Повернення СБПЧ з новим альбомом, O.Torvald з новим складом і перший виступ репера Tyga в Києві: зібрали концерти, які варто відвідати у грудні.

Combichrist

Combichrist – американський гурт норвезького походження, зібраний у 2003 році музикантом Енді ЛаПлегою. «Уявіть рейв у самому пеклі, де замість диявола харизматичний норвежець Andy LaPlegua з командою валять суміш техно та індастріалу, рясно підливаючи в це багаття агресивні гітарні рифи», – так описують стиль музикантів організатори концерту.

Combichrist - Understand

Коли: 1 грудня, 19:00

Де: Bingo, проспект Перемоги, 112

Скільки: від 650 гривень

Лінк

O.Torvald

У квітні O.Torvald випустили перший кліп після річної перерви на пісню «Два Нуль Один Вісім». Після творчої паузи та з новою барабанщицею на київському концерті гурт зіграє хіти та цьогорічні пісні, наприклад, «Два Нуль Один Вісім», «Назовні», «Десь не тут».

O.TORVALD - Два Нуль Один Вісім

Коли: 5 грудня, 20:00

Де: StereoPlaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: від 500 гривень

Лінк

Ost + Front

Німці Ost + Front відомі тим, що грають у стилі Neue Deutsche Härte (поєднання елементів груву, електронної музики та індастріал металу – ред.). На концертах музиканти виступають у гримі та масках. У Києві німці представлять нову програму Adrenalin.

OST+FRONT - HEAVY METAL

Коли: 6 грудня, 19:00

Де: «Теплий Ламповий», вулиця Омеляновича-Павленка, 4/6

Скільки: від 400 гривень

Лінк

«Дахабраха»

За словами музикантів, під час всеукраїнського туру 2018 року гурт зрозумів, що доріс до великих концертних майданчиків. Цього разу «Дахабраха» гратимуть і співатимуть у Палаці спорту. «Обов’язково придумаємо, як зробити цю велику залу мультиформатною та стереокультурною», – обіцяють у гурті.

DakhaBrakha – Пливе човен

Коли: 6 грудня, 19:00

Де: Палац спорту, площа Спортивна, 1

Скільки: від 390 гривень

Лінк

ТНМК

ТНМК відзначає 21 рік дебютному альбому «Зроби мені хіп-хоп». На початку кар’єри музиканти брали участь у фестивалі «Червона Рута». За вимогами заходу, гурт мав заспівати три пісні українською мовою. Саме так за дві-три години народилися пісні «Зроби мені хіп-хоп» та «Ото таке». Тоді ТНМК здобули перемогу, а дебютний альбом став популярним.

Гурт зіграє альбом повністю, а між треками звучатимуть старі скіти-інтермедії, записані за участі Ігоря Пелиха, Віталія Кличка й талісмана гурту – Ігоря Арнаутова.

ТНМК – Історія України за 5 Хвилин

Коли: 6 грудня, 19:00

Де: Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: від 650 гривень

Лінк

Alyona Alyona

За рік після старту музичної кар’єри реперка Alyona Alyona випустила альбом «Пушка» та мініальбом «В хаті МА», а також зіграла свій перший сольник у Зеленому театрі. Про неї написали The New York Times і Vogue. Тепер, наприкінці року, Alyona Alyona зіграє великий концерт у Києві.

alyona alyona - Мамин суп

Коли: 6 грудня, 20:00

Де: HC Hall, проспект Визволителів, 1

Скільки: від 449 гривень

Лінк

Noize Mc

У вересні Noize MC випустив кліп на трек «Все как у людей» з триб’юту російському рокеру Єгорові Лєтову, на початку жовтня – кліп на англомовну пісню Chasing the Horizon. У Києві хіп-хоп артисти презентують нову програму «Без оркестру», де виконуватимуть хіти та свіжі треки.

Noize MC — Всё как у людей

Коли: 6 грудня, 20:00

Де: StereoPlaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: від 700 гривень

Лінк

Tyga

Кліп американського репера Tyga подивились 824 мільйони разів, а його сьомий альбом Legendary увійшов до двадцятки чарту Billboard 200. Tyga на сцені близько 10 років, але вже встиг випустити альбом з Chris Brown, попрацювати з Lil Wayne і Kanye West. Виконавець уже виступав у Одесі, а тепер зіграє свій перший концерт у Києві.

Tyga - Taste

Коли: 7 грудня, 20:00

Де: StereoPlaza, проспект Лобановського, 11

Скільки: від 849 гривень

Лінк

Бет Харт

Бет Харт – американська співачка та номінантка «Греммі», відома виконанням блюзових і соулових пісень. Вона вдруге виступатиме в Україні. У 2019 році співачка випустила альбом War in My Mind, пісні з якого, можливо, звучатимуть на київському концерті.

Beth Hart - Bad Woman Blues

Коли: 8 грудня, 19:00

Де: палац «Україна», вулиця В. Васильківська, 103

Скільки: від 746 гривень

Лінк

BrainStorm

На грудневому концерті у Києві латвійці BrainStorm зіграють пісні, які написали впродовж 30-річної кар’єри. За свою історію гурт випустив 22 альбоми, в яких поєднав три мовні культури: латиську, російську та англійську. На концерті музиканти гратимуть пісні, що увібрали в себе історію гурту: Lidmašīnas, Maybe, а також «Ветер», «Выходные», Colder, Thunder Without Rain, «Ты не один», «Контакты».

BrainStorm - Maybe

Коли: 12 грудня, 19:00

Де: Caribbean club, вулиця Симона Петлюри, 4

Скільки: від 990 гривень

Лінк

СБПЧ

Останній альбом російського інді-гурту СБПЧ «Наверное, точно» – дев’ята платівка, до якої увійшло 10 пісень. Усі треки музиканти писали в Норвегії, а тепер їх можна буде почути в Києва. Зокрема, сингл «Злой», над кліпом до якого працювала українська режисерка Таню Муіньо.

СБПЧ - Часы

Коли: 14 грудня, 19:00

Де: Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: від 600 гривень

Лінк

«Вагоновожатые»

У листопаді 2018 року «Вагоновожатые» випустили свій останній альбом «Референс», який розповідав про 20 найпоширеніших вад сучасного суспільства. Якою буде програма київського концерту, стане відомо тільки на самій події. «Може, новий бронебійний трек, а може, блок старих і забутих композицiй? Про це стане вiдомо лише в день презентацiї», – розповідають організатори.

Вагоновожатые – Эффект лестницы

Коли: 15 грудня, 19:00

Де: Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: від 350 гривень

Лінк

«Ляпис 98»

«Ляпис 98» – проєкт, створений учасниками Brutto і колишніми учасниками гурту «Ляпис Трубецкой». Музиканти виконують старі хіти «Ляписа Трубецкого» 1990-х і початку 2000-х років. Тож на київському тригодинному концерті прозвучить програма гурту «Всім дівчатам подобається»: музиканти зіграють хіти зі старих альбомів «Ляписа».

Ляпис Трубецкой - Сочи

Коли: 15 грудня, 19:00

Де: StereoPlaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: від 799 гривень

Лінк

Young Marco

Young Marco – це псевдонім діджея та продюсера з Амстердама Марко Стерка, який також керує лейблом Safe Trip. «Його пристрасть до роботи на танцполі з «дивною музикою» добре відома. Саме це робить його сети такими особливими», – пише про нідерландця музичний журнал Resident Advisor.

Young Marco Boiler Room x Dekmantel Festival 2017 DJ Set

Коли: 20 грудня, 23:55

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: від 300 гривень

Лінк

Обкладинка: Юля Вебер