The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця.

«Ті, хто бажають моєї смерті»

Those Who Wish Me Dead

Трейлер фільму «Ті, хто бажають моєї смерті»

Пожежа

Ханна стежить за лісом, пожежниця оберігає його від пожеж і підпалів. Свого часу вона допустила загибель від вогню кількох дітей, тому переживає травму подалі від людей, зі сторожової вежі. Та коли в небезпеці опиняється ще один підліток, вона повинна зробити все, щоб його захистити. Сценарист «Будь-якою ціною» та «Сікаріо» Тейлор Шерідан продовжує ставити сучасні вестерни про героїв, яких притиснули до стінки, цього разу з Анджеліною Джолі в головній ролі.

Прем’єра в Україні: 5 травня

Режисер: Тейлор Шерідан («Вітряна ріка»)

У ролях: Анджеліна Джолі («Містер і місіс Сміт»), Ніколас Холт («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»), Айдан Ґіллен («Гра престолів»)

«Покоління Вояджер»

Voyagers

Трейлер фільму «Покоління Вояджер»

Продовження роду

Група молодих астронавтів вирушає в космос з метою колонізації іншої планети. До місця призначення вони не долетять, але під час подорожі зможуть продовжити рід, і шанс на порятунок отримають їхні діти й онуки. У головних ролях – донька Джонні Деппа та Ванесси Параді Лілі-Роуз Депп і зірка нових «Людей Ікс» Тай Шерідан.

Прем’єра в Україні: 5 травня

Режисер: Ніл Берґер («Області темрями»)

У ролях: Тай Шерідан («Першому гравцю приготуватися»), Лілі-Роуз Депп («Планетаріум»), Колін Фарелл («Справжній детектив»)

«Монстр»

Monster

Трейлер фільму «Монстр»

Провина

Чи повинен один момент визначати все життя молодої людини? «Монстр» адаптує однойменний роман про студента-афроамериканця, життя якого йде під укіс після звинувачення у вбивстві. Окрім зірок Джеффрі Райта та Джона Девіда Вашингтона, у ролях репери A$AP Rocky та Nas. Як виконавчий продюсер за стрічку відповідає Джон Ледженд, а як режисер – постійний творчий партнер Ріанни Ентоні Мендлер.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 7 травня

Режисер: Ентоні Мендлер

У ролях: Джеффрі Райт («Світ Дикого Заходу»), Джон Девід Вашингтон («Тенет»), Дженніфер Хадсон («Кішки»), Тім Блейк Нельсон («О, де ж ти, брате?»)

«Кисень»

Oxygen

Трейлер фільму «Кисень»

Похована

Ліз приходить до тями в камері для кріосну: вона не пам’ятає, хто вона і як тут опинилася. Згадати все вона має, поки не скінчилися запаси оксигену. «Кисень» – новий фільм французького майстра трилерів Александра Ажа, який раніше поставив «Пагорби мають очі» та «Дзеркала». У головній ролі – Мелані Лоран із «Безславних покидьків».

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 12 травня

Режисер: Александр Ажа («Пагорби мають очі»)

У ролях: Мелані Лоран («Безславні покидьки»), Матьє Амальрік («007: Квант милосердя»)

«Гнів людський»

Wrath of Man

Трейлер фільму «Гнів людський»

Новий фільм Ґая Річі

У Лос-Анджелесі відбувається серія пограбувань, і розібратися з крадіжками мільйонів доларів викликають персонажа Джейсона Стейтема. «Гнів людський» – перший після «Джентльменів» фільм Гая Річі, який возз’єднується зі Стейтемом уперше після «Револьвера».

Прем’єра в україні: 13 травня

Режисер: Гай Річі («Джентльмени»)

У ролях: Джейсон Стейтем («Механік»), Скотт Іствуд («Форсаж 8»)

«Пила: Спіраль»

Spiral: From the Book of Saw

Трейлер фільму «Пила: Спіраль»

Зіграймо

Серія «Пила» знову пропонує зіграти в небезпечну гру. Детектив Зік Бенкс починає розслідувати справу, яка дивним чином нагадує роботу серійного вбивці «Конструктора смерті». Вдихнути нове життя в серію слешерів із дев’ятою частину франчайзу вирішили Сем’юел Л. Джексон і класик американської комедії Кріс Рок, який продовжує перехід у драматичну категорію після четвертого сезону «Фарґо».

Прем’єра в україні: 13 травня

Режисер: Даррен Лінн Боусман («Пила 2»)

У ролях: Кріс Рок («Фарґо»), Сем’юел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»)

«Незвідана земля»

Land

Трейлер фільму «Незвідана земля»

Режисерський дебют Робін Райт

Іді переживає трагедію й вирішує переїхати з міста в гори, де можна бути на самоті та ближчою до природи. «Незвідана земля» – режисерський дебют зірки «Форреста Ґампа» та «Карткового будинку» Робін Райт.

Прем’єра в україні: 13 травня

Режисерка: Робін Райт

У ролях: Робін Райт («Картковий будинок»)

«Жінка у вікні»

The Woman in the Window

Трейлер фільму «Жінка у вікні»

Інше життя

Анна страждає від агорафобії, вона боїться відкритого простору й не виходить з дому. Дні вона проводить, стежачи за подружжям, що живе напроти неї. Та одного вечора на жінку у вікні напроти нападають, й Анна стає єдиним свідком. «Жінка у вікні» – екранізація однойменого бестселера, який пройшов тривалий шлях до прем’єри. Стрічку Джо Райта кілька разів перемонтовували та дознімали, урешті 20th Century Fox продав фільм Netflix.

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 14 травня

Режисер: Джо Райт («Темні часи»)

У ролях: Емі Адамс («Прибуття»), Ґарі Олдман («Темні часи»), Джуліанна Мур («Великий Лебовскі»), Ентоні Макі («Месники: Завершення»)

«Погані дороги»

Тизер фільму «Погані дороги»

Режисерський дебют Наталки Ворожбит

Драматургиня та сценаристка Наталка Ворожбит написала п’єсу «Погані дороги» на прохання лондонського театру Royal Court. Це історія про тимчасово окуповані території на сході України та лінію розмежування 2015 року. П’ять окремих сцен об’єднує тема поганих доріг і жіночого обличчя війни. Режисерський дебют Ворожбит з адаптацією власної п’єси відзначили на Венеційському кінофестивалі.

Прем’єра в україні: 20 травня

Режисерка: Наталка Ворожбит («Спіймати Кайдаша»)

У ролях: Юрій Кулініч, Оксана Черкашина, Зоя Барановська, Марина Клімова

«Амоніт»

Ammonite

Трейлер фільму «Амоніт»

Науковиці

Мері Еннінґ – палеонтологиня, яку назвали однією з десяти британських жінок, що змінили науку. «Амоніт» розповідає про стосунки дослідниці вимерлих тварин із геологинею Шарлоттою Марчісон. У головних ролях – Кейт Вінслет і Сірша Ронан. Відповідає за картину Френсіс Лі, який уже досліджував ЛГБТ-роман у провінції в «Землі божій».

Прем’єра в україні: 20 травня

Режисер: Френсіс Лі («Земля божа»)

У ролях: Кейт Вінслет («Титанік»), Сірша Ронан («Леді Птаха»)

«Дозволь йому піти»

Let Him Go

Трейлер фільму «Дозволь йому піти»

За онука

Колишній шериф Джордж і його дружина Марґарет втрачають сина, тому вирішують зробити все, щоб захистити онука. Для цього, утім, треба буде переконати ворожу родину. У головних ролях – дворазовий лауреат «Оскара» Кевін Костнер і номінантка Даян Лейн.

Прем’єра в україні: 20 травня

Режисер: Томас Безуча («Монте-Карло»)

У ролях: Кевін Костнер («Охоронець»), Даян Лейн («Під сонцем Тоскани»), Леслі Манвілл («Примарна нитка»)

«Пончари: Глобальне заокруглення»

Extinct

Трейлер фільму «Пончари»

Пончики

Пончари – кроликоподібні тварини з діркою посеред тіла. Окрім цього, із пончиками їх поєднує те, що їх постійно намагаються з’їсти. «Пончари: глобальне заокруглення» – це мультфільм від авторів «Сімпсонів».

Прем’єра в україні: 20 травня

Режисери: Девід Сілверман, Реймонд Персі («Сімпсони в кіно»)

«Армія мерців»

Army of the Dead

Трейлер фільму «Армія мерців»

Новий фільм Зака Снайдера

Зомбі-апокаліпсис – і в Лас-Вегасі зомбі-апокаліпсис. Та не заважають найманцям планувати пограбування казино навіть натовпи живих мерців (і зомбі-тигрів). «Армія мерців» – перший фільм режисера «300» і «Вартових» Зака Снайдера після «Ліги справедливості». 

Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 21 травня

Режисер: Зак Снайдер («Ліга справедливості»)

У ролях: Дейв Батіста («Вартові галактики»), Хіроюкі Санада («Останній самурай»)

«Тихе місце 2»

A Quiet Place: Part II

Трейлер фільму «Тихе місце 2»

Останні з нас

«Тихе місце» стало несподіваним хітом завдяки реалізації ідеї з постапокаліптичним світом монстрів, які полюють на людей за звуком. У сиквелі ми дізнаємося, як родина Ебботт виживає без батька, який пожертвував собою у фіналі першого фільму.

Прем’єра в Україні: 27 травня

Режисер: Джон Красінскі («Тихе місце»)

У ролях: Емілі Блант («Мері Поппінс повертається!»), Кілліан Мерфі («Початок»)

«Круелла»

Cruella

Трейлер фільму «Круелла»

Джокерка

Перший спін-оф «101 далматинця» – з Еммою Стоун у ролі молодої Круелли де Віль. Відповідає за фільм Крейґ Ґіллеспі, який уже досліджував проблемну жіночу героїню в байопіку фігуристки Тоні Гардінґ із Марґо Роббі. 

Прем’єра в Україні: 27 травня

Режисер: Крейґ Ґіллеспі («Я, Тоня»)

У ролях: Емма Стоун («Ла-Ла Ленд»), Емма Томпсон («Роки і роки»)

Обкладинка: Kinomania, Netflix