Ранок у КАМА із засновником Arthouse Traffic, вечірка у «Хвильовому» та лекція про стосунки з собою. The Village Україна збирає події тижня, які варто відвідати у Києві.

Четвер

12 грудня

Концерт BrainStorm

Латвійський гурт BrainStorm дасть концерт у київському клубі Caribbean club. За свою історію гурт випустив 22 альбоми, в яких поєднав латиську, російську та англійську мови. На концерті можна буде почути, зокрема, пісні Lidmašīnas, Maybe, «Ветер», «Выходные», Colder, Thunder Without Rain і «Ты не один».


Коли

12 грудня, 19:00

Де

Caribbean club, вулиця Симона Петлюри, 4

Cкільки

від 990 гривень


Стосунки з собою: від деструктиву до любові

У Mezzanine влаштовують лекцію про стосунки із собою. На ній психологиня та психотерапевтка розповість про компоненти любові до себе і те, як здорове самоставлення та самооцінка допомагають бути щасливими і самореалізуватися у житті.


Коли

19:30-22:00

Де

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Cкільки

від 200 гривень


Лесь Подерв’янський в Будинку офіцерів

Лесь Подерв’янський зачитає свої п’єси зі сцени Центрального будинку офіцерів. Цього разу, крім відомих робіт Подерв’янського, можна буде почути уривок недавно закінченого роману «Таинственный Амбал». «Запрошуємо, як правило, дорослу аудиторію, тому що у своїх роботах автор слів не підбирає і частенько пересипає їх рядки бездоганно підібраним матом», − кажуть організатори.


Коли

19:00-21:30

Де

Будинок офіцерів, вулиця Грушевського, 30/1

Cкільки

від 250 гривень


Спеціальний показ трилера «Малюк Джо»

Arthouse Traffic і кінотеатр «Жовтень» влаштовують спеціальний показ сайфай-трилера «Малюк Джо». Фільм представить кінокритик і ведучий Андрій Алферов.

Кіно транслюють мовою оригіналу з українськими субтитрами. Стрічка розповідає про мати-одиначку Еліс, яка створила цілющу малинову квітку.


Коли

19:00

Де

кінотеатр «Жовтень»

Cкільки

150 гривень


Понеділок

9 грудня

Виставка картин дуету Pixneart «Рухомий портрет»

У Line|M concept організовують виставку картин Олени Стельмах та Андрія Яновича – творчого дуету Pixneart, які працюють у галузі живопису та ілюстрації. «Рухомий портрет» – це спроба відтворити образи в процесі трансформацій, показати рух від одного стану до іншого», – розповідають митці.


Коли

18:00-22:00

Де

Line|M concept, вулиця Нижній Вал, 37

Cкільки

вхід вільний


Лекція про задоволення та щастя

Звідки береться задоволення і для чого взагалі існує – у Dialog hub проведуть лекцію про «центри задоволення» мозку і те, які речовини їх стимулюють. Лектор Станіслав Кравчук на прикладі наукових досліджень розкаже, чому виникає бажання постійно отримувати насолоду і що робити, аби залишатися щасливим «у сучасному світі спокус».


Коли

19:00

Де

Dialog hub, вулиця Володимирська, 43

Cкільки

вхід вільний


Вівторок

10 грудня

«Ранок у КАМА»: Денис Іванов

Засновник компанії Arthouse Traffic Денис Іванов виступить з лекцією у форматі «Ранок в КАМА». Він один зі співзасновників Одеського міжнародного кінофестивалю і став автором ідеї та директором фестивалю «Київський тиждень критики». На лекції Денис Іванов розповість про сучасне українське кіно та робочі процеси зсередини.


Коли

08:30-10:00

Де

вулиця Дмитрівська, 80

Cкільки

100 гривень


Лекція про режисера Джима Джармуша

У Mezzanine влаштовують лекцію про Джима Джармуша – американського незалежного кінорежисера та актора, відомого стрічками «Патерсон» і «Виживуть тільки коханці». На заході виконавчий продюсер телеканалу «UA: Культура», співзасновник онлайн-видання Moviegram Лукян Галкін розповість про ключові роботи Джармуша, вампірів і зомбі як символи занепаду людства та про Тільду Свінтон, Білла Мюррея, Іггі Попа, Тома Вейтса, яких режисер часто називає співавторами фільмів.


Коли

19:30-22:30

Де

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Cкільки

250 гривень


Благодійна лекція про жінок у креативній економіці

Співзасновниця комунікаційної агенції Public Kitchen Настя Івченко розкаже про жінок у креативній економіці України. Зокрема про те, як виводити українські бренди на світовий ринок, про натхнення, саморозвиток і фемінізм. Гроші з продажу квитків передають у притулок для тварин «Сіріус». На зустріч потрібно зареєструватись.


Коли

19.00

Де

необістро «Асамблея», вулиця Івана Франко, 25/40

Cкільки

150 гривень


Вписка за права людини у «Хвильовому»

У День прав людини Amnesty International Ukraine влаштовує у «Хвильовому» вписку за права молоді з усього світу. «Приходь, аби підтримати Еміля з Білорусі, Сару та Шона з Греції, Ясаман із Ірану, Оксану і її дітей з України, Їліясицзяна з Китаю, Хосе з Мексики, Маґаї з Південного Судану», − кажуть організатори. За музику відповідатимуть Sergey Cane та Дмитро Трофименко.


Коли

20:00-00:00

Де

вулиця Верхній Вал, 14

Cкільки

вхід вільний


Лекція про подкасти у Bazilik

Автор і продюсер подкастів «Медіазони» Петро Рузавіна розкаже про цей медіаформат у рамках відкритої лекції Journalism Full Course. Говоритиме, зокрема, про те, як створювати та промотувати подкасти. На зустріч потрібно зареєструватись.


Коли

19:00-22:00

Де

Bazilik, вулиця Воздвиженська, 54

Cкільки

300 гривень


© Володимир Шуваєв

Середа

11 грудня

Фільм-концерт «Розділові Наживо» із Сергієм Жаданом

Фільм-концерт «Розділові Наживо» показує останній виступ проєкту «роздІловІ». Режисер-постановник фільму Вадим Ільков зібрав 11 операторів, які одночасно стежили за виступом. Вперше проєкт презентували у грудні 2012 року на основі книги Сергія Жадана «Вогнепальні й ножові». Переглянути фільм можна буде лише 11 грудня у найбільших кінотеатрах України.

Трейлер фільму-концерту «Розділові Наживо»

Коли

19:00

Де

кінотеатри «Планета Кіно», «Жовтень, «Київська Русь»

«Баттерфляй» і Multiplex

Cкільки

від 115 гривень 


Покази постановок Королівського театру

Постановки Королівського театру Ковент-Гарден (Royal Opera House) 2019 року покажуть на великому екрані. 11 грудня можна буде переглянути одразу три твори: «Концерт» Кеннета Мак-Міллана, третя дія «Раймонди» Маріуса Петіпи та «Енігма-варіації» Едварда Елгара.


Коли

19:40

Де

кінотеатр «Сінема Сіті»

Cкільки

від 170 гривень


Показ та обговорення фільму «Моя бабуся з Марса»

86PROKAT проводять показ документальної трагікомедії Александра Міхалковіча «Моя бабуся з Марса» про історію однієї сімї на тлі анексії Криму. Після показу відбудеться обговорення фільму разом з режисером, який приєднається до розмови через відеозв’язок. На захід потрібно зареєструватись.


Коли

19:00

Де

PinchukArtCentre

Cкільки

вхід вільний


Концерт гурту «Фіолет»

До 10-річчя гурту «Фіолет» дадуть у Києві концерт. Гратимуть програму із найпопулярніших композицій, а також презентують новий мініальбом «Все чесно». Обіцяють також виступи із запрошеними музикантами.


Коли

20:00

Де

Atlas (вулиця Січових Стрільців, 37-41)

Cкільки

від 350 гривень



Обкладинка: Володимир Шуваєв