The Village Україна продовжує рубрику «Плейлист», у якій просить артистів ділитися улюбленою музикою.

Shame – постпанк-гурт з Південного Лондона. Музиканти приїдуть до Києва 28 серпня у рамках серії концертів Selector Live. Shame представить свій дебютний альбом Songs of Praise, що вийшов у січні 2018 року. Назва альбом відсилає до одного з найстаріших недільних шоу на ВВС, яке щонеділі транслює церковний хоровий спів.

Редакція просить учасників Shame розповісти про улюблену небанальну музику та скласти плейлист для читачів The Village Україна.

Чарлі Стін, фронтмен Shame

Як гурт, що постійно виступає, ми ледь не щоночі бачимо нові гурти. Це найкращий спосіб відкривати для себе нову музику. Саме так ми знайшли деякі з наших найулюбленіших гуртів на сьогодні.

Corridor – Demain Deja

Цей гурт, ймовірно, став моїм улюбленим на цей момент. Те, як вони працюють з гітарами, чудово доповнюється поетичною французькою лірикою.

Ought – Beautiful Blue Sky

Ця пісня дуже важлива для мене, бо фронтмен Ought Тім Дарсі наслідує вокальну подачу Марка Едварда Сміта (соліст пост-панк гурту The Fall – ред.), а це не так просто.

Snail Mail – Heat Wave

Коли ми турили з цим гуртом у Штатах, я швидко захопився заплутаними рифами та солодким вокалом Ліндсі. Важливий молодий гурт.

Fatima Yamaha – What’s a girl to do

Ми дуже любимо танцювальну музику. А у цього треку нетипово чіпляючий хук та чудове крещендо.

Hookworms – Negative space

Можливо, це найкращий британський альбом 2018 року – потужна вокальна подача та чудовий прогресивний грув.

The Blaze – Virile

The Blaze відомі через кінематографічність своїх кліпів, яка доповнюється емоційними прийомами, запозиченими з хаус-музики та техно.

Matt Maltese – as the world caves in

Мет – унікальний автор пісень, який створює вражаюче побудовані балади. Ніхто не може зробити це так, як він.

Billy Bragg – A New England

Цей трек був першим у новій хвилі протестної музики. Він займає особливе місце у наших серцях.

Protomartyr – A Private Understanding

Дивні похмурі звуки гітар у поєднанні з поетичним текстом зробили цей трек важливим для нас.

Yung – The child

Ми перетнулись з цим гуртом три роки тому, коли грали на одній сцені з ними у Лондоні. І відтоді ми стежимо, як вони продовжують створювати дивовижно майстерну музику. Це один з найкращих гуртів на скандинавській сцені на цей момент.