Концерти

ONUKA та НАОНІ

КОЛИ: 6 квітня в 19:00

ДЕ: МЦКМ «Жовтневий», алея Небесної Сотні

СКІЛЬКИ: 530 – 1700 грн

ONUKA виступить у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів. Електронна музика поєднається з цимбалами, кобзами та бандурами. Більше 50 музикантів на сцені Жовтневого палацу.

 У 2016 ONUKA презентувала шоу в сувроводі НАОНІ у Харкові та Києві.

 НАОНІ під керівництвом диригента Віктора Гуцала виступить на відкритті цьогорічного Євробачення.

Eddie Izzard Force Majeure

Вперше у Києві виступить стенд-ап комік Едді Іззард. Force majeure (фр. «форс-мажор», «непередбачувані обставини», «нездоланна сила») – найтриваліше в історії комедійне турне. Воно почалося у 2013 році. З цією програмою комік вже виступив у 30 країнах на 5 континентах.

 Едді дебютував з власним шоу ще у 1993 році у Вест-Енді. В його активі вже дві премії «Еммі». У 2011 році Едді Іззард став першим у світі стенд-ап коміком, якому вдалось зібрати найбільший концертний майданчик Голівуду Hollywood Bowl.

КОЛИ: 4 квітня о 20:00

ДЕ: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

СКІЛЬКИ: 1000 – 1700 грн

Benjamin Faugloire Project

Французьке джазове тріо виступить в клубі Sentrum в рамках Французької весни. Організатори обіцяють «елегантний джаз, що заворожує, з енергією року, паризьким шармом та теплими фарбами південного Марселя».

 Останній альбом Benjamin Faugloire Project – «Birth» – вийшов у березні 2016 року.

КОЛИ: 5 квітня о 20:00

ДЕ: Sentrum, вулиця Шота Руставелі, 11

СКІЛЬКИ: 300 грн

Лесь Подерв'янський. Епічні п'єси

«Купатись чи не купатись?». Зі сцени клубу Atlas Лесь Подерв’янський читатиме свої найвідоміші п’єси – «Діана», «Нірвана», «Кацапи», «Блєск і ніщєта підарасів» та «Гамлет».

КОЛИ: 6 квітня в 19:00

ДЕ: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

СКІЛЬКИ: 500 – 900 грн

Кiно

Процес

Прем'єра фільму про справу Олега Сенцова

КОЛИ: 6 квітня о 19:00

ДЕ: кінотеатр «Жовтня», вулиця Костянтинівська, 26

Стрічка про політичного в’язня Олега Сенцова, засудженого у Росії до 20 років колонії. Режисер фільму Аскольд Куров розповідає, як родина Сенцова, його друзі та адвокати, намагаються звільнити Олега з російської в’язниці.

 У травні 2014 року українського режисера, уродженця Криму, після російської окупації півострова ФСБ звинуватила у плануванні терактів та вивезла до Москви. Свідчення з боку звинувачення були надані під тиском, а прямі докази у справі – відсутні, але Сенцова все одно засудили.

Jamala.UA

Вперше покажуть музичний документальний фільм «Jamala.UA» про перемогу української співачки на Євробаченні 2016. Фільм-backstage розповідає про підготовку Джамали до конкурсу та тріумф у Стокгольмі.

КОЛИ: 6 квітня о 19:30

ДЕ: кінотеатр «Баттерфляй DeLux», вулиця Горького, 50

СКІЛЬКИ: 100 – 110 грн

«Свята Іоанна». Британський театр у кіно

У класичній п’єсі Бернарда Шоу показано життя і суд над молодою жінкою, яка поставила за мету вигнати англійців із Франції. Жанна Д’Арк ставить під загрозу основу феодального суспільства і католицької церкви по всій Європі.

Режисер вистави – Джозі Рурк («Небезпечні зв’язки», «Коріолан»); головну роль виконує акторка Джеммі Артертон.

КОЛИ: 6 квітня о 19:00

ДЕ: кінотеатр «Київ», вулиця Велика Васильківська, 19

Скільки: 175 грн

Лекції

Образ. Йозеф Бойс

КОЛИ: 4 квітня о 19:00

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ: безкоштовно, реєстрація

У Closer розкажуть про створену Йозефом Бойсом нову стратегію мистецтва та про те, чому Бойс став одним з найбільш міфологізованих митців XX століття.

Мистецтвознавиця Тетяна Кочубинська, кураторка Дослідницької платформи PinchukArtCentre розповість про інсталяції Бойса з повсті та жиру (кримський степ, де кримські татари врятували Бойса-льотчика «Люфтваффе»), шаманські перформанси з тваринами та примітивний живопис (сибір та Внутрішня Монголія), тиражовані листівки із зображенням хрестів та літаків (католицьке дитинство та служба у війську).

Про Бетховена без зайвої патетики

Український композитора та музиколог Микола Ковалінас розповідає про музичне мислення першого «чистого й абсолютного» композитора Людвіґа ван Бетховена. Лектор пояснить, чому Бетховена вважають першим композитором в сучасному розумінні терміну «композитор».

Лекція відбувається в рамках Kyiv Contemporary Music Days. «Чисто про музику» – цикл розмов про сучасну класичну музику, про музичне мислення та музичну логіку, про зміст музики та про так звану «чисту музику».

КОЛИ: 6 квітня о 19:30

ДЕ: Goethe-Institut Ukriane, вулиця Волоська 12/4

СКІЛЬКИ: безкоштовно, реєстрація