The Village Україна збирає події тижня, які варто відвідати (17-20 лютого 2020 року).

Четвер

20 лютого

Лекція про токсичні стосунки

Коли: 20 лютого, 19:30

Де: Dialog hub, вулиця Володимирська, 43

Скільки: 200 гривень

Facebook

«Увійти в токсичні відносини набагато легше, ніж з них вийти. І при цьому кожен з нас має право на турботу про себе і може знайти ресурс у знаннях для того, щоб захистити себе». Ввечері 20 лютого у Dialog hub психотерапевтка Марія Фабричева розповість про стадії розвитку стосунків, рівні взаємодії у парі та про ключову різницю між здоровими й токсичними стосунками.


Перформанс «Я її втратив»

Коли: 20 лютого, 19:30

Де: Ornament Art Space, вулиця Василя Тютюнника, 53

Скільки: 150 гривень

Facebook

«Я її втратив» – виставка-перформанс від театру «Афіни» за текстом Жана Кокто. Захід влаштують у межах фотовиставки Анни Мельникової із залученням глядача як учасника перформансу. «Трансформація форм. Тут немає умовностей, є підміна достовірності буття, яка вмикає фантазію та уяву глядача», – коментують організатори.


Kontrabands в оновленому «Хвильовому»

Коли: 20 лютого, 20:30

Де: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід вільний

Facebook

Бар «Хвильовий» відкриває двері нової локації із запуском проєкту Kontrabands. Це серія безкоштовних концертів, які влаштовуватимуть щочетверга, де гратимуть зовсім невідомі або лише трохи знані у вузьких колах гурти. На першому івенті виступлять інді-поп і диско-фанк гурти Our Atlantic та Komissiya.


Спецпоказ стрічки Жана-Люка Годара

Коли: 20 лютого, 19:00

Де: «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

Скільки: від 130 гривень

Facebook

Культова стрічка Жана-Люка Годара «На останньому подиху» із Джин Сіберг і Жаном-Полем Бельмондо у головних ролях. Фільм представить кінокритик, режисер, співробітник «Довженко-Центру» та куратор «Київського тижня критики»Станіслав Битюцький. Після показу глядачів чекає Q&A. Фільм демонструють мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Понеділок

17 лютого

Показ та обговорення стрічки «Донбас»

Коли: 17 лютого, 21:00

Де: «КІНО42», вулиця Костянтинівська, 11/13

Скільки: 120 гривень

Facebook

У «КІНО42» відбудеться камерний показ стрічки «Донбас» Сергія Лозниці, а потім обговорення у форматі Late night Q&A з продюсером фільму, співзасновником «Артхауз Трафік» Денисом Івановим. Стрічка «Донбас» 2018 року містить 13 коротких сюжетів, що показують життя на окупованих територіях Донбасу, теми яких коливаються від трагедії до комічного фарсу.


Джаз-вечір у Caribbean Club

Коли: 17 лютого, 19:00

Де: Caribbean Club, вулиця Симона Петлюри, 4

Скільки: від 250 гривень

Facebook

Українські джаз-виконавці Ruslan Egorov Trio та Dennis Adu влаштують у Caribbean Club вечір, присвячений коханню. Гратимуть відомі композиції Bewitched, My Funny Valentine, I Love You For Sentimental Reason. Вечірка відбуватиметься у межах серії концертів Live Jazz Monday.


Лекція про безпечний секс

Коли: 17 лютого, 16:00

Де: Dialog hub, вулиця Володимирська, 43

Вхід вільний (потрібна реєстрація)

Facebook

Інтерактивну лекцію «Безпечні перегони» прочитають резиденти Dialog hub від Фонду Олени Пінчук – Крістіна Шапран і Валентин Бобруйко. Розвінчають головні міфи та розкриють правду про безпечний секс, те, як люди насправді інфікуються і в яких випадках неможливо отримати ВІЛ. Під час лекції слухачів поділять на команди, мета кожної – пройти гру, не отримавши «червоної мітки». Відвідувачів також чекає майстер-клас із надягання презервативів.

Вівторок

18 лютого

Лекція Ксенії Малих у PinchukArtCentre

Коли: 18 лютого, 19:00

Де: PinchukArtCentre, вулиця Басейна, 1/3-2

Вхід вільний (потрібна реєстрація)

Facebook

Перша лекція з циклу «Академія о сьомій», присвячена «живим архівам». Мистецтвознавиця Ксенія Малих розповість про «архівний поворот», архівний підхід, художників і колективи, які працюють з архівами. «Один з найважливіших поворотів, що відбулися у мистецтві ХХ століття, це – архівний поворот. Прагнення до створення живих архівів виникає від бажання задокументувати, а отже, запам’ятати кожен момент життя», – пояснюють організатори.


Зустріч із колишнім політв’язнем Володимиром Балухом

Коли: 18 лютого, 19:00

Де: Inveria Flow Space, вулиця Володимирська, 49-А

Вхід вільний (потрібна реєстрація)

Facebook

Друга дискусія в межах серії «Вільні», де спілкуватимуться з колишнім політв’язнем Володимиром Балухом, якого звільнили у вересні 2019-го. Починаючи з 2016 року, в анексованому Криму Балух неодноразово піддавався тиску з боку окупаційної влади за свою проукраїнську позицію. Він вивішував український прапор на будинку, встановлював табличку з написом «Вулиця Героїв Небесної сотні». У 2017 році його арештували, а згодом засудили до трьох з половиною років ув’язнення.

Середа

19 лютого

Ганс Ціммер у виконанні Національного духового оркестру

Коли: 19 лютого, 19:00

Де: Національна філармонія України, вулиця Володимирський узвіз, 2

Скільки: від 100 гривень

Facebook

У Національній філармонії України оркестр відтворить музику, яку писав до кінофільмів голлівудський композитор Ганс Ціммер. Зіграють саундтреки до «Людини зі сталі», «Інтерстеллара», «Темного лицаря», «Останнього самурая», «Початку» та інших стрічок. Крім того, показуватимуть фрагменти із фільмів.


Показ документальної стрічки hromadske «Слідами революції»

Коли: 19 лютого, 19:00

Де: Будинок профспілок, майдан Незалежності, 18/2

Вхід вільний (потрібна реєстрація)

Facebook

До шостої річниці масових розстрілів на Майдані та Революції гідності в оновленому після пожежі 2014 року Будинку профспілок покажуть документальну стрічку від hromadske. «Слідами революції: 20 лютого. Злам» – документальний фільм журналісток-розслідувачок Анастасії Станко та Ангеліни Карякіної про події 2014 року. 19 лютого колектив каналу також передасть відео часів Майдану в архів Національного музею Революції гідності.

фото: 3 – Curtis Simmons