The Village Україна публікує підбірку музичних відео, знятих у Києві у 2017 році.

HurtsBeautiful Ones

У кліпі порушуються проблеми гомофобії та насильства щодо ЛГБТ-спільноти. Режисер кліпу – Тім Маттіа, відомий за своїми роботами із The 1975, Metallica та Coldplay. Раніше Hurts знімали в Києві відео на пісню Wings.

 Де: науково-мистецька платформа «Острів»

Hurts - Beautiful Ones

Nothing But Thieves – Sorry

Пісню написав гітарист Nothing But Thieves Джо Лангрідж-Браун: «У Sorry йдеться про дорослішання та складнощі, які через це виникають. Про те, щоб заглянути в себе та зустрітися з власними демонами».

Це другий кліп, який гурт зняв в Україні. Зйомки відео на пісню Amsterdam відбувалися на заводі.

 Де: Троєщина

Nothing But Thieves - Sorry

OrelSan – Tout va bien

OrelSan – французький репер. У кліпі на трек Tout va bien він блукає вулицями Києва з маленьким хлопчиком. Наприкінці відео хлопчик говорить фразу українською: «Ніколи не вір тому, що написано».

Це не перший кліп, знятий для OrelSan у Києві. Відео на пісню Basique знімали на недобудованому Подільсько-Воскресенському мосту.

 Де: ВДНГ, набережна Дніпра, Поштова площа

OrelSan - Tout va bien

Calum Scott – You Are The Reason

Британський співак Калум Скотт зняв кліп у Києві. У відео на пісню You Are The Reason співак прогулюється біля Оперного театру, Софійською площею та майданом Незалежності. Калум Скотт – фіналіст шоу Britain’s Got Talent.

 Де: Оперний театр, Софійська площа, майдан Незалежності

Calum Scott - You Are The Reason

Paloma Faith – Crybaby

Британська співачка Палома Фейт зняла у Києві кліп на пісню Crybaby, яка вийшла у серпні 2017 року й увійшла до нового альбому The Atchitect. Режисер відео – Томас Джеймс. Усі три попередні альбоми Паломи Фейт стали платиновими.

 Де: Національний музей історії України у Другій світовій війні

Paloma Faith – Crybaby

Також у Києві знімали:

DJ Shadow feat. Run the Jewels – Nobody Speak

Відеокліп Run the Jewels було номіновано на міжнародну інтернет-премію Webby Awards. Відео на трек знімали у 2016 році британський режисер Сем Піллінг зі студією Pulse та українська продакшн-компанія Radioaktive Film.

 Де: Український дім

DJ Shadow feat. Run the Jewels – Nobody Speak

MØ – Kamikaze

Kamikaze – перший сингл MØ після дебютного альбому No Mythologies to Follow. Локації – вулиці Милославська, Радунська та проспект Маяковського. Співачка тусується серед троєщинських пустирів, стадіонів, шкіл та багатоповерхівок. Місцеві прихильники могли взяти участь у зйомках.

 Де: Троєщина

MØ – Kamikaze

Foals – What Went Down

Кліп до пісні з однойменного студійного альбому знімали у Києві 2015 року. Про це згадував під час концерту Foals в Україні соліст гурту Янніс Філіппакіс. Режисером кліпу виступив фотограф Нейл О’Брайн.

 Де: Київське море, Троєщина

Foals – What Went Down

Tame Impala – Let It Happen

Кліпи у Києві австралійський інді-гурт Tame Impala почали знімати ще задовго, як це стало мейнстрімом. У 2010 році вони зняли у столиці відео на трек Solitude Is Bliss. Через п’ять років музиканти повернулися для зйомок в аеропорті «Бориспіль» і готелі Hilton.

 Де: аеропорт «Бориспіль», готель Hilton

Tame Impala – Let It Happen

Mumford & Sons – Ditmas

Відео для британського гурту Mumford & Sons знімав режисер Алекс Саутем, який захопився історією українського козацтва. «Я цікавився і досліджував українських козаків – їхню спадщину та історію, наповнену спіритуалізмом», – розповідає режисер. Головний герой кліпу Євгеній – вихований у традиціях козацтва і чудовий наїзник.

 Де: сільська місцевість біля Києва

Mumford & Sons – Ditmas