The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця.

«Шан-Чі та Легенда десяти кілець»

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Трейлер фільму «Шан-Чі та Легенда десяти кілець»

Кунг-фу

Що робити, якщо виявляється, що твій батько – суперзлочинець (і головний ворог Залізної людини)? Історію становлення першого азійського супергероя Marvel Studios Шан-Чі загорнуть в обгортку стосунків батьків і дітей і водночас – жанрового фільму про східні бойові мистецтва. За постановку боїв відповідав фахівець Бред Аллан, який протягом тривалого часу співпрацював із Джекі Чаном.

Прем’єра в Україні: 2 вересня

Режисер: Дестін Деніел Креттон («Короткий термін 12»)

У ролях: Сіму Лію («Зручність Кіма»), Аквафіна («Шалено багаті азіати»), Тоні Люн Чу Вай («Любовний настрій»)

«Попелюшка»

Cinderella

Трейлер фільму «Попелюшка»

Знайти туфельку

Новий погляд на класичну історію Попелюшки – від авторки серії фільмів «Ідеальний голос» Кей Кеннон. У головній ролі в мюзиклі співачка Каміла Кабелло. Але ми хочемо побачити не так нову Попелюшку, як неперевершеного Біллі Портера в ролі агендерної феї-хрещеної.

Де дивитися: Amazon Prime Video

Прем’єра в Україні: 3 вересня

Режисерка: Кей Кеннон («Секс-контроль»)

У ролях: Камілла Кабелло, Біллі Портер («Поза»)

«Ціна»

Worth

Трейлер фільму «Ціна»

11 вересня

20 років тому терористичні акти 11 вересня забрали життя майже 3 тисячі людей, ще 25 тисяч отримали поранення. Відстоювати інтереси постраждалих і забезпечувати компенсації береться адвокат Кеннет Файнберґ. Справжню історію бюрократії екранізують для Netflix із номінантом на «Оскар» Майклом Кітоном у головній ролі.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 3 вересня

Режисерка: Сара Коланджело («Нещасні випадки»)

У ролях: Майкл Кітон («Бердмен»), Емі Раян («Бувай, дитинко, бувай»), Стенлі Туччі («Диявол носить Prada»)

«Аннетт»

Annette

Трейлер фільму «Аннетт»

Мюзикл від Леоса Каракса

Генрі й Енн – творча пара: він професійний стендап-комік, вона оперна співачка. Драматичний момент у стосунках вони переживають після народження першої дитини, яка отримує ім’я Аннетт. У першому за дев’ять років фільмі автор «Корпорації «Святі мотори» Леос Каракс екранізує сценарій Рона і Рассела Мейла зі Sparks. Для засновників культового американського гурту це сценарний дебют, для Каракса – перший англомовний фільм. «Аннетт» став фільмом-відкриттям цьогорічного Каннського кінофестивалю.

Прем’єра в Україні: 9 вересня

Режисер: Леос Каракс («Корпорація «Святі мотори»)

У ролях: Адам Драйвер («Шлюбна історія»), Маріон Котіяр («Початок»)

«Втілення зла»

Malignant

Трейлер фільму «Втілення зла»

Мені зле

Режисер Джеймс Ван зробив «Аквамен» мільярдним блокбастером і зняв один із найкращих «Форсажів», але починав один із найкращих ремісників сучасного Голлівуду з горорів. Режисер «Пили» й «Астралу» повертається до жанру з історією про жінку, якій починають ввижатися жорстокі вбивства (і які поступово переходять у реальність).

Прем’єра в Україні: 9 вересня

Режисер: Джеймс Ван («Аквамен»)

У ролях: Аннабель Волліс («Аннабель»)

«Кейт»

Kate

Трейлер фільму «Кейт»

24 години на помсту

Кейт – професійна кілерка, яка йде на останню місію. Після того, як її отруїли, вона має добу на те, щоб вистежити та покарати своїх убивць. Утім, у процесі вона зустрічає ще й доньку однієї зі своїх жертв. «Кейт» продовжує серію фільмів, які намагаються повторити успіх «Джона Віка», цього разу перекваліфіковується в зірку екшнів Мері Елізабет Вінстед.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 10 вересня

Режисер: Седрік Ніколя-Троян («Мисливець і Снігова королева»)

У ролях: Мері Елізабет Вінстед («Скотт Пілігрим проти світу»), Вуді Гаррельсон («Справжній детектив»)

«Шумахер»

Schumacher

Трейлер фільму «Шумахер»

Великий

Документальний фільм про кар’єру легенди Формули-1 Міхаеля Шумахера – у спогадах його головних суперників, партнерів і членів родини.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 15 вересня

Режисери: Ганс-Брюно Камертьонс, Ванесса Ньокер, Міхаель Вех

«Дюна»

Dune

Трейлер фільму «Дюна»

Космічна опера

Дені Вільньов наважився на найбільший виклик у кар’єрі з продовженням культового «Той, хто біжить по лезу». Та виявилося, що це була тільки розминка перед екранізацією роману Френка Герберта «Дюна», яка свого часу зламала Девіда Лінча. У головних ролях історії про далеке майбутнє на віддаленій планеті – весь Голлівуд: від Тімоті Шаламе, Оскара Айзека та Зендеї до Хав’єра Бардема, Стеллана Скарсгорда й Шарлотти Ремплінґ.

Прем’єра в Україні: 16 вересня

Режисер: Дені Вільньов («Той, хто біжить по лезу 2049»)

У ролях: Тімоті Шаламе («Назви мене своїм ім’ям»), Оскар Айзек («Зоряні війни: Останні джедаї»)

«Холодний розрахунок»

The Card Counter

Трейлер фільму «Холодний розрахунок»

Шулер

Вільям зробив кар’єру на жорстоких допитах в американській армії, а зараз заробляє на життя нелегальними партіями в покер. «Холодний розрахунок» – новий фільм Пола Шрейдера, який написав сценарії до «Таксиста» і «Скаженого бика» Мартіна Скорсезе, а кілька років тому повернувся з «Першою реформованою», найкращим за тривалий час перформансом Ітана Хока. Цього разу Шрейдер робить ставку на Оскара Айзека.

Прем’єра в Україні: 16 вересня

Режисер: Пол Шрейдер («Перша реформована»)

У ролях: Оскар Айзек («Зоряні війни: Останні джедаї»), Віллем Дафо («Маяк»), Тай Шерідан («Першому гравцю приготуватися»), Тіффані Хеддіш («Подорож дівчат»)

«Гунда»

Gunda

Трейлер фільму «Гунда»

Свиня

Один із найкращих документальних фільмів 2020 року – чорно-біла стрічка, повністю присвячена тваринам на фермі. Серед них однонога курка й корови, але передусім – свиня Гунда та її діти. Виконавчим продюсером фільму російського режисера Віктора Косаковського став лауреат «Оскара» й екоактивіст Хоакін Фенікс.

Прем’єра в Україні: 16 вересня

Режисер: Віктор Косаковський

«Звір у його голові»

No Man of God

Трейлер фільму «Звір у його голові»

Маніяк

Ще одна спроба екранізувати справжню історію злочинів і покарання маніяка Теда Банді. Цього разу в серійного вбивцю перевтілюється Люк Кірбі, якого ви можете пам’ятати за роллю легенди стендапу Ленні Брюса в серіалі «Неймовірна місіс Мейзел». У ролі агента ФБР, який допитує Банді – Елайджа Вуд.

Прем’єра в Україні: 16 вересня

Режисерка: Ембер Сілі

У ролях: Елайджа Вуд («Володар перснів»), Люк Кірбі («Неймовірна місіс Мейзел»)

«Бестселер»

Best Sellers

Трейлер фільму «Бестселер»

Класик

Письменник на пенсії вирушає в останній книжковий тур разом із молодою власницею видавництва. Дворазовий лауреат «Оскара» Майкл Кейн продовжує розважатися на дев’ятому десятку, цього разу разом із зіркою комедій Обрі Плазою.

Прем’єра в Україні: 23 вересня

Режисерка: Ліна Рьосслер

У ролях: Майкл Кейн («Ханна і її сестри»), Обрі Плаза («Парки та зони відпочинку»)

«Шпак»

The Starling

Трейлер фільму «Шпак»

Подружжя

Джек і Лілі втрачають дитину й не можуть пережити цю травму. Чоловік звертається по допомогу до лікарів, а дружина залишається із проблемою наодинці. Окрім цього, треба розібратися ще й зі шпаками, які звели гніздо біля їхнього будинку. У головних ролях Мелісса Маккарті та Кріс О’Дауд, а намагається їм допомогти психолог-ветеринар у виконанні оскарівського лауреата Кевіна Клайна.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра в Україні: 24 вересня

Режисер: Теодор Мелфі («Приховані фігури»)

У ролях: Мелісса Маккарті («Подружки нареченої»), Кріс О’Дауд («Дівчата»), Кевін Клайн («Рибка на ім’я Ванда»)

«007: Не час помирати»

No Time To Die

Трейлер фільму «007: Не час помирати»

Бонд, Джеймс Бонд

Здається, це дійсно останній фільм у сучасній серії фільмів про Джеймса Бонда. Чи закінчить кар’єру антагоніст Креґа у виконанні лауреата «Оскара» Рамі Малека? Якщо так, то хто стане новим агентом 007? Відповідає за фінал режисер «Справжнього детектива» Кері Фукунага, а зі сценарієм допомагала авторка «Флібеґ» Фібі Воллер-Бридж. Окрім того, 7 вересня на стримінговому сервісі Apple TV+ вийде документальний фільм про 15 років Деніела Крейґа в ролі Бонда, переглянути його можна буде навіть без передплати на сервіс.

Прем’єра в Україні: 30 вересня

Режисер: Кері Фукунага («Справжній детектив»)

У ролях: Деніел Крейґ («Ножі наголо»), Рамі Малек («Богемна рапсодія»)

«Титан»

Titane

Трейлер фільму «Титан»

Daddy issues

Найкращий фільм цьогорічного Каннського кінофестивалю – з кульмінаційною сценою сексу з автомобілем. Другий фільм режисерка горора «Сире» Джулія Дюкорно присвячує дівчині з непростими стосунками з батьком, яка працює стриптизеркою.

Прем’єра в Україні: 30 вересня

Режисерка: Джулія Дюкорно («Сире»)

У ролях: Агата Руссель, Венсан Лендон («Роден»)

Обкладинка: B&H Film Distribution