У листопаді в Київ приїдуть Kodaline, Seafret, Джейн Біркін, JMSN, Teleman. Буде вибір, на кого піти і з українських виконавців: «ДахаБраха», Jamala, Pianoбой, Latexfauna, Panivalkova. Зібрали повну добірку концертів, на які варто сходити цього місяця.

Seafret

Seafret - Oceans

Цей британський дует ви могли знати за піснею Oceans. Відео на трек набрало понад 57 мільйонів переглядів на YouTube. Ліричні британці везуть до України свій новий EP Monsters.


Коли: 1 листопада, 19:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 590 гривень

Лінк

Kodaline

Kodaline - High Hopes

Ірландський гурт уперше виступить в Україні та презентує третю студійну платівку, яку випустять до кінця року. Їхній дебютний альбом вийшов у 2013 році з двома найбільшими хітами музикантів – High Hopes (80 мільйонів переглядів на YouTube) та All I Want (понад 100 мільйонів переглядів).


Коли: 4 листопада, 20:00

Де: Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: від 1090 гривень

Лінк

Джейн Біркін

BIRKIN / GAINSBOURG - Le Symphonique : La Javanaise

Легендарна Джейн Біркін виступить у супроводі симфонічного оркестру. Один із головних натхненників спеціальної програми  – японський піаніст, композитор і аранжувальник, іменований «великим кутюр’є звуку», Нобуюкі Накадзіма. На концерті можна буде почути композиції, які створив для Джейн Серж Генсбур.


Коли: 5 листопада, від 390 гривень

Де: «Жовтневий палац», Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки: від 390 гривень

Лінк

Shortparis

Shortparis - Стыд

Shortparis – музично орієнтований експеримент. Живі виступи гурту відбуваються на непідготовлених майданчиках: на складах, у магазинах, занедбаних індустріальних об’єктах, у стрип-клубах. «Цей стиль можна назвати експериментальним роком або авант-попом і навіть анархічним диско, але все одно кожен почує щось своє», – кажуть організатори. Почути й побачити Shortparis у Києві можна буде на Житньому ринку.


Коли: 10 листопада, 20:00

Де: Житній ринок, вулиця Верхній Вал, 16

Скільки: від 399 гривень

Лінк

Teleman

Teleman - Düsseldorf

Британський гурт Teleman уперше виступить в Україні, у київському клубі Bel еtage, 10 листопада в рамках серії концертів Selector Live. Teleman існує ще з 2012 року, раніше частина команди була ядром інді-гурту Pete and the Pirates. Британці випустили три альбоми і були спеціальними гостями турів Metronomy, Kaiser Chiefs та Franz Ferdinand.


Коли: 10 листопада, 19: 00

Де: Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: від 560 гривень

Лінк

«ДахаБраха»

DakhaBrakha - Monakh

«ДахаБраха» розпочинає концертом у Києві всеукраїнський тур, якому передують виступи у США, Канаді та Латвії. Гурт представляє українську культуру на майданчиках фестивалів Glastonbury, Bonnaroo, Sziget. На концерт у листопаді – солд-аут, проте можна придбати квитки на фінальний виступ у грудні.


Коли: 10 листопада, 19:00

Де: палац «Україна», вулиця Велика Васильківська, 103

Скільки: від 450 гривень

Лінк

PALINA («Республика Полина»)

Palina - Блізкае

«Республика Полина» співає російською, білоруською та навіть українською. Білоруська виконавиця приїде в Київ з камерним концертом. «Романтична, мелодійна і навіть меланхолійна творчість», – так описують її музику. Крім Києва, Поліна виступить також у Харкові.


Коли: 11 листопада, 20:00

Де: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 250 гривень

Лінк

«Пошлая Молли»

ПОШЛАЯ МОЛЛИ — ТИПИЧНАЯ ВЕЧЕРИНКА С БАССЕЙНОМ

«Пошлая Молли» – харківський поп-панк-гурт, дебютний реліз якого відбувся у 2017-му. Цього року в музикантів вийшов новий EP «Грустная девчонка с глазами как у собаки». Організатори обіцяють прості життєві тексти і повне нехтування цензурою.


Коли: 17 листопада, 19:00

Де: StereoPlaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: від 590 гривень

Лінк

Pianoбой

Pianoбой - Лучшее, Что Есть

Для свого виступу Pianoбой обрав нетипову локацію – палац «Україна». Дмитро Шуров запевняє, що його слухачі зрозуміють: саме така сцена дасть можливість втілити амбітні плани щодо світла та шоу. «Зламаємо стереотип, що в цьому залі виступають тільки народні та заслужені», – каже Pianoбой. На концерті обіцяють презентувати нові пісні.


Коли: 17 листопада, 19:00

Де: палац «Україна», вулиця Велика Васильківська, 103

Скільки: від 300 гривень

Лінк

Panivalkova

panivalkova - Let Me

Дівоче тріо відоме музичними експериментами: вони грають на дивних екзотичних інструментах (вібраслеп, окарина, казу, флексатон), співпрацюють з електронним музикантом Morphom та індійським мультиінструменталістом Дрю Нанку. Одне з завдань їхнього осіннього концерту – допомога котикам із центру адопції «Кото-Ярмарок». 10% прибутку з перших 100 проданих квитків перекажуть на рахунок центру.


Коли: 18 листопада, 19:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 300 гривень

Лінк

JMSN

JMSN - Talk Is Cheap

Цього листопада соул-виконавець JMSN дасть свій другий концерт у Києві, в рамках туру з презентацією нового альбому Velvet. JMSN відомий також тим, що брав участь у записі альбому Кендріка Ламара good kid, m.A.A.d city. Разом з альбомом Velvet виконавець змінює стиль музики та образ. Це, як зазначають організатори, «встановить новий стандарт для шовковистого звучання R&B/Soul».


Коли: 19 листопада, 19:00

Де: CARIBBEAN club, вулиця Симона Петлюри, 4

Скільки: від 550 гривень

Лінк

God Is An Astronaut

God Is An Astronaut - Reverse World

Інструментальний гурт, що грає «космічний» рок, повертається в Україну з виступами в Києві та Львові. Їхній тур – на підтримку восьмого лонгплею Epitaph. У текстах хлопці виступають проти війни і насильства та проповідують естетичну красу на рівні підсвідомості.


Коли: 19 листопада, 19:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 780 гривень

Лінк

Kadebostany

KADEBOSTANY - Castle in the Snow

Швейцарський музичний гурт не вперше в Києві – вони вже були учасниками Гогольfest та Atlas Weekend. Назва Kadebostany означає «європейська держава Кадебостан». Група представляє себе як ціла держава, у якій є президент Кадебостан з національною дівою Аміною – голосом країни.


Коли: 22 листопада, 20:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 690 гривень

Лінк

Latexfauna

LATEXFAUNA - SURFER

«Чемпіони по інді, сінті й х*інті, атлети чілу і призери по упоротим танцям». Так, це Latexfauna знову збирає Atlas. Обіцяють зіграти і старі треки про «та ти шо», «так собі факт» та «лаймові небеса». Будуть і нові – «Космос», «Євпаторія» і «Кунг-фу».


Коли: 23 листопада, 20:00

Де: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки: від 250 гривень

Лінк

Jamala

Jamala - Крила

Джа презентує в Києві новий альбом «Крила». Цей виступ у Києві стане частиною туру найбільшими містами України. Окрім свіжого матеріалу, на концертах прозвучать і популярні композиції з попередніх альбомів співачки та «1944», з якою Джамала виграла Євробачення-2016 у Стокгольмі.


Коли: 23 листопада, 599 гривень

Де: Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: від 599 гривень

Лінк

Högni

Kiasmos & Högni - Zebra

Ісландський співак і композитор Högni вперше виступить у Києві зі струнним квінтетом. Колишній учасник GusGus і фронтмен гурту Hjaltalín презентує свій сольний альбом Two Trains.


Коли: 30 листопада, 19:00

Де: Будинок звукозапису Українського радіо, вулиця Леоніда Первомайського, 5-Б

Скільки: від 600 гривень

Лінк

Фото: Женя Люлько для The Village Україна