Новий незалежний арт-простір відкриють у Києві на вулиці Ярославів Вал, 14-А. Set розташований навпроти Будинку актора у будівлі 1910 року, яку звів київський архітектор Мартін Клуг.

Арт-простір облаштовують на двох поверхах будівлі. Площа залів для виставок –410 квадратних метрів.

У Set також працюватиме бібліотека, кав’ярня та бар.

В арт-просторі організовуватимуть виставкові проекти, персональні виставки українських та закордонних художників. Крім того, тут планують проводити лекції, перформанси, вечірки і відкриті зустрічі з митцями. Програму простору формуватиме міжнародна кураторська рада.

«Основою виставкової діяльності стане курований художній діалог між представниками різних ідей, стилів та шкіл у сучасному мистецтві», – розповідають у Set.

Set заснувала група київських меценатів, яку очолює колекціонер Владислав Баторшин. Кураторкою простору стала мистецтвознавиця Марія Вторушина.

«Створюючи новий арт-простір, ми свідомо відмовляємося від декларування єдиної позиції і заданого вектора становлення, відкидаємо спроби заперечити чи чинити опір реальному порядку речей. Ми відкриті для рівноправного діалогу різних поглядів, але не цікавимося проектами, що мають ідеологічне забарвлення або намагаються представити будь-яку догму», – каже кураторка простору Марія Вторушина.

Офіційне відкриття Set відбудеться 24 травня в рамках програми фестивалю сучасного мистецтва Kyiv Art Week. Тоді ж відвідувачам покажуть першу виставку. Однак ще до її відкриття в просторі почнуть проводити перформанси.

Фото: Наті Авдєєва для The Village Україна; Ілля Павлович