Який серіал обрати на вечір? На який фільм піти на вихідних? Що нового послухати? The Village Україна продовжує рубрику «Вихідні вдома», у якій збирає головні події в попкультурі, на які варто витратити час на вихідних (або не на вихідних).

А ще ми запустили новий подкаст «ВЧОМПРИКОЛ», у якому обговорюємо всі ці фільми, серіали й ігри у вільному форматі.

Серіали

«Jeen-yuhs: Трилогія Каньє» / Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy

Що це: Як Каньє Вест став Йє – спочатку людиною, яка вбила гангста-реп і змінила хіп-хоп, а тоді візіонером не лише в музиці, а й моді та попкультурі загалом. І, здається, як він у процесі збожеволів. 

Чому варто дивитися: «Трилогію Каньє» готують автори кліпу Каньє на Through The Wire, які документували його кар’єру від початку в Чикаго. Показують серіал у трьох частинах: щотижня з 16 лютого випускають по одному епізоду. Вест уже публічно попросив режисерів повернути йому творчий контроль над фільмом, але на фестивалі «Санденс» серіал показали без його правлень.

Де дивитися: Netflix

Тизер серіалу «Jeeh-yuhs: Трилогія Каньє»

«Дивовижна місіс Мейзел» / The Marvelous Mrs. Maisel

Що це: Домогосподарка в Нью-Йорку 1960-х вирішує почати кар’єру стендаперки. Виходить так добре, що до третього сезону вона їде в перший тур.

Чому варто дивитися: У четвертому сезоні дізнаємося, що сталося з Мідж після того, як вона зіпсувала стосунки з найкращим партнером у шоубізнесі.

Де дивитися: Amazon Prime

Трейлер четвертого сезону серіалу «Дивовижна місіс Мейзел»

«Космічні сили» / Space Force

Що це: Дональд Трамп офіційно створив космічні війська Сполучених Штатів, а творці «Офісу» використали це як можливість погратися з улюбленим жанром комедії в робочому колективі.

Чому варто дивитися: У ролі генерала, який повинен створити війська для операцій у космосі, – Стів Карелл. Готує серіал шоуранер американського «Офісу» Ґреґ Деніелс.

Де дивитися: Netflix

Трейлер першого сезону серіалу «Космічні сили»

«Звільнення» / Severance

Що це: Недалеке майбутнє, корпорації навчаються маніпулювати мозком, відділяючи робочі спогади працівників від неробочих.

Чому варто дивитися: За науково-фантастичний проєкт відповідає режисер Бен Стіллер, який зняв «Таємне життя Волтера Мітті» та «Втечу з Данемори». У касті – Патриція Аркетт, Крістофер Вокен, Джон Туртурро й Адам Скотт.

Де дивитися: Apple TV+

Трейлер серіалу «Звільнення»

«Пригоди Капхеда» / The Cuphead Show!

Що це: Відеогра Cuphead об’єднала механіку платформера з естетикою класичних діснеївських мультфільмів. Настільки вдало, що тепер за грою створять мультсеріал, який Netflix замовив одразу на 36 епізодів.

Чому варто дивитися: У серіалі продовжать історію братів Капхеда та Маґмена, які продають душі дияволу.

Де дивитися: Netflix

Трейлер серіалу «Пригоди Капхеда»

 Усі серіали місяця ми зібрали за посиланням.

Фільми

«Локрична піца» / Licorice Pizza

Що це: Перший за п’ять років фільм автора «Нафти» та «Ночей в стилі бугі» Пола Томаса Андерсона. У «Локричній піці» він повертається в улюблений часовий відтинок – 1970-ті в Лос-Анджелесі. У цих декораціях розповідає історію чи то кохання, чи то дружби. У двох головних ролях дебютанти – співзасновниця музичного гурту Haim Алана Хайм і син Філіпа Сеймура Гоффмана Купер Гоффман.

Чому варто дивитися: «Локрична піца» вже отримала три номінації на «Оскар»: за найкращий фільм, найкращий оригінальний сценарій і найкращу режисерську роботу.

Що почитати: велике інтерв'ю Variety з Аланою Хайм

Де дивитися: у кіно

Трейлер фільму «Локрична піца»

«Носоріг» / Rhino

Що це: «Носорогом» називають головного героя фільму, який проходить шлях від звичайного бандита до кримінального авторитета. Це перший фільм Олега Сенцова після незаконного ув’язнення в Росії – про Україну 1990-х, криміналітет і помсту.

Чому варто дивитися: Це перший великий український фільм про 90-ті, у якому Сенцов підписує вирок цій епосі. Детальніше про це він розповідав в інтерв’ю The Village Україна.

Слухайте подкаст-версію інтерв'ю в спеціальному епіозоді «ВЧОМПРИКОЛ»

Де дивитися: у кіно

Трейлер фільму «Носоріг»

«Падіння Місяця» / Moonfall

Що це: Місяць зміщується з орбіти та летить на Землю, зупинити його може тільки НАСА (Хеллі Беррі) та конспіролог (Дональд Сазерленд).

Чому варто дивитися: Головний майстер фільмів-катастроф Роланд Еммеріх уже лякав нас вторгненням іншопланетян («День незалежності»), кліматичною кризою («Післязавтра») та кінцем світу за прогнозом календаря мая («2012»), а тепер переходить до космічних масштабів.

Де дивитися: у кіно

Трейлер фільму «Падіння Місяця»

«Обігнати час» / The Desperate Hour

Що це: Дворазова номінантка на «Оскар» Наомі Воттс у ролі матері, яка намагається звільнити із заручників сина під час теракту в школі.

Чому варто дивитися: Дворазова номінантка на «Оскар» Наомі Воттс.

Де дивитися: у кіно

Трейлер фільму «Обігнати час»

«Техаська різанина бензопилою» / Texas Chainsaw Massacre

Що це: Саллі – єдина людина, якій вдалося врятуватися від маніяка Шкіряного обличчя. Удруге це доведеться зробити вже з молодшим поколінням: «Техаську різанину бензопилою» і продовжують, і перезапускають з акцентом на підлітків.

Чому варто дивитися: У головній ролі – Елсі Фішер із «Восьмого класу» Бо Бернема.

Де дивитися: Netflix

Трейлер фільму «Техаська різанина бензопилою»

«Прокляття Боїнга-737» / Downfall: The Case Against Boeing

Що це: Документальний фільм про дві авіакатастрофи за участі літаків «Боїнг» у межах місяця, які забрали життя кількох сотень людей у березні 2019 року.

Чому варто дивитися: За стрічку відповідає режисерка Рорі Кеннеді, яка має номінацію на «Оскар» за фільм «Останні дні у В’єтнамі».

Де дивитися: Netflix

Трейлер фільму «Прокляття Боїнга-737»

 Усі фільми місяця ми зібрали за посиланням.

Альбоми

Metronomy – Small World

Що це: It’s Good To Be Back, проспівують у синглі Metronomy, а ми не можемо не погодитися. Чекаємо в Києві на Atlas 2022.

Чому варто послухати: Новий альбом Small World, як і зазвичай у Metronomy, мажорний і життєствердний. Водночас лідер гурту Джозеф Маунт каже, що хотів записати «більш дорослий» та абстрагований від пандемії альбом.

Де слухати: Apple Music, Spotify, YouTube Music

Metronomy – It’s Good To Be Back

Oliver Tree – Cowboy Tears

Що це: Олівер Трі з’явився зненацька, наробив віральних хітів і мемів та оголосив про вихід на пенсію після першого ж альбому. Повертається він заради ще однієї спроби перевинайти кантрі та скласти конкуренцію Lil Nas X.

Чому варто послухати: Хоча б заради синглу Cowboys Don’t Cry.

Де слухати: Apple Music, Spotify, YouTube Music

Oliver Tree – Cowboys Don’t Cry

Alice Glass – PREY//IV

Що це: Колишня солістка Crystal Castles навіть у назві сольного альбому натякає, що продовжує свою справу. Допомагає їй продюсер Джупітер Кіз, ексучасник Health.

Чому варто послухати: Якщо сумуєте за старими Crystal Castles.

Де слухати: Apple Music, Spotify, YouTube Music

Alice Glass – Everybody Else

Стендап

Алі Вонг: «Дон Вонг» / Ali Wong: Don Wong

Що це: Алі Вонг зняла фільм із Кіану Рівзом (Always Be My Maybe), зіграла в супергеройському фільмі («Хижі пташки») та видає вже третій сольний стендап-концерт для Netflix – і все це комікеса зробила до 40 років. Якщо для чоловіків розмова про кризу середнього віку вже здається банальністю, то Вонг вдається розповідати цю історію так, як може тільки вона – без купюр, максимально впевнено та з майстерними відіграваннями кожного біта.

Чому варто дивитися: Один із перших стендап-концертів у списку найкращих 2022 року.

Де дивитися: Netflix

Трейлер концерту «Дон Вонг»

Мо Ґілліґан: «У житті є дещо більше» / Mo Gilligan: There’s Mo To Life

Що це: Мо Ґілліґан – британський стендап-комік і телеведучий карибського походження, який також є автором документального фільму про темношкірих коміків Великої Британії.

Чому варто дивитися: Один із найцікавіших британських коміків прямо зараз.

Де дивитися: Netflix

Фрагмент стендапу Мо Ґілліґана

Ігри

Horizon Forbidden West

Що це: Один із головних ексклюзивів PlayStation у 2022 році – продовження Horizon Zero Dawn, однієї з найкрасивіших ігор покоління про постапокаліптичні США.

Чому чекаємо: Після Дикого Заходу 31-го століття головна героїня вирушить ще західніше, до Каліфорнії. Розробники обіцяють ще більше роботизованих монстрів, ще більший ігровий світ і дослідження водних просторів.

Де грати: PlayStation 4, PlayStation 5

Трейлер Horizon Forbidden West

Total War: Warhammer III

Що це: Продовження серії стратегічних ігор у всесвіті Warhammer від майстрів жанру Creative Assembly (Shogun: Total War, Medieval: Total War).

Чому чекаємо: Eurogamer називає Total War: Warhammer III «найбільш максималістською, найбільш хаотичною і, певно, найкращою грою Creative Assembly».

Де грати: PC (Steam, Epic Games Store), macOS

Трейлер Total War: Warhammer III

 Усі головні ігри 2022 року ми зібрали за посиланням.

#16 «Носоріг» Олега Сенцова і робот-носоріг із Horizon Forbidden West 

СЛУХАЙ, ДЕ ЗРУЧНІШЕ

слухай, де зручно

Обкладинка: Amazon Prime