The Village Україна збирає події тижня, які варто відвідати (3-6 лютого 2020 року).

Четвер

6 лютого

Показ стрічки «Ukraïner. The Movie»

Коли: 6 лютого, 17:00

Де: вулиця Григорія Сковороди, 2

Вхід вільний

Facebook

«Ukraïner. The Movie» – повнометражний фільм медіапроєкту Ukraїner. Стрічка розповідає історії сімей та мешканців із різних куточків України, їхнє життя та побут, ремесла й мистецтво, ініціативи та культуру. Втім, персонажі стрічки не пов’язані між собою. Ввечері 6 лютого фільм покажуть для студентів Могилянки в аудиторії 1-217. Також відбудеться зустріч з автором проєкту Ukraïner Богданом Логвиненком. Прем'єра стрічки відбулась у листопаді 2019 року.


Лекція про урбанізм в Kooperativ

Коли: 6 лютого, 19:00

Де: Kooperativ, вулиця Січових стрільців, 23-А

Вхід вільний (потрібна реєстрація)

Facebook

Defining indeterminacy – лекція про історичну ретроспективу й майбутню траєкторію ідеї міста та житла. Організовує платформа для викладання і навчання «Форум для теорії архітектури» (F.A.T.). Форум був заснований 2018-го, за рік F.A.T. увійшов до 10 найкращих молодих проєктів Future Architecture.


Лекція «Ілюстровані романи в американському постмодернізмі»

Коли: 6 лютого, 19:00

Де: Closer, Нижньоюрківська, 31

Вхід вільний (потрібна реєстрація)

Facebook

У Closer починається друга частина відкритого лекторію «Американський літературний постмодернізм» від літературної майстерні «Бартлбі і Компанія». Говоритимуть про ілюстровані романи в американському постмодернізмі, обговорюватимуть твори Вільяма Ґесса, Марка Данілевського, Реймонда Федермана.

Понеділок

3 лютого

Зустріч з продюсером «Мої думки тихі»

Коли: 3 лютого, 21:10

Де: КІНО42, вулиця Костянтинівська, 11-Б

Вхід: 120 гривень

Facebook

«Мої думки тихі» – повнометражний дебют українського режисера Антоніо Лукіча та продюсера Дмитра Суханова. Стрічка отримала низку нагород, зокрема премію FIPRESCI на Одеському міжнародному кінофестивалі. За перші два тижні в українському прокаті фільм зібрав понад 5 мільйонів гривень при бюджеті близько 9 мільйонів. Після перегляду фільму з продюсером говоритимуть у форматі Late night Q&A про те, як це бути дебютантом-продюсером в ігровому незалежному кіно і де брати на це гроші.


Розмова з Владом Троїцьким

Коли: 3 лютого, 19:00

Де: Центр сучасного мистецтва «ДАХ»

Скільки: 100 гривень

Facebook

Влад Троїцький – театральний режисер, засновником театру «ДАХ» і фестивалю сучасного мистецтва «ГогольFest», керівник «ДахаБраха», DakhDaughters, NovaOpera. З митцем говоритимуть про Європу, яка не є еталоном; про Україну та перспективи її розвитку в культурі, про критерії успішності творчих проєктів. Зустріч організовує український журнал про культуру Culture Trend magazine.

Вівторок

4 лютого

Лекція Ольги Красіної про можливості мозку

Коли: 4 лютого, 19:00

Де: Лук’янівський провулок, 6

Скільки: 300 гривень (потрібна реєстрація)

Facebook

За день у мозку людини виникає приблизно 100 000 думок – щонайменше одна думка на секунду. Проте близько 50% думок є негативними. Ольга Красіна, HR Business Partner Міжнародної дослідницької компанії 4Service Group, психологиня-консультантка Центру томалогії розповідатиме, у які ментальні пастки ми найчастіше потрапляємо через негативні думки і як їх уникнути? Лекція – частина сезону лекцій #beetrootoyourself.


Зустріч з Олександром Кольченком

Коли: 4 лютого, 19:00

Де: Простір Inveria, вулиця Володимирська, 49-А

Вхід вільний (потрібна реєстрація)

Facebook

«Дім вільної Росії» у Києві спільно з виданням «Ґрати» запускає серію дискусій «Вільні» з колишніми українськими політв'язнями. Перша зустріч відбудеться з Олександром Кольченком, колишнім фігурантом справи «кримської четвірки». Кольченко був затриманий окупаційною владою у Криму 2014 року, звільнений – у вересні 2019-го під час масштабного обміну полоненими між Україною та Росією.


Лекція про відбудову Хрещатика

Коли: 4 лютого, 19:30

Де: IZONE, Набережно-Лугова, 8

Скільки: 200 гривень

Facebook

Покажуть результати дослідження, присвяченого конкурсу відбудови Хрещатика, який відбувся у 1944-47 роках. Яким би міг бути Хрещатик сьогодні? Вежі-готелі, ескалатори на схилах, мости над вулицею, пантеони та монументальні сходи. Розкажуть про невтілені проєкти. В основу презентації покладено багаторічне дослідження історика Семена Широчина, який також курує виставку про відновлення Хрещатика у Софії Київській та є автором книг про архітектуру радянського Києва.

Середа

5 лютого

Антихутряний пікет виставки Kyiv Fashion Furs

Коли: 5 лютого, 11:00

Де: МВЦ, Броварський проспект, 15

Вхід вільний

Facebook

Вранці 5 лютого зоозахисники та активісти влаштують антихутряний пікет виставки Kyiv Fashion Furs, яка відбувається у Міжнародному виставковому центрі на «Лівобережній». Закликають долучатись всіх охочих. Гасло: «Хутро – криваве жлобство».


Лекція про емоційне вигорання

Коли: 5 лютого, 19:00

Де: Dialog Hub, Володимирська, 43

Вхід вільний

Facebook

Коли ми повністю віддаємось роботі, побуту та домашнім турботам, з'являється відчуття виснаження, перестає радувати навіть те, що раніше приносило позитивні емоції. Це – емоційне вигорання. Психолог Артем Кордон розповість, чому воно виникає і чим небезпечне. Про симптоми емоційного вигорання і як з ним боротись говоритимуть у Dialog Hub.