The Village Україна збирає події тижня, які варто відвідати у Києві.

Четвер

26 грудня

Best Horror Shorts 2019

Коли: 26 грудня, 20:00

Де:  NAVI, площа Бессарабська, -2 поверх «Метрограду»

Скільки: 100 гривень

Facebook

У четвер найстрашнішу атмосферу перенесуть з кінотеатрів у бар NAVI. «Джейсон, Пеннівайз та Самара вже встигли подивитися фільми, що увійшли до програми, і тепер бояться виходити зі своїх кімнат/лісів/телевізорів. А Фредді Крюгер після перегляду геть втратив сон», − кажуть організатори фестивалю.


Квест-музей «Сила підпису»

Коли: 26 грудня, 11:00-20:00

Де: галерея «Лавра», вулиця Лаврська, 7

Скільки: 50 гривень

Facebook

Проєкт квест-музею «Сила підпису» триває у галереї «Лавра». Його ідея − показати, як один підпис може змінити життя людей, держав або й усього світу. «Відвідувачі розгадуватимуть, ким були люди, які поставили підпис під ключовими документами в історії світу та України, та дізнаються, як склалася їхня доля. Зрозуміють, на що ми погоджуємося, коли ставимо «галочку» в соціальних мережах. Дізнаються, як приховують, підроблюють та страхують підписи», − розповідають у музеї.

Понеділок

23 грудня

Презентація проєкту «100 знакових творів українською мовою»

Коли: 23 грудня, 19:00-21:00

Де: книгарня «Є», вулиця Лисенка, 3

вхід вільний

Facebook

У книгарні «Є» на Лисенка презентують літературний проєкт «Від Сковороди до сьогодення: 100 знакових творів українською мовою», яким займалися онлайн-журнал The Ukrainians та громадська організація PEN Ukraine. Це перший топ-100, покликаний розповісти про найважливіші твори українською мовою, кажуть організатори події. До переліку, зокрема, увійшли твори Софії Андрухович, Богдана-Ігоря Антонича, Юрія Винничука та Марка Вовчка. Повну версію творів можна переглянути за посиланням.


Sleeper Christmas Sample Sale

Коли: 23 грудня, 14:00-20:00

Де: Sleeper HQ, вулиця Братська, 8

вхід вільний

Facebook

Український бренд Sleeper святкує 5 років і влаштовує різдвяний розпродаж з архіву семплів і речей з минулих колекцій. В офісі Sleeper можна буде купити лляні, шовкові, бавовняні та різдвяні колекції зі знижками.


Мультфільми про кібербулінг

Коли: 23 грудня, 17:00

Де: Venerato Hub, вулиця Юрія Іллєнка, 42

вхід вільний

Facebook

У Veteran Hub відбудеться прем’єрний показ документальних мультфільмів «Кібербулінг. Як я перестав/ла бути жертвою», заснованих на реальних історіях дітей, які змогли захиститися від кібербулінгу. Ролики можна буде переглянути разом з їхніми авторами та дітьми, чиї історії лягли в основу сюжетів. Вхід на показ за реєстрацією.

Вівторок

24 грудня

«Бальтазар Різдвяний»

Коли: 24 грудня, 18:00-3:00

Де: «Бальтазар», площа Бессарабська, 2

вхід вільний

Facebook

У «Бальтазарі» влаштовують різдвяну вінілову вечірку, яку називають репетицією до Нового року. У програмі вечеря і танці, за музику відповідають Тіман та Andrii Smirnov.

Середа

25 грудня

Вистава «Архітектор»

Коли: 25 грудня, 19:00

Де:  Центр Леся Курбаса, вулиця Володимирська, 23-В

Скільки: 200 гривень

Facebook

Театральне бюро Promin’ презентує перший проєкт − виставу «Архітектор». «Це історія про радянського архітектора, який мріяв створити ідеальний простір для життя, а вийшло те, що зазвичай виходило в Союзі, й те, що наповнює наші міста сьогодні», − розповідають автори вистави. Обіцяють сучасну драматургію, авторську електронну музику та масштабні декорації.


Коктейльні танцюльки у Masterskaya

Коли: 25 грудня, 19:00-22:00

Де: Masterskaya, вулиця Коновальця, 44-А

вхід вільний

Facebook

Будинок культури Masterskaya влаштовує «коктейльні танцюльки»: на барі наливатимуть Мар’яна Юськевич і Тетяна Федорак, а за пультом стоятимуть діджеї Міша Міроненко, Євген Касьян та Олексій Анта. «Жодних прив’язок до дат, жодних причин для цієї здибанки, жодних зайвих пояснень. Просто ми хочемо зібратись у теплому дружньому колі з вами», − кажуть організатори. На вечірку потрібно зареєструватися за посиланням.


Різдвяний бранч у Très Branché

Коли: 25 грудня, 8:30-18:00

Де: Très Branché, вулиця Лисенка, 4

вхід вільний

Facebook

Різдвяні бранчі пропонують у кафе Très Branché. «Передноворічна пора – час для родини та друзів. Можна прокинутися трошки пізніше, зібрати найближчих і неспішно бранчувати. І хоч грудень, здається, зовсім забув, що таке сніг та Новорічна погода, ми всіляко створюємо святковий настрій», − кажуть у закладі. Гостей обіцяють пригощати ігристим.


Різдвяний концерт у Будинку актора

Коли: 25 грудня, 19:00

Де: Будинок актора, вулиця Ярославів Вал, 17

Скільки: 150 гривень

Facebook

Традиційний різдвяний концерт напередодні свят влаштовують у Будинку актора. Гратимуть відомі твори Вівальді, Генделя, Моцарта, Пуччіні та Гершвіна. Квитки можна придбати за посиланням.


Фото: обкладинка – Sleeper; 1 – «Кібербулінг. Як я перестав/ла бути жертвою»; 2 – «Бальтазар»; 3 – Très Branché; 4 – Sayenko Kharenko.