The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги в січні.

«Мері Поппінс повертається»

Mary Poppins Returns

Трейлер фільму «Мері Поппінс повертається»

Інколи вони повертаються

Найбільш відома нянька у світі повернеться до колишніх вихованців – за 25 років після першої зустрічі. «Мері Поппінс повертається» є не ремейком, а прямим сиквелом класичного голлівудського фільму 1964 року. Як і оригінал, стрічка поєднує історію про дорослішання із музичними номерами та анімаційними вставками. Замість Джулі Ендрюс у головній ролі Емілі Блант, допомагають їй Мерил Стріп, Бен Вішоу та Колін Ферт.


Прем’єра в Україні: 3 січня

Режисер: Роб Маршалл («Пірати Карибського моря: На дивних берегах»)

У ролях: Емілі Блант («Тихе місце»), Мерил Стріп («Адаптація»), Лін-Мануель Міранда («Моана»), Бен Вішоу («007: Координати «Скайфол»)

«Ван Гог. На порозі вічності»

At Eternity’s Gate

Трейлер фільму «Ван Гог. На порозі вічності»

Віллем Дафо у ролі Вінсента ван Гога

«На порозі вічності» – картина Вінсента ван Гога із зображенням чоловіка у розпачі, яку нідерландський художник написав незадовго до смерті. Однойменна стрічка Юліана Шнабеля розповідає про останній період життя ван Гога. За цю роль головна зірка фільму Віллем Дафо отримав нагороду як найкращий актор Венеційського кінофестивалю 2018 року. Колегу ван Гога Поля Гогена на екрані втілив Оскар Айзек.


Прем’єра в Україні: 3 січня

Режисер: Юліан Шнабель («Поки не настала ніч»)

У ролях: Віллем Дафо («Антихрист»), Оскар Айзек («Зоряні війни: Останні джедаї»), Мес Міккельсен («Ганнібал»)

«Сільвіо та інші»

Loro

Трейлер фільму «Сільвіо та інші»

Берлусконі на великому екрані

Оригінальна назва нового фільму Паоло Соррентіно – «Вони». У першій за три роки повнометражній стрічці (від великого екрана Соррентіно стримувала участь у проекті «Молодий папа») оскарівський лауреат препарує оточення і власне персону Сільвіо Берлусконі, скандального італійського політика. Робить це режисер у фірмовому стилі – з порушенням усіх канонів і можливих очікувань.


Прем’єра в Україні: 3 січня

Режисер: Паоло Соррентіно («Велика краса»)

У ролях: Тоні Сервілло («Велика краса»)

«Янгол»

El Angel

Трейлер фільму «Янгол»

Від Педро Альмодовара

Фільму «Янголи з брудними душами», може, ніколи й не було, але це не означає, що не було реальних історій зі схожими мотивами. «Янгол» – це розповідь про підлітка з ангельським обличчям, який увійшов в історію як один із найбільш жорстоких убивць в історії країни. Відповідають за стрічку продюсери брати Альмодовари.


Прем’єра в Україні: 10 січня

Режисер: Луїс Ортега («Чорна скринька»)

У ролях: Лоренцо Ферро, Чіно Дарін, Даніель Фанего

«Скло»

Glass

Трейлер фільму «Скло»

Несподіваний фінал

У 2000 році Disney радили режисеру М. Найту Ш’ямалану не подавати «Невразливого» із Брюсом Віллісом і Сем’юелом Л. Джексоном як фільм про супергероя. Майже двадцять років потому автор «Шостого відчуття» завершить трилогію про складних людей із суперздібностями за всіма правилами супергеройського кіно – головного жанру сучасних блокбастерів. Ш’ямалан за новою модою збирає кінематографічний всесвіт, у якому до Вілліса і Джексона приєднуються персонажі Джеймса Макавоя зі «Спліту».


Прем’єра в Україні: 17 січня

Режисер: М. Найт Ш’ямалан («Шосте відчуття»)

У ролях: Джеймс Макавой («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»), Сем’юел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»), Брюс Вілліс («Міцний горішок»)

«1+1: Нова історія»

The Upside

Трейлер фільму «1+1: Нова історія»

Недоторканні

Американська адаптація французького фільму «Недоторканні» (який в Україні чомусь вирішили називати «1+1») про заможного чоловіка з інвалідністю та його помічника африканського походження. Замість Франсуа Клюзе та Омара Сі у головних ролях Браян Кренстон і Кевін Харт.


Прем’єра в Україні: 17 січня

Режисерка: Ніл Берґер («Області темряви»)

У ролях: Браян Кренстон («Пуститися берега»), Ніколь Кідман («Із широко заплющеними очима»), Кевін Харт («Гранд-реванш»)

«Марія – королева Шотландії»

Mary Queen of Scots

Марґо Роббі у гримі

Стрічка «Марія – королева Шотландії» розповідає історію стосунків двох королев, а водночас – відносин Англії та Шотландії. Виконавиці головних ролей Марґо Роббі та Сірша Ронан мають у фільмі буквально одну спільну сцену. До неї сценарист «Карткового будинку» Бо Віллімон ретельно підводить усю картину.


Прем’єра в Україні: 17 січня

Режисерка: Джозі Рорк

У ролях: Марґо Роббі («Я, Тоня»), Сірша Ронан («Леді-птаха»)

«Брекзит»

Brexit

Трейлер фільму «Брекзит»

Бенедикт Камбербатч проти Європи

Усі знають, що трапилося. Ніхто не знає, як саме це відбулося. «Брекзит» подають як історію людини, яка зробила можливою перемогу кампанії «Залишити ЄС» на референдумі 2016 року у Великій Британії. У вже звичній ролі злого генія – Бенедикт Камбербатч. Для роботи над фільмом зірка «Месників» возз’єднався із знайомим за «Шерлоком» режисером Тобі Хейнсом.

«Брекзит» не вийде в український прокат, а буде доступний на каналі HBO. Офіційні дистриб’ютори HBO в Україні поки не анонсували дату виходу фільму на сервісах OLL.TV і Megogo.


Прем’єра в Україні: 19 січня

Канал: HBO

Режисер: Тобі Хейнс («Шерлок»)

У ролях: Бенедикт Камбербатч («Доктор Стрендж»), Рорі Кіннір («Чорне дзеркало»)

«Крід ІІ: Спадок Роккі Бальбоа»

Creed II

Трейлер фільму «Крід ІІ»

Реванш

«Крід» перезапустив серію фільмів про боксера Роккі Бальбоа, зробивши її головним героєм не персонажа Сильвестра Сталоуна, а сина його друга Аполло Кріда. У спінофі традиційну схему стрічок про бокс підсилили завдяки свіжому погляду режисера Раяна Куґлера та виконавця головної ролі Майкла Б. Джордана, які після цього зробили культурним феноменом «Чорну пантеру» Marvel Studios. Під керівництвом нового режисера сиквел ще більше інтегрували в класичну міфологію Роккі – тепер Адоніс зустрінеться на рингу із сином убивці свого батька, Івана Драґо у виконанні Дольфа Лундґрена.


Прем’єра в Україні: 24 січня

Режисер: Стівен Кейпл-молодший («Земля»)

У ролях: Майкл Б. Джордан («Чорна пантера»), Сильвестр Сталоун («Роккі»), Тесса Томпсон («Тор: Раґнарок»), Дольф Лундґрен («Універсальний солдат»)

«Зелена книга»

Green Book

Трейлер фільму «Зелена книга»

Фаворит «Оскара»

«Зелена книга» – це путівник, яким у ХХ столітті користувалися афроамериканці, аби знайти безпечні місця під час подорожей Півднем США. Цією ж книгою послуговуються головні герої фільму – джазмен Дон та його охоронець Тоні. Заснована на справжній історії розповідь про вкорінений американський расизм і стосунки, які він перевіряє на витривалість. У головних ролях – лауреат «Оскара» Махершала Алі та дворазовий номінант премії Вігго Мортенсен.


Прем’єра в Україні: 24 січня

Режисер: Пітер Фарреллі («Тупий і ще тупіший»)

У ролях: Вігго Мортенсен («Володар перснів»), Махершала Алі («Місячне сяйво»)

«Море спокуси»

Serenity

Трейлер фільму «Море спокуси»

Меттью Макконахі в морі

Жанр фільму «Море спокуси» описують як «сексуальний нуар». Героїня Енн Хетевей звертається до колишнього чоловіка Меттью Макконахі із проханням убити її нового чоловіка. Усе це – на тлі бурхливого моря, оскільки головний герой є капітаном корабля. Режисер і сценарист Стівен Найт свого часу вигадав формат «Хто хоче стати мільйонером?», а за останні кілька років написав фільми від «Сьомого сина» до «Дівчини у павутинні». Утім, як доводить серіал «Гострі козирки» та «Лок» із Томом Гарді, найкраще Найт почувається в обмежених декораціях.


Прем’єра в Україні: 24 січня

Режисер: Стівен Найт («Гострі козирки»)

У ролях: Меттью Макконахі («Справжній детектив»), Енн Хетевей («Диявол носить Prada»), Даян Лейн («Людина зі сталі»)

«Передчуття»

The Perception

Трейлер фільму «Передчуття»

Сприйняття

Євген Ножечкін залишив Україну заради мрії зняти фільм у Голлівуді. «Передчуття» – це перша повнометражна стрічка українського режисера під псевдонімом Дженсен Ноен. Працюючи у жанрі психологічного трилера, він розповідає історію про подружню вірність. У ролі другого плану – оскарівський номінант Ерік Робертс. Більше про фільм ми розповідали в інтерв’ю з режисером.


Прем’єра в Україні: 24 січня

Режисер: Дженсен Ноен

У ролях: Ерік Робертс («Потяг-утікач»)

«Фаворитка»

The Favourite

Трейлер фільму «Фаворитка»

Любовний трикутник

Бідна родичка напрошується до двору англійської королеви і врешті отримує прихильність монарха, відтісняючи на другий план її фаворитку. Емма Стоун, Рейчел Вайс та Олівія Колман розігрують у «Фаворитці» божевільний любовний трикутник, і для галузі, в якій історія про трьох центральних жіночих персонажів досі дивина, це справжнє свято. Відомий за «Лобстером» та «Убивством священного оленя» Йоргос Лантімос уперше працює із чужим сценарієм, але від цього стрічка не стає менш химерною.


Прем’єра в Україні: 31 січня

Режисер: Йоргос Лантімос («Лобстер»)

У ролях: Емма Стоун («Ла-Ла Ленд»), Рейчел Вайс («Мумія»), Олівія Колман («Офіс»)

«Смертельний лабіринт»

Escape Room

Трейлер фільму «Смертельний лабіринт»

Квест-кімната

Шістьох людей запрошують випробувати нову квест-кімнату. Від них приховують те, що знайти вихід із кімнати їм треба, аби зберегти життя. Саме той випадок, коли перед переглядом фільму краще не дивитися трейлер.


Прем’єра в Україні: 31 січня

Режисер: Адам Робітел («Паранормальне явище: Примарний світ»)

У ролях: Дебора Енн Волл («Шибайголова»), Лоґан Міллер («З любов’ю, Саймон»)

«Звір»

Beast

Трейлер фільму «Звір»

Не буди

У британському містечку з’являється маніяк, який ґвалтує і вбиває молодих жінок. За підозрою поліція арештує мігранта, але врешті виявляється, що все не так просто. У головній ролі – Джонні Флінн, якого ви можете пам’ятати за роллю молодого Альберта Ейнштейна у серіалі «Геній». Стрічку вперше показали в Україні у листопаді, на фестивалі «Нове британське кіно».


Прем’єра в Україні: 31 січня

РЕЖИСЕР: Майкл Пірс («Сімейство Джонсів»)

У ролях: Джонні Флінн («Геній»), Джессі Баклі («Табу»)

Обкладинка: UFD