The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги у квітні.

«Шазам!»

Shazam!

Трейлер фільму «Шазам!»

Тільки скажи слово

«Шазам!» – єдиний фільм у кіновсесвіті DC Comics, який вийде у 2019 році. Це історія про хлопчика, який за допомогою чарівного слова може перетворюватися на дорослого супергероя. Використати цей прийом хочуть для того, аби зробити найближчий до комедії фільм у серії про Бетмена та Супермена. Якщо вірити рецензіям, це вдалося.


Прем’єра в Україні: 4 квітня

Режисер: Девід Ф. Сендберг («Анабель: Створення»)

У ролях: Закарі Лівай («Дивовижна місіс Мейзел»), Марк Стронг («Шерлок Голмс»)

«Кладовище домашніх тварин»

Pet Sematary

Трейлер фільму «Кладовище домашніх тварин»

Новий Стівен Кінґ

Молода родина переїздить з великого міста у сільську місцевість і знаходить поряд із новим будинком дивне захоронення. «Кладовище домашніх тварин» – це друга екранізація бестселера Стівена Кінга. Цього разу – із постійними акторами другого плану Джейсоном Кларком і Джоном Літґоу у головних ролях.


Прем’єра в Україні: 4 квітня

Режисер: Кевін Кельш, Деніс Відмайєр

У ролях: Джейсон Кларк («Повстання планети мавп»), Джон Літґоу («Корона»)

«Пустопляс»

Beach Bum

Трейлер фільму «Пустопляс»

Меттью Макконахі у ролі безхатченка

Мундоґ звик жити за своїми правилами. Дарма, що для цього йому доводиться жити на пляжі без покрівлі над головою. Герой Меттью Макконахі оживає завдяки режисерові Хармоні Коріну, якого журнал GQ називає «славетним диваком». Сім років тому Корін зняв зразковий у своїй божевільності фільм «Відв’язні канікули», і цього самого вайбу треба чекати від «Пустопляса».


Прем’єра в Україні: 4 квітня

Режисер: Хармоні Корін («Відв’язні канікули»)

У ролях: Меттью Макконахі («Справжній детектив»), Джона Хілл («Вовк із Волл-стрит»), Айла Фішер («Ілюзія обману»), Снуп Доґґ

«Вулкан»

Трейлер фільму «Вулкан»

Від режисера «Українських шерифів»

Перекладач ОБСЄ Лукас потрапляє у херсонські степи – і після знайомства з українським півднем починає по-новому дивитися на життя. «Вулкан» – це повнометражний ігровий дебют режисера-документаліста Романа Бондарчука, відомого за стрічкою «Українські шерифи». The Hollywood Reporter називає фільм «сюрреалістичним поетичним любовним листом Дикому Сходу».


Прем’єра в Україні: 4 квітня

Режисер: Роман Бондарчук («Українські шерифи»)

У ролях: Сергій Степанський, Віктор Жданов, Христина Дейлик

«Крамниця єдинорогів»

Unicorn Store

Трейлер фільму «Крамниця єдинорогів»

Режисерський дебют «Капітана Марвел»

Кіт – молода дівчина, яку виганяють із мистецької школи. Вона не хоче думати про доросле життя, натомість мріє про власного єдинорога. Втілити мрію в життя героїні Брі Ларсон допоможе Сем’юел Л. Джексон, із яким оскарівська лауреатка у березні знімалася разом у «Капітані Марвел». «Крамниця єдинорогів» – це режисерський дебют Ларсон. Рецензенти називають стрічку «найбільш дівчачим фільмом у світі».

 Де дивитися: Netflix


Прем’єра в Україні: 5 квітня

Режисер: Брі Ларсон («Капітан Марвел»)

У ролях: Брі Ларсон («Капітан Марвел»), Сем’юел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»)

«Мовчання»

The Silence

Трейлер фільму «Мовчання»

Тихе місце

Земля потерпає від нападу монстрів, які полюють на людей за найменшого звуку. Якщо загальний опис «Мовчання» здається схожим на торішній хіт «Тихе місце», то це не випадково. Утім, у фільмі на Netflix головними героями є батько і донька – у виконанні Стенлі Туччі та Кірнан Шипки відповідно.

 Де дивитися: Netflix


Прем’єра в Україні: 10 квітня

Режисер: Джон Леонетті («Анабель»)

У ролях: Стенлі Туччі («Диявол носить Prada»), Кірнан Шипка («Моторошні пригоди Сабріни»)

«Хеллбой»

Hellboy

Трейлер фільму «Хеллбой»

Дитя пекла

«Хеллбой» – це перезапуск екранізації популярного коміксу, якою займався оскарівський лауреат Гільєрмо дель Торо. Замість Рона Перлмана роль напівлюдини, напівдемона (і вкорочені роги) приміряє зірка «Дивних див» Девід Гарбор. Головну негативну героїню у фільмі зіграє Мілла Йовович.


Прем’єра в Україні: 11 квітня

Режисер: Нік Маршалл («Гра престолів»)

У ролях: Девід Гарбор («Дивні дива»), Мілла Йовович («Оселя зла»), Іан Макшейн («Пірати Карибського моря: На дивних берегах»)

«З божої волі»

Grace a dieu

Трейлер фільму «На висоті»

Французький «У центрі уваги»

У дитинстві Александр зазнав сексуальних домагань від католицького священика. Розповісти свою історію він вирішив тоді, коли побачив, що десятки років потому той продовжує працювати з дітьми. Заснована на реальних подіях стрічка Франсуа Озона отримала Гран-прі журі цьогорічного кінофестивалю у Берліні. Заздалегідь переглянути фільм можна під час фестивалю «Французька весна».


Прем’єра в Україні: 18 квітня

Режисер: Франсуа Озон («Подвійний коханець»)

У ролях: Мельвіль Пупо («Лоранс у будь-якому випадку»)

«На висоті»

High Life

Трейлер фільму «На висоті»

Supermassive Black Hole

Злочинці отримують можливість виправитися, вирушивши у ризиковану космічну подорож до чорної діри. Дорогою на учасниках експерименту проводять дослідження. Внаслідок одного з них персонаж Роберта Паттінсона стає батьком – і до кінця подорожі вчиться приймати доньку. «На висоті» – це перший англомовний фільм французької режисерки Клер Дені, відомої, зокрема, за «Шоколадом» і «Красивою роботою».


Прем’єра в Україні: 18 квітня

Режисер: Клер Дені («Красива робота»)

У ролях: Роберт Паттінсон («Гарні часи»), Жульєт Бінош («Нестерпна легкість буття»)

«Месники: Завершення»

The Avengers: Endgame

Трейлер фільму «Месники: Завершення»

Це кінець

Після того як Танос знищив половину живих істот у всесвіті одним рухом, оригінальна команда «Месників» – Залізна людина, Капітан Америка, Халк, Тор, Чорна вдова і Соколине око – повинні спробувати все виправити. Для головних зірок Marvel Studios цей фільм, найімовірніше, стане останньою появою у костюмах супергероїв. Саме час підготувати нове покоління, яке може підсилити не лише Капітан Марвел, а й персонажі Marvel, які раніше належали студії Fox – наприклад, Люди Ікс та Фантастична четвірка.


Прем’єра в Україні: 25 квітня

Режисери: Ентоні Руссо, Джо Руссо («Месники: Війна нескінченності»)

У ролях: Роберт Дауні-молодший («Залізна людина»), Кріс Еванс («Капітан Америка»), Скарлетт Йоханссон («Капітан Америка: Зимовий солдат»), Марк Раффало («У центрі уваги»)

Обкладинка: B&H Film Distribution