The Village Україна розповідає про прем’єри в кінотеатрах, варті уваги цього місяця.

«Шалений Макс: Дорога гніву»

Mad Max: Fury Road

Трейлер фільму «Шалений Макс: Дорога гніву»

Максимальна лють

Коли торік підбивали підсумки десятиліття в кіно, мало в якому списку не було «Дороги люті». Режисер Джордж Міллер створив зразковий блокбастер без жодного зайвого кадру і руху, який вже став живою класикою. Ще раз переконатися в цьому можна буде в українських кінотеатрах у серпні.


Прем’єра: 6 серпня

Режисер: Джордж Міллер («Шалений Макс»)

У ролях: Том Гарді («Темний лицар повертається»), Шарліз Терон («Монстр»)

«Тролі 2: Світове турне»

Trolls: World Tour

Трейлер фільму «Тролі 2: Cвітове турне»

Пішли по світу

Виявляється, тролівство у світі не одне, їх насправді дуже багато. Познайомитися з тролями з іншими королівств (і заодно врятувати музику) головним героям доведеться у межах світового турне. «Тролі 2» стали прецедентом під час карантину, коли студія Universal вирішила не відкладати прем’єру в кінотеатрах через коронавірус, а випустити мультфільм на стримінгових сервісах. Як наслідок – сиквел заробив навіть більше, ніж перша частина. На додаток – саундтрек від Джастіна Тімберлейка та SZA.


Прем’єра: 6 серпня

Режисер: Волт Дорн («Тролі»)

«Початок»

Inception

Трейлер фільму «Початок»

У сні

Найгірший вірус – це ідея, каже герой «Початку» Крістофера Нолана. Дом Кобб має специфічну професію: він вселяється у свідомість людей через сон і сіє у ній свої ідеї. На найскладніше завдання з усіх з одразу кількома рівнями занурення в сон йому доведеться піти, щоб знову побачити дітей. Схвильований протагоніст у виконанні Леонардо Ді Капріо, сцени із загинанням вулиць і той самий відкритий фінал – на сеансі «Початку» можна підготуватися до нового фільму Нолана «Тенет», який вийде наприкінці місяця.


Прем’єра: 12 серпня

Режисер: Крістофер Нолан («Темний лицар»)

У ролях: Леонардо Ді Капріо («Вовк із Волл-стрит»), Том Гарді («Веном»), Маріон Котіяр («Життя у рожевому кольорі»)

«Агент Єва»

Ava

Трейлер фільму «Агент Єва»

Бойовик із Джессікою Честейн

Джессіка Честейн іде шляхом чи то Кіану Рівза, чи то Шарліз Терон, знімаючись в жанровому екшн-фільмі. Зірка «Інтерстеллара» виконує роль найманої вбивці, яка сама опиняється під прицілом. Проти неї – Джон Малкович і Колін Фаррелл.


Прем’єра: 13 серпня

Режисер: Тейт Тейлор («Прислуга»)

У ролях: Джессіка Честейн («Гра Моллі»), Колін Фаррелл («Лобстер»), Джон Малкович («Бути Джоном Малковичем»)

«В очікуванні варварів»

Waiting for the Barbarians

Трейлер фільму «В очікуванні варварів»

Екранізація книги з Джонні Деппом

«В очікуванні варварів» південноафриканського письменника Джона Максвелла Кутзі – один із найкращих романів XX століття за версією видавництва Penguin. Сюжет уже адаптували в різних формах до опери, а тепер поставили як фільм із Джонні Деппом та провідним британським театральним актором Марком Райленсом. Прем’єра стрічки відбулася на Венеційському кінофестивалі.


Прем’єра: 13 серпня

Режисер: Чіро Герра («Птахи пасажу»)

У ролях: Джонні Депп («Пірати Карибського моря»), Роберт Паттінсон («Маяк»), Марк Райленс («Міст шпигунів»)

«Про нескінченність»

Om det oändliga

Трейлер фільму «Про нескінченність»

Магічний реалізм

«Хіба це не фантастично?» – запитують у новому фільмі шведського майстра Роя Андерссона. «Що саме?» – уточнюють у героя. «Все», – звучить у відповідь. Андерссон продовжує знімати замальовки про красу й безглуздість буденності, за що його нагородили «Срібним левом» Венеційського кінофестивалю. Українська прем'єра фільму восени відбулася в межах «Київського тижня критики».


Прем’єра: 13 серпня

Режисер: Рой Андерссон («Пісні з другого поверху»)

У ролях: Аня Нова, Леслі Ляйхтвайс Бернарді

«Месники»

The Avengers

Трейлер фільму «Месники»

Assemble!

Ще одна важка артилерія від українських кінодистриб’юторів в умовах карантину та браку нових фільмів – перші «Месники». Задовго до Таноса, каменів вічності та порятунку галактики команда супергероїв уперше об’єднується, щоб зупинити атаку Локі на Нью-Йорк. Як бонус – переглянути сцену у Вежі Старка після «Месники: Завершення».


Прем’єра: 20 серпня

Режисер: Джосс Відон («Світлячок»)

У ролях: Роберт Дауні-молодший («Залізна людина»), Кріс Еванс («Капітан Америка»), Скарлетт Йоханссон («Шлюбна історія»), Том Хіддлстон («Багряний пік»)

«Зависнути у Палм-Спрінгз»

Palm Springs

Трейлер фільму «Зависнути у Палм-Спрінгз»

День бабака

Сара їде на весілля до найкращої подруги, а опиняється у петлі часу, щоразу переживаючи один і той же день. Добре, що поряд є Найлз, який потрапив у цю пастку ще раніше. «Зависнути у Палм-Спрінг» використовує відому ідею «Дня бабака», щоб покопатися в темі стосунків та моногамії. Це найдорожчий фільм в історії кінофестивалю «Санденс» – 17,5 мільйонів доларів і 69 центів за права на фільм заплатив сервіс Hulu. 69 центів доплатили, щоб побити попередній рекорд і висловити пошану зірці фільму Енді Семберґу, відомому за комедійним музичним гуртом Lonely Island та ситкомом «Бруклін 9-9».


Прем’єра: 20 серпня

Режисер: Макс Барбаков

У ролях: Енді Семберґ («Бруклін 9-9»), Крістін Міліотті («Як я зустрів вашу маму»), Джей Кей Сіммонс («Одержимість»)

«Тесла»

Tesla

Трейлер фільму «Тесла»

У ролі Тесли Ітан Хок

Біографічна стрічка про Ніколу Теслу – із Ітаном Хоком у головній ролі. У фокусі – експерименти винахідника з електрикою та (звичайно) його стосунки із Томасом Едісоном.


Прем’єра: 20 серпня

Режисер: Майкл Ельмерейда («Марджорі Прайм»)

У ролях: Ітан Хок («До сходу сонця»)

«Толока»

Трейлер фільму «Толока»

Катерина

Режисер фільму «Той, хто пройшов крізь вогонь» Михайло Іллєнко перетворює адаптацію балади Тараса Шевченка на розповідь про українську історію. «Вік української хати короткий – від війни до війни»: хатину намагаються зрівняти із землею всі від орди до нацистів, але її неодмінно відновлять з руїн.


Прем’єра: 20 серпня

Режисер: Михайло Іллєнко («Той, хто пройшов крізь вогонь»)

У ролях: Іванна Іллєнко, Богдан Бенюк

«Проєкт «Сила»

Project Power

Трейлер фільму «Проєкт «Сила»

Суперздібності

У світі недалекого майбутнього винаходять пігулки, здатні розкривати приховані суперздібності людини. Підступ полягає в тому, що ніхто не знає, яку силу має, поки не вип’є пігулку. Зупинити незаконний обіг суперздібностей повинні поліцейський у виконанні Джозефа Ґордона-Левітта та Джеймі Фокс у ролі злочинця.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 21 серпня

Режисер: Аріель Шульман, Генрі Джуст

У ролях: Джеймі Фокс («На драйві»), Джозеф Ґордон-Левітт («500 днів літа»)

«Тенет»

Tenet

Трейлер фільму «Тенет»

Новий фільм Крістофера Нолана

За час карантину «Тенет» Крістофера Нолана перетворився з одного найбільш очікуваних фільмів року на символ можливого виходу з коронакризи для кіноіндустрії. Іронічно, що це історія про повернення часу назад та порятунок світу. Нолан називає «Тенет» своїм найбільш масштабним проєктом, і як рідкісний зразок режисера-візіонера, який стабільно ставить для студій блокбастери готується знову дивувати кульмінаційними моменти кожні десять хвилин. А ще відомо, що відкриє фільм сцена в Україні (яку, щоправда, знімали в Естонії). Сподіваємося, фільм нарешті вийде у серпні.


Прем’єра: 26 серпня

Режисер: Крістофер Нолан («Темний лицар»)

У ролях: Роберт Паттінсон («Маяк»), Джон Девід Вашингтон («Чорний кланівець»), Майкл Кейн («Початок»)

Обкладинка: Kinomania