The Village Україна продовжує рубрику «Плейлист», у якій просить артистів ділитися улюбленою музикою.

Astronata – це дует співачки Нати Сміріної (Pur:Pur) і саунд-продюсера Іллі Місюри (Dub Beans). 31 березня музиканти випустили дебютний мініальбом Universe, а тепер діляться 10 улюбленими треками з читачами The Village Україна.

Ілля Місюра

Я електронний музикант і DJ, тому весь час тримаю руку на пульсі. Здебільшого я шукаю щось нове на платформах bandcamp і junodownload. Іноді завдяки друзям із саундсистемного ком’юніті дізнаюся про новинки з telegram-чатів. Звичайно, не обходиться без спеціалізованих видань, наприклад, XLR8R і djmag. Водночас практика показала, що найефективніше вибудовувати шлях пошуку самостійно – більша ймовірність знайти речі, що дійсно вражають.

MC Rick – Saudade

MC Rick – Saudade

Baile Funk підкупає мене своїм тотально пофігістичним підходом до виробництва треків і своєю неприборканою енергією, тому що роблять таку музику переважно бразильські школярі. Ця музика вганяє в бездумний транс: ти просто починаєш існувати й гойдатися. У MC Rick наразі найбільш шалене звучання в індустрії, і цим він мені подобається.

Sphectacula and DJ Naves ft Beast, TipCee and DJ Tira – Bhampa

Sphectacula and DJ Naves ft Beast, TipCee and DJ Tira – Bhampa

Я постійно в пошуку нової музики, у яку вкладено не тільки емоції, як, наприклад, у західному попі, а ціла культура. Gqom – уродженець південної Африки, де зіткнулися традиційний жанр kwaito та європейське техно. Тусовка почала формуватися навколо дорогих тачок, золотих прикрас і білосніжних костюмів. Водночас здається, що вони самі над цим глузують, експресивно танцюючи чи обливаючись шампанським. У цій музиці багато що зачаровує.

BSN Posse – Together

BSN Posse – Together

Мої улюблені музиканти, які працюють зі стилями footwork і footwork jungle. Саме з них почалося моє знайомство з цими жанрами. Хлопці з BSN Posse роблять дуже легку, часом меланхолійну музику, зберігають швидкість і насиченість, властиві жанру.

Boris – Untitled

Boris – Untitled

Цей трек допомагав у часи, коли мені було дуже сумно, вибивав клин клином. 20 хвилин занурення в безодню забуття – Boris зробили це ідеально.

Sega Bodega – Masochism

Sega Bodega – Masochism

Дуже крутий сучасний електронний музикант, який, на мій погляд,

близький за звучанням до Astronata. Саме цей трек підкорив мене лід-сінтом, який заворожує і крутим текстом. Але в Sega Bodega весь альбом Salvador вартий уваги – сучасно, смачно.

Ната Сміріна

Я не шукаю нову музику, вона сама мене знаходить. Іноді діляться люди, іноді щось чую на фестивалях, часом трапляються красиві відео, а там і музика – вогонь. Спортивний інтерес у мене пройшов давно. Раніше я могла слухати щось, щоб бути в темі й, якщо хто запитає чула я той чи той альбом, компетентно відповісти «звичайно!». Але в якийсь момент я зрозуміла, що втомилася від нової музики. Вона мене не зачіпала, я слухала її для галочки. Тоді зупинилася й повернулася до того, що вже люблю, що хвилює душу, зачіпає текстом і несе мільйон спогадів.

Up, bustle and out – Emerald Alley

Up, bustle and out – Emerald Alley

Найяскравіший спогад дитинства – момент, коли вступає біт. Дуже люблю весь цей альбом. Слухаю його і ніби ноги вже стоять на гарячому піску. Ну, і спогади про перші прогулянки цілу ніч, книги Кобо Абе й Чарльза Бротігана.

St. Vincent – Cheerleader

St. Vincent – Cheerleader

Усе в St. Vincent прекрасно: безумство, свобода, стиль, музика. Слова мене в цьому треку особливо захоплюють. Мені подобається, що Анна робить складну музику, але прямо в лоб і з оголеними нервами, і це прекрасно. Варто відзначити, що це один із найпростіших її треків.

Hiatus Kaiyote – Nakamarra

Hiatus Kaiyote – Nakamarra

Мелодії вокальних партій, свобода самовираження. Дуже люблю весь перший альбом і наполегливо рекомендую подивитися їхні живі виступи. Вони грають із купою живих беків, вокалістка – вогонь і самобутність.

Wafia – Heartburn

Wafia – Heartburn

Якщо попросити мене назвати улюблену пісню, це буде вона. Не знаю, чому мене так викручує навиворіт, але я ніжно люблю її та весь цей EP. Коли пісня мені трапилася, думала, що мене вже нічого нового не зачепить. Ці пісні просто затягли мене у свої ніжні обійми й не відпустили. Ta Ku так тонко підкреслює всі історії повітряного голосу Wafia своїм продакшеном, що я щиро не розумію, чому її ім’я досі не гримить на весь світ.

Kate Tempest – Europe is Lost

Kate Tempest – Europe is Lost

Дівчина-реперка, поетеса, ще й із британським акцентом! Текст – захват, складний і зі змістом. Я довго збиралася зняти її й просиділа, напевно, годин 8. Це була моя перемога! Ритмічно цікаво її знімати: вона просто розповідає свою лірику, стелить поверх біта – це дуже мене вразило, коли натрапила на неї.