The Village Україна збирає події тижня, які варто відвідати (13–16 січня 2020 року).

Четвер

16 січня

«Конструктивізм у Києві»

КОЛИ: 16 січня, 19:00

ДЕ: Urban Space 500, вулиця Бориса Грінченка, 9

СКІЛЬКИ: 250 гривень

Facebook

Лектор Семен Широчин розповідатиме про радянський стиль архітектури – конструктивізм. Незважаючи на те, що столицею УРСР того часу був Харків, у Києві досі збереглися десятки зразків конструктивізму як видатних, так і більш скромних.


Вистава «Шинель»

КОЛИ: 16 січня, 18:00

ДЕ: Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20

СКІЛЬКИ: від 200 гривень

Facebook

«Шинель» поставлена за однойменною повістю Миколи Гоголя. У Театрі на Подолі пропонують свою версію гоголівського твору «про маленьку людину». За сюжетом вистави, петербурзький чиновник Акакій Башмачкін не може придбати нову шинель, яка надто дорога для нього, але зрештою він її купує. Шинель гратиме акторка Юлія Шевченко.

Про інші зимові вистави читайте

в матеріалі


Дегустація вин Ізраїля

КОЛИ: 16 січня, 19:00

ДЕ: ЦУМ, Goodwine

СКІЛЬКИ: 500 гривень

Facebook

На дегустації говоритимуть і питимуть ізраїльські вина. Окрім класичних білого й червоного, у меню буде рідкісне ігристе. У лінійці вин – Galil Mountain White, Gamla Brut, Sangiovese Gamla й інші.

Понеділок

13 січня

Виставка Kyiv after all

КОЛИ: 13 січня

ДЕ: вулиця Нижній Вал, 37

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

У галереї експонують картини художника Ігоря Нечитайленка з серії Kyiv after all. Його картини – це імпровізація на тему постапокаліптичного міста.

«Я бачу майбутнє як прекрасну постапокаліптичну біопанк-романтику без людства. Люди кидають міста й по вуха занурюються у віртуальний світ. Вони залишають колись жваві ландшафти без свого шуму. Природа відроджується», – розповідає митець.


Відкриття коктейльного меню в Talkies

КОЛИ: 13 січня, з 16:00

ДЕ: вулиця Межигірська, 3/7

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

У барі Talkies презентують нове коктейльне меню. «12 спеціальних коктейлей, присвячених кінематографу столітньої давнини. Загублені історії й забуті спогади розкриються в новому алкоформаті», – розповіли в закладі.


Лекція про те, як говорити «ні»

КОЛИ: 13 січня, 19:00

ДЕ: вулиця Володимирська, 43

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

Лекція резидентки Dialog hub Крістіни Шапран «Як говорити «так» і «ні»!» Лекція дозволить відчути, відкрити й зрозуміти, що насправді рухає вами, коли ви вибираєте, що робити. Дозволить вам знайти нові точки опори в прийнятті рішень і почати говорити «ні» без почуття провини, а «так» – без насильства над собою. Реєстрація за лінком.

Як навчитися відмовляти людям читайте

в матеріалі

Вівторок

14 січня

Концерт Five Finger Death Punch

КОЛИ: 14 січня, 19:00

ДЕ: Палац спорту, Спортивна площа, 1

СКІЛЬКИ: від 990 гривень

Facebook

Five Finger Death Punch – гурт, який грає модерн рок і метал. Billboard характеризував їх як «оновлений гурт з новими цілями», коли вони випустили сьомий студійний альбом And Justice For None. На концерті гурт планує виконати хіти й нові треки.

Про усі концерти січня читайте

в матеріалі


Воркшоп із шовкографії

КОЛИ: 14 січня, 19:00

ДЕ: Izone, вулиця Набережно-Лугова, 8

СКІЛЬКИ: 850 гривень

Facebook

Шовкографія – це друк через форму, яка виконана на спеціальній сітці. Воркшоп розрахований на новачків. Учасникам надаються всі необхідні інструменти й витратні матеріали.


Вертеп з ТНМК

КОЛИ: 14 січня, 19:00

ДЕ: Carribean Club, вулиця Симона Петлюри, 4

СКІЛЬКИ: від 390 гривень

Facebook

На минуле Різдво гурт «Танок на майдані Конґо» вигадав спеціальну програму – акустичний вертеп. Музиканти стають персонажами класичного українського вертепу, а між піснями як актори грають фрагменти мінівистави, у якій подають різдвяні традиції в сучасному контексті.

Середа

15 січня

Лекція «Як подобатися собі в новому році»

КОЛИ: 15 січня, 19:00

ДЕ: вулиця Володимирська, 43

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

На лекції Анна Римаренко говоритиме про те, що робити в новому році, якщо ви собі не подобаєтеся, як полюбити власне тіло й чому варто починати з голови. Реєстрація за лінком.


Лекція про плівку Kodak

КОЛИ: 15 січня, 19:00

ДЕ: Палац Культури Куренівка, вулиця Костянтинівська, 73

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Facebook

На події розповідатимуть про винаходи й продукти Kodak: від камери Kodak Brownie і перших касет зі світлочутливим папером до сучасних плівок і хімії, а також про те, як фотографія стала доступною для всіх. Попередня реєстрація за лінком.