Британський рок-гурт White Lies зіграє концерт у Києві у неділю, 29 вересня, в клубі Bel’еtage. Музиканти презентуватимуть свій п’ятий альбом Five, який випустили в лютому 2019 року.

White Lies розповідають про свою улюблену небанальну музику і діляться 9 треками з читачами The Village Україна.

White Lies – Tokyo 

Debussy – Sarabande

Debussy – Sarabande

Один з перших творів класичної музики, який я почув і який дуже вплинув на мене. Це ідеально: музика емоційно глибока, але водночас досить грайлива. Мене приваблює музика, створена у часи декадансу, тому що я відчуваю, що люди сприймають її не як розвагу чи просто інструмент.

Duke Ellington – Ad Lib on Nippon

Duke Ellington – Ad Lib on Nippon

Музика повинна бути формою сторітелінгу, і Дюк Еллінгтон передає яскраву та мультисенсорну історію з The Far East Suite. Це один з рідкісних музичних творів, який переносить в іншу реальність. Тому це один з моїх улюблених альбомів.

Panzerpappa – Anomia

Panzerpappa – Anomia

У цей плейлист я додав кілька творів скандинавської музики. Я справді відчуваю, що музика цієї частини світу має самобутній характер і звучання. Навіть у найважчому металі з Норвегії стільки чутливості та витонченості. Виконавці точно взяли для музики щось із фіордів та лісів.

Jan Johansson – Visa från Utanmyra 

Jan Johansson – Visa från Utanmyra

Скандинавський талант, який світ занадто рано втратив. Він залишив неймовірні записи. Я дуже рекомендую їх відшукати.

Morphine – In Spite Of Me

Morphine – In Spite Of Me

Єдина пісня з вокалом у плейлисті. Тут ви можете відпочити від читання та просто послухати слова, які красиво лягають на музику. Це одна з тих пісень, у якій чудово поєднується меланхолія та мажорні акорди. Я відкрив для себе In Spite Of Me лише цього року, проте трек потрапляє у мій топ-100.

Ragnarok – Farvel Köbenhavn

Ragnarok – Farvel Köbenhavn

Я фанат прогресивного року. Цей трек безумовно належить до легшого прог-року, але в ньому є вся магія та фантазія – без безглуздої лірики про чарівників. Ця музика справді звертається до дитячого почуття дива та таємничості.

Oskar Schonning – Jag Vill Byta Ut Mina Minnen

Oskar Schonning – Jag Vill Byta Ut Mina Minnen

Я поняття не маю, як цей запис опинився в моїй колекції. Можливо, янгол просто поклав його туди, щоб я потім знайшов. Це неймовірний трек, який не завжди можна класифікувати, хоча він вважається джазом. У зовсім інший спосіб, але так само круто, як Еллінгтон, ця музика переносить мене подалі від реального життя. Це ключ до іншого місця.

Christian Wallumrod – Bunadsbangla

Christian Wallumrod – Bunadsbangla

Крістіан Волумрод – один із моїх улюблених сучасних джазових музикантів. У творах Outstairs та No Birch він цікаво експериментує зі звуком та мелодією. Особливо мені подобається слухати No Birch, коли я гуляю в лісі. Цю пісню з плейлисту я часто вмикаю в автомобілі, якою ми їздимо в тури – з приглушеним світлом пізно вночі після того, як вип’ємо надто багато пива.

Olivier Messiaen – Louange à l'immortalité de Jésus

Olivier Messiaen – Louange à l'immortalité de Jésus

Моя улюблена музика всіх часів. Вона розбиває мені серце – немає нічого красивішого.