І без того велику акторську трупу серіалу розширять акторами штибу Тіма Рота («Скажені пси»), Лори Дерн («Парк Юрського періоду»), Джеймса Белуші («Кучерява Сью»), Аманди Сейфрід («Листи до Джульєтти») та Наомі Воттс («Малголленд-драйв»).

«Картковий будинок» / House of Cards

30 травня

Подружжя Андвервуд повертається на п'ятий термін. Фінал четвертого сезону залишив героїв Кевіна Спейсі та Робін Райт не в найкращому стані. Реакція, як завжди, повинна бути холодною і вишуканою.