The Village Україна повертає рубрику «Плейлист», у якій просить артистів ділитися улюбленою музикою.

 Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – усі головні тексти тут.

Британці The Subways стартували у містечку Велвін-Гарден-Сіті, що неподалік Лондона, 2005 року з альбомом Young for Eternity. Найсвіжіший (четвертий) студійник панк-тріо вийшов у 2015-му – він називається так само, як гурт.

The Subways стануть хедлайнерами East Stage в останній день фестивалю Atlas Weekend 2019 – у неділю, 14 липня. Їм дістався слот з 21:00 до 22:15. Одразу після них на головну сцену фестивалю вийде Ліам Ґаллагер.

Вокаліст і гітарист The Subways Біллі Ланн (Billy Lunn) обирає небанальні треки для читачів The Village Україна та розповідає їхні історії.

The Subways – Live at Sziget Festival 2015

Future of the Left – Plague of Onces

Future of the Left – Plague of Onces

Це один з моїх улюблених гуртів. Вони завжди рухаються вперед, водночас не бояться здаватися розумними, кумедними, важкими, м’якими, легковажними чи навіть гострими. Іноді всі ці зміни можна побачити в межах однієї пісні. Але йдеться не про трек, який я зараз обрав. Plague of Onces вилітає вогняною кулею прямо з пекла.

Black Honey – I Only Hurt the Ones I Love

Black Honey – I Only Hurt the Ones I Love

Я почув цей гурт на радіошоу моєї дружини (Riot Diet) на незалежній станції Boogaloo Radio. Ця станція базується у лондонському пабі у Хайгейті (Highgate, London). Коли грала I Only Hurt the Ones I Love, було одночасно мило і якось дивно та химерно.

Ella Fitzgerald – The Very Thought of You

Ella Fitzgerald – The Very Thought of You

Щоразу, коли я слухаю цю пісню, мою увагу привертає щось нове. Іноді я гуглю нові живі версії цієї композиції, яких не чув раніше, та відкриваю її для себе знову та знову.

Nova Twins – Lose Your Head

Nova Twins – Lose Your Head

Цей гурт – майбутнє рок-н-ролу. Дві жінки з південно-східного Лондона, які навчилися змішувати рок і грайм. Щоразу, йдучи вулицею з цією піснею у навушниках, я не можу стриматись і починаю грати на уявній гітарі. Повторюсь: майбутнє рок-н-ролу.

Sorry – Starstruck

Sorry – Starstruck

Якщо ви колись засумніваєтеся, що пісня може бути одночасно простою та блискучою – послухайте цей трек. Жодних сумнівів не залишиться.

Foals – On the Luna

Foals – On the Luna

Трек ще зовсім новий, але з того часу, як він вийшов, я вмикав його дуже багато разів. Пісня рухається у своєрідному темпі та неймовірно насичена за звучанням. Найкраще слухати її тоді, коли вам треба дійти кудись дуже швидко.

Jenn Champion – O.M.G. (I'm All Over It)

Jenn Champion – O.M.G. (I'm All Over It)

Цю пісню я також почув на радіо дружини й одразу ж полюбив її. Jenn Champion – одна з найкращих виконавиць, яка вийшла з квір-попсцени. Драм-машина Roland 808 та синтезатор Roland Juno-60 ідеально пасують до цього треку. Слухайте та закохуйтесь.

Pale Honey – Real Thin

Pale Honey – Real Thin

Якщо зобразити секс у формі звуку – то це воно. Звучання фермерського дзвінка в другому куплеті принесе мир у цей світ, я клянусь вам. Та й загалом послідовність акордів у пісні – це якась психоделічна мрія.

Beastie Boys – Sabotage

Beastie Boys – Sabotage

А ось це одна з найважливіших пісень усіх часів та народів. Вона так вільно складена докупи, записана та зведена, що наприкінці просто виснажує тебе. Її сила та непокора проривається назовні. Увімкніть цей трек і відчуйте, як наповнюєтеся енергією.

Stealing Sheep – Show Love

Stealing Sheep – Show Love

Ця пісня виділялася б у будь-якому плейлисті. Вона виблискує, як золото. Увесь альбом (Big Wows) просто неймовірний, не полінуйтеся переконатися у цьому. Чорт забирай, давайте зацінимо всі разом Stealing Sheep. Я ще навіть не встиг почути їх наживо.

Обкладинка: The Subways.