Третій тиждень загальнонаціонального карантину триває в Україні. Як і інші публічні простори, українські кінотеатри припинили роботу, а всі кінопрем'єри фільмів відклали. Хоча повністю замінити досвід перегляду фільмів у кінотеатрі не замінити, вихід нових стрічок продовжується в стримінгових сервісах: The Village Україна розповідає про прем’єри в мережі, варті уваги цього місяця.

«Розділові Наживо»

Трейлер фільму «Розділові Наживо»

Жадан на Takflix

Поет Сергій Жадан із 2012 року їздив по Україні в турі, який поєднував поезію, музику та візуальне мистецтво. З допомогою художниці Олі Михайлюк, акордеоніста Олексія Ворсобоя, саксфоніста Томаша Сікори та візуального художника Сергія Пілявця створюють мультидисциплінарний перформанс, який після прокату наприкінці 2019 року тепер можна переглянути й у мережі.


Де дивитися: Takflix

Прем’єра: 2 квітня

Режисер: Вадим Ільков

«Кофі та Карім»

Coffee & Kareem

Трейлер фільму «Кофі та Карім»

Дружити з копом

Поліцейський Кофі стає другом підлітку Каріму, разом вони намагаються протистояти найбільш небезпечним наркоторговцям Детройта. «Кофі та Карім» – новий фільм режисера Майкла Дауса, який торік уже вправлявся в формулі «фільму про друзів» зі стрічкою «Стубер».


Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 3 квітня

Режисер: Майкл Даус («Стубер»)

У ролях: Ед Хелмс («Офіс»), Тараджі П. Хенсон («Приховані фігури»)

«Хвіст тигра»

Tigertail

Трейлер фільму «Хвіст тигра»

Історія мігрантів

Ґровер працює на фабриці в Тайвані, але марить американською мрією. Чи вирушить він до США і чи візьме з собою кохану? «Хвіст тигра» – це перший фільм режисера і сценариста Алана Яня, який починав із серіалу «Парки та зони відпочинку», а тоді створив разом з Азізом Ансарі «Майстра на всі руки».


Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 10 квітня

Режисер: Алан Янь («Парки та зони відпочинку»)

У ролях: Ці Ма, Джеймс Сейто, Крістін Ко, Фіона Фу

«Кохання, весілля, повтор»

Love Wedding Repeat

Трейлер фільму «Кохання, весілля, повтор»

Чотири весілля

Діна і Джек закохуються на весіллі подруги, але сама церемонія опиняється під загрозою. «Кохання, весілля, повтор» – британська романтична комедія від автора «Смерті на похороні» із Семом Клафліном та Олівією Манн у головних ролях.


Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 10 квітня

Режисер: Дін Крейґ («Смерть на похороні»)

У ролях: Олівія Манн («Ньюзрум»), Сем Клафлін («Гострі козирки»)

«Серхіо»

Sergio

Трейлер фільму «Серхіо»

Хіт «Санденса» на Netflix

Серхіо Вієра де Мелло – бразильський дипломат, який понад 30 років працював в ООН і загинув під час теракту в Іраку. Режисер Ґреґ Баркер адаптує власний однойменний документальний фільм про дипломата, прем’єра стрічки відбулася на кінофестивалі «Санденс».


Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 17 квітня

Режисер: Ґреґ Баркер («Привиди Руанди»)

У ролях: Вагнер Моура («Наркос»), Ана Де Армас («Ножі наголо»)

«Міддлдітч і Шварц»

Middleditch & Schwarz

Імпровізація

Тома Міддлдітча ви можете пам’ятати за головною роллю в серіалі «Кремнієва долина», а Бена Шварца – за голосом Їжака Соніка в екранізації відеогри та серіалі «Парки та зони відпочинку». Разом вони проїхалися по США з імпровізаційним туром, а тепер викладуть запис концерту на Netflix.


Де дивитися: Netflix

Прем’єра: 21 квітня


«Історія Beastie Boys»

Beastie Boys Story

Трейлер фільму «Історія Beastie Boys»

Режисер «Бути Джоном Малковичем» про Beastie Boys

«Ми хотіли бути реперами, але наш рівень був щонайменше посереднім», – кажуть учасники гурту Beastie Boys. Режисер фільмів «Вона» і «Бути Джоном Малковичем» Спайк Джонз знімає документальну історію про великий гурт.


Де дивитися: Apple TV+

Прем’єра: 24 квітня

Режисер: Cпайк Джонз («Вона»)

Обкладинка: Netflix