The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця.

«Дік Джонсон помер»

Dick Johnson Is Dead

Трейлер фільму «Дік Джонсон помер»

Що таке смерть

«Одна думка про те, що я можу втратити цього чоловіка – це для мене занадто. Тому що він мій батько. Та я запропонувала зняти фільм про його смерть, і він погодився». Документалістка Кірстен Джонсон розповідає про 86-річного батька Річарда, хворого на деменцію, і будує з ним діалог про смерть. У процесі інсценує відразу кілька можливих варіантів смерті батька – від раптового падіння на тротуарі до перерізаного горла. «Дік Джонсон помер» відзначили за інновації у сторітелінгу на кінофестивалі «Санденс».

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 2 жовтня

Режисерка: Кірстен Джонсон

«Гелловін Г’юбі»

Hubie Halloween

Трейлер фільму «Г’юбі Гелловін»

Жахи

Адам Сендлер попереджав нас усіх – якщо йому не дадуть «Оскар» за «Необроблені діаманти», він спеціально зніме найгірший фільм з усіх, які вже встиг зробити. Перший претендент – комедія до Гелловіну на Netflix. Сендлер виконує роль фаната моторошного свята Г’юбі, який повинен врятувати містечко від справжніх монстрів.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 7 жовтня

Режисер: Стівен Брілл («Сенді Векслер»)

У ролях: Адам Сендлер («Не займайте Зохана»), Стів Бусемі («Фарґо»), Рей Ліотта («Хороші хлопці»), Мая Рудольф («Подружки нареченої»)

«Історія Девіда Копперфілда»

The Personal History of David Copperfield

Трейлер фільму «Історія Девіда Копперфілда»

Дікенс від режисера «Смерті Сталіна»

«Девід Копперфілд» – один із найкращих і найбільш автобіографічний роман Чарльза Дікенса. Своє осмислення класики пропонує Армандо Іануччі, який створив «Віцепрезидентку» та почав кар’єру в кіно зі «Смерті Сталіна». У головній ролі в акторському складі, вільному від закріплень за етнічним складом, зірка «Мільйонера з нетрів» Дев Пател. У ролях другого плану – найкращі британські актори покоління від Тільди Свінтон до Г’ю Лорі й Бена Вішоу.


Прем’єра: 8 жовтня

Режисер: Армандо Іануччі («Смерть Сталіна»)

У ролях: Дев Пател («Лев»), Тільда Свінтон («Виживуть тільки коханці»), Г’ю Лорі («Доктор Хаус»), Пітер Капалді («Доктор Хто»)

«Передчуття»

Трейлер фільму «Передчуття»

Старий і море

У містечку біля моря помирає чоловік, але місце його поховання відоме лише двом його найближчим людям. Через це всім містом розливається відчуття тривоги. «Передчуття» – перший за тривалий час фільм В’ячеслава Криштофовича, першого українського режисера, фільм якого висунули на «Оскар». Прем’єра стрічки зі Станіславом Бокланом у головній ролі відбулася на кінофестивалі «Молодість».


Прем’єра: 8 жовтня

Режисер: В’ячеслав Криштофович («Приятель небіжчика»)

У ролях: Станіслав Боклан («Поводир»)

«Капоне»

Capone

Трейлер фільму «Капоне»

Останні дні диктатора

Аль Капоне – кривавий гангстер, якого навіть в останні роки життя переслідує кров і сумління. «Капоне» – один із найбільш божевільних фільмів року, в якому в боса мафії перевтілюється Том Гарді. Відповідає за проєкт режисер Джош Тренк, для якого це була спроба реабілітуватися після провального перезапуску «Фантастичної четвірки».


Прем’єра: 15 жовтня

Режисер: Джош Тренк («Хроніка»)

У ролях: Том Гарді («Повернення Темного лицаря»), Кайл Маклаклан («Твін Пікс»), Лінда Карделліні («Мертвий для мене»)

«Гніздо»

The Nest

Трейлер фільму «Гніздо»

Ферма

Родина переїздить у британську провінцію, на новій фермі вона пройде справжнє випробування стосунків. «Гніздо» називають однією з найкращих ролей Джуда Лоу, гідну конкуренцію йому складає зірка першого сезону «Фарґо» й «Залишених» Керрі Кун.


Прем’єра: 15 жовтня

Режисер: Шон Деркін

У ролях: Джуд Лоу («Молодий папа»), Керрі Кун («Фарґо»)

«Ундина»

Undine

Трейлер фільму «Ундина»

Під водою

Стрічку описують як «класичний сюжет епохи романтизму на тлі сучасного Берліна»: це історія кохання Ундіни та Крістофа, яку можуть зіпсувати тільки привиди минулого. Це перший фільм Крістіана Петцольда після успіху «Транзиту» про біженців у сучасній Німеччині, який брав участь в основній конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю. В Україні фільм покажуть в межах кінофестивалю «Нове німецьке кіно» (15-21 жовтня).


Прем’єра: 15 жовтня

Режисер: Крістіан Петцольд («Транзит»)

У ролях: Паула Беер, Франц Роговскі

«Суд над Чиказькою сімкою»

The Trial of the Chicago 7

Трейлер фільму «Суд над Чиказькою сімкою»

Процес

1968 рік, над сімома активістами проти війни у В’єтнамі показово влаштовують процес, звинувачуючи їх у спробі організувати бунти. «Суд над Чиказькою сімкою» вже можна назвати одним із фаворитів оскарівської гонки: екранізацію історії від найдорожчого сценариста Голлівуду Аарона Соркіна хвалять за актуальність і зразковий акторський ансамбль (від драматичної ролі коміка Саші Барона Коена до лауреатів «Оскара» Едді Редмейн і Марка Райленса).

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 16 жовтня

Режисер: Аарон Соркін («Соціальна мережа»)

У ролях: Саша Барон Коен («Борат»), Едді Редмейн («Теорія всього»), Майкл Кітон («Бердмен»), Джеремі Стронґ («Успадкування»)

«Ребека»

Rebecca

Трейлер фільму «Ребека»

Вдівець

Молодий вдівець одружується вдруге, але не може позбутися спогадів про дружину, що загинула. «Ребека» – це новий варіант адаптації однойменного бестселера, який випускають за 80 років після того, як Альфред Хічкок здобув «Оскар» за першу екранізацію. У головних ролях – Армі Хаммер і Лілі Джеймс.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 21 жовтня

Режисер: Бен Вітлі («Висотка»)

У ролях: Армі Хаммер («Назви мене своїм ім’ям»), Лілі Джеймс («Попелюшка»)

«З льодом»

On The Rocks

Трейлер фільму «З льодом»

Новий фільм Софії Копполи

Лора з чоловіком виховує двох дітей і живе життям успішної нью-йоркерки. Під загрозою все опиняється, коли вона починає підозрювати партнера у зраді. Переосмислити життя їй допомагає розмова з батьком, роль якого виконує Білл Мюррей. Новий фільм Софії Копполи стане першою стрічкою режисерки «Труднощів перекладу» для стрімінгового сервісу Apple TV+.

Де дивитися: Apple TV+


Прем’єра: 23 жовтня

Режисерка: Софія Коппола («Марія Антуанетта»)

У ролях: Білл Мюррей («День бабака»), Рашида Джонс («Парки та зони відпочинку»)

Обкладинка: Apple TV+