Показ фільму «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», лекція про сучасні секти та вистава «Дикого театру». The Village Україна збирає події тижня, які варто відвідати у Києві.

Четвер

19 грудня

«Річ-Річ» від «Дикого театру»

Виставу на основі п’єси Вільяма Шекспіра покажуть у «Дикому театрі». «Річ-Річ» – це історія про трьох братів і владу. «Ніколи не можна бути впевненим, що середньовіччя – то про минуле, а не про тепер. З одного боку – треш, а з нашого – сувора дійсність в ніжних обіймах постправди», – анонсують у театрі.


Коли

20:00

Де

вулиця Васильківська, 1

Скільки

від 150 гривень


Перформативна дискусія і показ фільму «[Не] торкайся»

PostPlayТеатр спільно з Kinove розпочинають серію перформативних показів. Дебютним стане фільм румунської режисерки Адіни Пінтіліє «[Не] торкайся», який організатори називають «максимально відвертим документальним дослідженням» тілесності та сексуальності.

Трейлер стрічки «[Не] торкайся»

Коли

19:30

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

150 гривень


Показ короткометражної комедії «Нічний Швидкий»

У кінотеатрі «Київська Русь» покажуть короткометражну комедію «Нічний Швидкий» і проведуть зустріч зі знімальною групою та акторами фільму. У стрічці йдеться про журналістку Таню, яка у Святвечір змушена їхати додому, але не має квитка.


Коли

19:30

Де

вулиця Січових Стрільців, 93

Скільки

60 гривень


Понеділок

16 грудня

Фільм про Gorillaz у кінотеатрах

Син одного із засновників Gorillaz Денхольм Хьюле понад три роки стежив за кожним кроком гурту та назбирав достатньо матеріалу для фільму. Стрічка розповідає про студійні будні й турове життя музикантів. Фільм можна буде побачити в українських кінотеатрах лише один день. Транслюють його мовою оригіналу без субтитрів.

Gorillaz: Reject False Icons

Коли

19:00

Де

«Планета кіно», «Баттерфляй»

Скільки

від 150 гривень


Лекція-естафета від Banda

Креативна агенція Banda проведе велику лекцію в UNIT.City. Поділиться особливостями своєї роботи та секретними фішками. Зокрема, артдиректори Ілля, Льоша та Ілля поговорять про свої підходи в дизайні, а копірайтер Рома розповість, як у рекламі говорити не по-рекламному.


Коли

19:00

Де

UNIT.City

Скільки

450 гривень


Новорічний стендап у Caribbean Club

На одній сцені в Caribbean Club виступлять шість коміків – учасники гумористичних шоу та проєктів. Це Максим Кравець, Святослав Марченко, Сергій Степанисько, Максим Коновал, Андрій Бережко та Іван Жорноклей.


Коли

19:00

Де

вулиця Петлюри, 4

Скільки

від 190 гривень


Вівторок

17 грудня

Концерт «Гапочки»

Інді-рок-дует «Гапочка» виступить із презентацією нового альбому «Необхідна», який вийшов у грудні. «Необхідна» – експресивний альбом. Головний меседж – у необхідності переживання всіх твоїх граней, від мінусу до плюсу», – коментує вокалістка Катя Гапочка.

Гапочка - Мить

Коли

19:30

Де

вулиця Петлюри,4

Скільки

від 290 гривень


Лекція про професійне вигорання

Що таке професійне (емоційне) вигорання і які його ознаки – розкажуть на лекції у медичному університеті Богомольця. Говоритимуть також про те, коли варто почати відновлення і чи є професійне (емоційне) вигорання – новою епідемією третього тисячоліття. Лекцію читатиме професорка Цира Абдряхімова.


Коли

18:00

Де

НМУ, вулиця Коцюбинського, 8-А

Скільки

вхід вільний


Лекція про «вічне повернення» в релігії, філософії та літературі

Доктор філософських наук Тарас Лютий розкаже про концепцію «вічного повернення» Ніцше в релігії, філософії та літературі. Говоритимуть про те, чи повертається все на «круги своя» та чи є другий шанс знову пройти все-все на світі? Які відповіді з цього приводу пропонують нам релігійні та філософські вчення?


Коли

19:30

Де

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

від 250 гривень


Середа

18 грудня

Показ та обговорення «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго»

PinchukArtCentre та 86PROKAT проведуть показ документального фільму Надії Парфан «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» та обговорення за участі режисерки. Стрічка розповідає про Івана Васильовича, який багато років очолює профспілку комунального підприємства «Івано-Франкіськтеплокомуненерго» та організовує хор.

Трейлер стрічки «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго»

Коли

19:00

Де

PinchukArtCentre

Скільки

вхід вільний


Культурологічна лекція про секти

Під час лекції розкажуть про новітні релігійні рухи, зокрема, про те, як змінювалось сприйняття релігії та духовності під впливом модернізму та постмодернізму,  як саме виникли відомі нам секти. Особлива увага буде присвячена еволюції таємних окультних і сатанинських культів. Спікером буде Александер Кроліковскі – публіцист і дослідник процесів модерну.


Коли

19:30

Де

вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

від 200 гривень