The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги у жовтні.

«Той, хто біжить по лезу 2049» / Blade Runner 2049

5 жовтня

«Той, хто біжить по лезу» 1982 року з Гаррісоном Фордом у головній ролі навряд чи потребував продовження. Утім, від нещодавньої хвилі сиквелів та перезапусків «Той, хто біжить по лезу 2049» відрізняє, зокрема, залучення правильних кадрів. Головною зіркою ребуту стане номінант на «Оскар» Раян Ґослінґ. Режисер оригіналу Рідлі Скотт відповідає за проект як продюсер, а постановник – автор «Прибуття» Дені Вільньов. Форд, своєю чергою, продовжує згадувати колишні ролі  слідом за «Зоряними війнами» та майбутнім продовженням «Індіани Джонса».

Трейлер фільму «Той, хто біжить по лезу 2049»

«Іній» / Frost

5 жовтня

«Іній» – один із перших художніх фільмів, присвячений подіям російсько-української війни. Стрічка литовського режисера Шарунаса Бартаса розповідає історію воєнної кореспондентки, що потрапляє на Донбас. Цю роль виконує французька акторка Ванесса Параді, колишня дружина Джонні Деппа. «Іній» є копродукцією Литви, Франції, Польщі та України.

Трейлер фільму «Іній»

«Закляття: Наші дні» / The Crucifixion

5 жовтня

«Наші дні» формально не має стосунку до серії фільмів жахів, що об’єднує «Закляття» та «Анабель». Та за нього відповідають ті самі люди – брати-близнюки Хейс. Цього разу абсолютне зло виганятимуть зі священика, а не з будинків чи ляльок.

Трейлер фільму «Закляття: Наші дні»

«Баррі Сіл: Король контрабанди» / American Made

12 жовтня

Три роки тому результатом співпраці Тома Круза та Даґа Лаймана став фільм «На межі майбутнього» – варіація на тему «Дня бабака» у воєнних екзоскелетах. Наступний спільний проект актора та режисера використовує історію, засновану на реальних подіях. Круз виконує роль Баррі Сіла – пілота, який став контрабандистом, а потім й інформатором американських спецслужб. Словом, це історія про колумбійські картелі, подвійних агентів і те, що прийнято називати «духом авантюризму».

Трейлер фільму «Баррі Сіл: Король контрабанди»

«Сторожова застава»

12 жовтня

«Сторожова застава» – екранізація підліткового фентезі-роману Володимира Рутківського. Книга лауреата Шевченківської премії розповідає про сучасного школяра, котрий потрапляє до Київської Русі та знайомиться з богатирями Іллею, Добринею та Олешком. Для батьків це нагода переконатися, на що йдуть бюджетні кошти на підтримку кіно. Дітям же буде корисно дізнатися, що руські богатирі є не лише у російських мультфільмах.

Трейлер фільму «Сторожова застава»

«Лагідна» / «Кроткая»

12 жовтня

Перший за тривалий час ігровий фільм українського режисера Сергія Лозниці. «Лагідна» брала участь в основному конкурсі цьогорічного кінофестивалю у Каннах. Стрічка формально опирається на однойменне оповідання Федора Достоєвського – та замість сюжету з одруженням дівчини на нелюбі змальовуються сучасні реалії Росії.

Трейлер фільму «Лагідна»

«Вотерґейт: Падіння Білого дому» / Mark Felt: The Man Who Brought Down The White House

12 жовтня

Вотерґейтський скандал, що спричинив єдиний імпічмент в історії Сполучених Штатів, свого часу вже адаптували для кіноформату – у класичному фільмі «Уся президентська рать» із Робертом Редфордом і Дастіном Гоффманом. «Вотерґейт» показує історію під іншим кутом: із акцентом не на журналістів, а на інформатора під псевдонімом «Глибоке горло». Людину, яка змусила Річарда Ніксона піти у відставку, грає Ліам Нісон.

Трейлер фільму «Вотерґейт: Падіння Білого дому»

«Гарні часи» / Good Time

19 жовтня

Для того, щоб позбутися асоціацій із «Сутінками», Роберт Паттінсон почав співпрацювати з режисерами на кшталт Джеймса Ґрея та Антона Корбейна, а також двічі знявся у Девіда Кроненберґа. Та найбільше для зміни іміджу йому, схоже, допоміг новий фільм братів Сафді: профільні видання називають «Гарні часи» найкращою роботою у кар’єрі Паттінсона. У стрічці англієць грає злочинця, який намагається пограбувати банк із братом. Особливість полягає у тому, що брат є людиною з особливими потребами.

Трейлер фільму «Гарні часи»

«Геошторм» / Geostorm

19 жовтня

У недалекому майбутньому людство навчилося коригувати погодні умови за допомогою спеціальних супутників. Та все йде шкереберть – і супутники створюють штучний шторм небувалого масштабу. Врятувати планету здатен лише астронавт у виконанні Джерарда Батлера. У ролях другого плану – номінанти на «Оскар» Енді Ґарсія та Ед Гарріс.

Трейлер фільму «Геошторм»

«Пила 8» / Jigsaw

26 жовтня

Сьома частина серії «Пила» мала підзаголовок «Остання частина». У ній головний лиходій, садист «Пила», нарешті отримав розплату за всі знущання над людьми. Та десять років потому, у новому фільмі франчайзу поліція знаходить серію жертв, обставини вбивства яких підходять під його стиль. Не стільки фільм жахів, скільки соціальний експеримент – у найкращі моменти «Пила» продовжує дивувати саме завдяки цьому.

Трейлер фільму «Пила 8»

«Іноземець» / The Foreigner

26 жовтня

У 1995 році режисер Мартін Кемпбелл зняв перший фільм про Джеймса Бонда із Пірсом Броснаном у головній ролі. Відтворити успіх «Золотого ока» двадцять років потому вони спробують у фільмі «Іноземець». Це історія про чоловіка, який втрачає доньку внаслідок терористичного акту і намагається самотужки відновити справедливість. Убитого горем батька у нетиповому для себе амплуа грає Джекі Чан. Броснан, своєю чергою, уособлює бюрократичну систему, що йому протистоїть.

Трейлер фільму «Іноземець»

«Відважні» / Thank You For Your Service

26 жовтня

Троє американських солдатів повертаються із воєнних дій в Іраку з посттравматичним стресовим розладом. Екранізація однойменної книги, фільм розповідає про проблеми адаптації військових до повсякденного життя. У головній ролі – Майлз Теллер із «Одержимості».

Трейлер фільму «Відважні»

ОБКЛАДИНКА: Giphy