The Village Україна збирає події тижня, які варто відвідати (20 – 23 січня 2020 року).

Четвер

23 січня

Постконструктивізм у київській архітектурі

КОЛИ: 23 січня, 19:30

ДЕ: Urban Space 500, вулиця Бориса Грінченка, 9

СКІЛЬКИ: 250 грн

Facebook

В середині 1930-х у Радянському Союзі конструктивізм поступився місцем неокласичній архітектурі, відомій як «сталінська». Постконструктивізм виник як перехідний стиль через неможливість миттєво замінити одну архітектурну філософію іншою, і одночасно містив в собі елементи стилів, які суперечили один одному. На лекції пояснять, що являє собою цей стиль та покажуть київські зразки постконструктивізму, проєкти і їх поступову еволюцію.


Стендап в Golden Gate Pub

КОЛИ: 23 січня, 19:30

ДЕ: Golden Gate Pub, вулиця Золотоворітська, 15

СКІЛЬКИ: 200 гривень

Facebook

«Підпільний Стендап» продовжує серію вечірок у форматі сторітелінгу. Коміки діляться відвертими історіями з життя, безпосередніми учасниками яких вони були. Цього разу своїми спостереженнями поділяться Свят Загайкевич, Сергій Ліпко, Юра Коломієць, Олександр Жипецький та Василь Байдак.

Понеділок

20 січня

Лекція про життєвий сценарій

КОЛИ: 20 січня, 19:00

ДЕ: Dialog Hub, вулиця Володимирська, 43

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

На лекції психотерапевтки Марії Фабричевої розберуть, що таке життєвий сценарій, як він формується, хто і що впливає на формування позитивних і негативних сценарних формул та чи можна його змінити. Реєстрація за посиланням.


Добрі короткометражки у «Жовтні»

КОЛИ: 20 січня, 10:40, 14:40, 18:00

ДЕ: «Жовтень, »вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ: 105 грн

Facebook

«Добрі короткометражки» — це мотиваційні історії про життя, любов, дружбу. У програмі – короткий метр з Австралії, США та Великої Британії.


Виставка костюмів «Магія кіно»

КОЛИ: 20 січня, 12:00-20:00

ДЕ: ВДНГ, проспект академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ: 150 грн

Facebook

Film.ua презентує виставку костюмів «Магія кіно». На виставці покажуть костюми, що створювали спеціально для відомих українських серіалів, фільмів та шоу. Серед експонатів виставки глядачі побачать костюми зі зйомок історичного екшену «Захар Беркут», лавсторі «Віддана» та шоу «Winterra. Легенда казкового краю».

Про виставки січня читайте

в матеріалі

«Композиторські серії» в «БарменДиктат»

КОЛИ: 20 січня, 20:00

ДЕ: «БарменДиктат», вулиця Хрещатик, 44-Б

СКІЛЬКИ: 200 грн

Facebook

«Композиторські серії» – формат концертів, започаткований канадською виконавицею на трубі Рейчел Тер'єн. За концепцією, музиканти з різних міст та країн виконують авторську музику одне одного. Цього разу в «БарменДиктат» завітає спеціально запрошений гість з США Меттью Адомайт.


Лекція про усвідомлене харчування

КОЛИ: 20 січня, 19:00

ДЕ: Dialog Hub, вулиця Володимирська, 43

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

Експертка з усвідомленого та корисного харчування Любов Білозір розповість про правильний перехід на вегетаріанство. Ця лекція буде корисною для тих, хто вже давно розмірковував відмовитися від їжі тваринного походження, для тих, хто вже відмовився від м‘яса, але обдумує перейти на веганство чи навіть сироїдство. Реєстрація за посиланням.

Вівторок

21 січня

Лекція про «трикутники» у стосунках

КОЛИ: 21 січня, 19:30

ДЕ: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ: 200 грн

Facebook

Лекція про «трикутники» в стосунках в Mezzanine. «Чи знайомі вам такі поняття, як «переслідувач», «рятувальник», «жертва»? Чи відомо вам, як зрозуміти, що ви в пастці трикутника?», – на лекції поговорять про те, що робити, щоб не потрапляти у трикутні стосунки.


Показ «Мої думки тихі» з режисером

КОЛИ: 21 січня, 21:15

ДЕ: Kino42, вулиця Костянтинівська, 11/13

СКІЛЬКИ: 120 грн

Facebook

«Мої думки тихі» – повнометражний дебют українського режисера Антоніо Лукіча, що отримав низку нагород, зокрема премію FIPRESCI на ОМКФ. Після перегляду фільму буде розмова з режисером Антоніо Лукічем про те, чому буває важко змусити глядача сміятися та як це бути першим режисером із Закарпаття.

Про кінопрем'єри січня читайте

в матеріалі

Середа

22 січня

Концерт Джейкоба Бенкса

КОЛИ: 22 січня, 19:00

ДЕ: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 890 гривень

Facebook

Творчість британця Джейкоба Бенкса – це поєднання блюзу, соулу, фанку та хіп-хопу. Співак представить свій перший повноформатний альбом Village. Популярним співак став 2012 року, коли записав свій перший мініальбом The Monologue і трек Worthy.


Кіноперформанс «Сіль із Бонневілю»

КОЛИ: 22 січня, 19:30

ДЕ: Довженко-Центр, вулиця Васильківська, 1

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

Композитори Лука Лебанідзе та Звяд Мгебрішвілі у супроводі Sed Contra Ensemble виконають наживо саундтрек до документальної пригодницької драми Семена Мозгового «Сіль із Бонневілю», яка вийде у прокат в 2020 році. На події глядачі побачать спеціальний монтаж фрагментів фільму, що підкреслить взаємодію зображення і музики. Після перформансу режисер та композитори розкажуть про роботу над стрічкою. Вхід за реєстрацією.


Royal Opera House в кіно

КОЛИ: 22 січня, 19:30

ДЕ: «Планета кіно», проспект Степана Бандери, 34-В

СКІЛЬКИ: 170 грн

Facebook

Сезон 2019/20 Королівського театру Ковент-Гарден на великому екрані. Протягом нового сезону Royal Opera House у Києві покажуть п’ять нових постановок, три світові прем’єри та шість класичних опер. 22 січня покажуть французький комічний балет «Коппелія». В основі сюжету – новела письменника-романтика Ернста Теодора Амадея Гофмана «Піщана людина», що розповідає історію юнака, закоханого у механічну ляльку, виготовлену визнаним майстром Копеліусом.

Обкладинка: Jacob Banks