Не обов’язково їхати на Lollapalooza у Чикаго чи Стокгольм, щоб почути Mø чи The Chainsmokers. Цього року українські фестивалі не поступаються закордонним альтернативам: у лайнапі виконавці, які беруть участь у Glastonbury, Lollapalooza та Rock in Rio. Поки фести продовжують оголошувати учасників, ми зібрали всю необхідну інформацію: хедлайнери, локації, дати, вартість квитків.

Strichka Festival

Лайнап: Burnt Friedman, Skee Mask, Ross From Friends, Felix Reifenberg & Cedric Dekowski, Lena Willikens, Paranoid London, Nastia


Коли: 18-19 травня

Де: Київ, арт-центр Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 36 євро квиток + 4,50 євро оплата за бронювання

лінк 

Фестиваль тривалістю в добу буде обладнаний шістьма танцювальними майданчиками. Під захід залучать приміщення самого арт-центру, просторів Mezzanine, Otel’ і частину найближчих локацій. Крім танцювальних майданчиків, передбачена велика кількість барів, зона фудкорту, чайна, ресторан Savage Food. У лайнапі – представники електронної сцени Burnt Friedman, Skee Mask, Ross From Friends, Felix Reifenberg & Cedric Dekowski, Lena Willikens, Paranoid London, Nastia, резиденти Closer і багато інших.

Strichka Festival 2017

Ostrov Festival

Лайнап: Amelie Lens, Farago, Joyhauser, Henrik Schwarz, KiNK, FJAAK, J.Manuel, Sonja Moonear, Woo York, Nolah


Коли: 15-17 червня

Де: secret place

Скільки: 1 150 гривень за всі дні; 1 600 гривень з доступом до бекстейджу

Лінк

Торік фестиваль клубної музики пройшов на узбережжі Чорного моря в Одесі, але цього року повертається в Київ. У лайнапі діджеї та музиканти з Бельгії, Німеччини, Болгарії. Крім звичайних, можна придбати квитки з допуском на бекстейдж, проте кількість їх обмежена.

Ostrov Festival 2016 Official aftermovie

Leopolis Jazz Fest

Лайнап: Чік Коріа, Kenny Barron Quintet, Etienne Mbappe and the Prophets, Diana Krall, Пітер Чінкотті, Боббі Макферрін


Де: Львів, 3 локації в різних частинах міста

Коли: 26-30 червня

Скільки: квитки з’являться у квітні

Лінк

The Guardian включив цей фестиваль до переліку найкращих у Європі. У лайнапі буде 22-разовий лауреат Grammy Чік Коріа – піаніст і композитор, що поєднує в своїй творчості джазові та латиноамериканські мотиви. Головна сцена – парк імені Хмельницького, дві інші – площа Ринок та дворик палацу Потоцьких. На двох сценах із трьох буде вільний вхід. Також у межах фестивалю відбудуться: конкурс Leopolis Jazz Music Awards для музикантів, джем-сейшени, майстер-класи та автограф-сесії з джазменами.

Leopolis Jazz Fest 2018: як пройшов джазовий фестиваль

Atlas Weekend

Лайнап: Black Eyed Peas, The Chainsmokers, Ліам Ґаллагер, Майкл Ківанука, Unkle, Том Вокер, «Монеточка», «Аигел»


Де: Київ, ВДНГ, проспект академіка Глушкова, 1

Коли: 9-14 липня

Скільки: 2 400 гривень за всі дні (якщо брати в касі клубу Atlas – 2 300 гривень); 500 гривень за кемпінг

Лінк

Хедлайнерами Atlas Weekend стануть The Chainsmokers, Black Eyed Peas (без Фергі) та Ліам Ґаллагер, який до того ж хедлайнить цього року Glastonbury. Також на київському фестивалі виступлять Майкл Ківанука, Unkle, Том Вокер, «Монеточка», «Аигел» та Little Big. Попереду оголошення інших учасників, проте навіть такий лайнап вартий уваги. Локацією – як і минулі два роки – залишається ВДНГ.

Atlas Weekend 2018 Official Aftermovie

UPark Festival

Лайнап: 30 Seconds To Mars, Die Antwoord, Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves, Rag’n’Bone Man, Mø


Коли: 16-18 липня

Де: Київ, Sky Family Park, проспект Генерала Ватутіна, 2

Скільки: 3 499 гривень за всі дні. VIP 3 дні за 6 099 гривень.

Лінк

За коротку історію фестивалю на ньому вже виступили бенди зі світовим ім’ям: RHCP, Gorillaz, Muse, Massive Attack, Hurts, Nothing But Thieves. Торік UPark проводили на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Цьогоріч організатори вирішили перенести дійство на лівий берег столиці, у парк біля ТРЦ Sky Mall. На локації є басейн, вейк-станція, фудкорти. У лайнапі – 30 Seconds To Mars, Rag’n’Bone Man, Mø та Die Antwoord замість The Prodigy.

UPark 2019

«Файне місто»

Лайнап: Powerwolf, Kadebostany, The Hardkiss, Avatar, Eskimo Callboy, Rage, «Элизиум», «Хамерман Знищує Віруси»


Де: Тернопіль, secret place

Коли: 25-28 липня

Скільки: 1 040 гривень за всі дні; 300 гривень за кемпінг

Лінк

«Файне місто» з 2018 року – не просто можливість ненадовго забути про рутину, а ціле «місто в місті» зі своїми вулицями, площами, районами. У лайнапі: німецький метал-гурт Powerwolf, швейцарці Kadebostany та українські команди The Hardkiss, «Хамерман Знищує Віруси» та «Курган & Аgregat».

Фестиваль ФАЙНЕ МІСТО 2018

«Бандерштат»

Лайнап: TBA


Де: село Рованці, Волинь, неподалік від центрального парку Луцька

Коли: 2-4 серпня

Скільки: 400 гривень за всі дні

Лінк

«Фестиваль українського духу» з українськими виконавцями в лайнапі. Окрім музики, тут традиційно будуть гутірки – дискусії на актуальні соціальні та політичні теми, літературні читання, спортивні змагання. Лайнап ще не оголосили. Торік на фестивалі виступили Тарас Чубай та «Плач Єремії», O.Torvald, NaviBand, «Жадан і Собаки», Арсен Мірзоян.

Фестиваль БАНДЕРШТАТ- 2016

ZaxidFest

Лайнап: Apocalyptica, Lacuna Coil, After The Burial, Eyes Set To Kill


Де: село Родатичі, Львівська область

Коли: 16-18 серпня

Скільки: 1100 гривень за три дні

Лінк

Опен-ейр для любителів рок-музики та наметових містечок. Минулого року фестиваль хедлайнили Sepultura, Guano Apes та Bullet For My Valentine. Серед вже оголошених учасників: фінські рокери Apocalyptica з програмою Plays Metallica by Four Cellos та італійські металісти Lacuna Coil.

Zaxidfest 2018 Aftermovie open air rock festival

Brave! Factory

Лайнап: Model 500, Oskar Offermann & Edward, When Saints Go Machine, Ata Kak, Zenker Brothers


Де: TBA

Коли: 24-25 серпня

Скільки: 45 євро

Лінк

Головна концепція – фестиваль вільної музики та мистецтва. Торік у фестивальній зоні площею 50 000 квадратних метрів на заводі «Метробуд» розмістили 6 сцен, а танцполи будували в заводських цехах, між ємностями для зберігання бетону та у старій котельні. Наразі відомо 15 учасників події.

Full Report Brave! Factory 2018

Respublica

Лайнап: TBA


Коли: 30 серпня – 1 вересня, 6-8 вересня

Де: Хмельницький, Молодіжний парк, вулиця Бандери, 8 (30.08-01.09), Кам’янець-Подільський, Старий замок, вулиця Замкова, 1-А (06-08.09)

Скільки: 400 гривень (Хмельницький), 450 гривень (Кам’янець-Подільський)

Лінк

Фестиваль унікальний своїм акцентом на соціальних ініціативах: інклюзії, екосвідомості, міжнародному обміні музикантами. Він надає майданчик для молодих бендів, а також пропонує увазі гостей виставки стрит-арту. Цьогоріч фестиваль відбудеться в Кам’янці-Подільському та Хмельницькому. Лайнап оголосять згодом.

RespublicaFEST 2017

«Імпульс Фест»

Лайнап: TBA


Де: Харків, арт-завод «Механіка», вулиця Плехановська, 126-А

Коли: 7-8 вересня

Скільки: TBA

Лінк

Фестиваль щорічно відбувається в колишньому заводському приміщенні – на арт-заводі «Механіка», хоч у 2016-2017 роках організатори вирішили спробувати формат open-air. Цього року локацією залишається арт-завод. Учасників ще не оголосили, проте очікуємо в хедлайнерах українських музикантів. Торік у лайнапі були Dakh Daughters, [O], Kazka, «Бумбокс», Latexfauna, Pianoбой, 5Vymir.

Импульс Фест 2018

Текст: Євген Лузан, Софія Пилипюк

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна