Який серіал обрати на вечір? На який фільм піти на вихідних? Що нового послухати? The Village Україна продовжує рубрику «Вихідні вдома», у якій збирає головні події в попкультурі, на які варто витратити час на вихідних (або не на вихідних).

А ще ми запустили новий подкаст ВЧОМПРИКОЛ, у якому обговорюємо всі ці фільми, серіали й ігри у вільному форматі.

#12 ВЧОМПРИКОЛ «Алея жаху» Гільєрмо дель Торо, «Озарк» і Too Hot To Handle

СЛУХАЙ, ДЕ ЗРУЧНІШЕ

слухай, де зручно

Серіали

«Озарк» / Ozark

Що це: Історія про людину, яка змушена зв’язуватися з наркокартелем, – і добром усе, звісно, не закінчується.

Чому варто дивитися: Поки не повернеться «Краще дзвоніть Солу», це, мабуть, найближче, що в нас є до «Пуститися берега». Четвертий сезон стане для «Озарку» останнім, його розділили на дві частини, перша з яких вийде в січні.

Де дивитися: Netflix (з 21 січня)

Трейлер четвертого сезону серіалу «Озарк»

«Слуга» / Servant

Що це: «Слуга» – перший серіал автора «Знаків» і «Спліту» М. Найта Ш’ямалана, у якому подружжя втрачає дитину й починає вірити, що душа малюка перейшла в ляльку, наймаючи для неї няньку.

Чому варто дивитися: Торік Ш’ямалан випустив фільм «Час» про пляж, який прискорює процеси старіння, а на телебаченні фірмові методи із саспенсом і кліфхенгерами видає ще більш концентровано. А ще тут є Руперт Ґрінт у максимально нетиповій для Рона Візлі ролі.

Де дивитися: Apple TV+ (з 21 січня)

Трейлер третього сезону серіалу «Слуга»

«Як я зустріла вашого тата» / How I Met Your Father

Що це: І спіноф, і продовження ситкому «Як я зустрів вашу маму» – цього разу в ролі мами як оповідачки.

Чому варто дивитися: Перезапустити «Як я зустрів вашу маму», розповівши історію знайомства батьків уже з боку мами, хотіли одразу після закінчення оригінального серіалу. Тоді навіть зняли пілот, у якому головну роль виконала Ґрета Ґервіг, але далі цього проєкт не зайшов. Поки Ґервіг перейшла від статусу зірки мамбл-кору до номінацій на «Оскар», до ідеї з «Як я зустріла вашого тата» повернувся сервіс Hulu, а на головну роль взяли Гіларі Дафф. Її ж старшу версію, яка вестиме оповідь дітям, зіграє Кім Кетролл із «Сексу та міста».

Трейлер серіалу «Як я зустріла вашого тата»

«Хтось десь» / Somebody Somewhere

Що це: Сем повертається в маленьке містечко, щоб доглядати за сестрою. Коли вона втрачає єдину рідну людину, їй треба вирішити, чи тримає її щось удома. А ще – нарешті почати втілювати свою мрію співати.

Чому варто дивитися: «Хтось десь» – це перша головна роль комедіантки Бріджет Еверетт, яка раніше викрадала сцени у «Всередині Емі Шумер», «Дівчатах» і «Кемпінгу».

Де дивитися: MEGOGO, OLL.TV (з 16 січня)

Трейлер серіалу «Хтось десь»

«Як ми це бачимо» / As We See It

Що це: Троє друзів із розладом аутистичного спектра живуть в одній квартирі.

Чому варто дивитися: Показати буденне життя людей на спектрі довірили шоуранеру «Нічних вогнів п’ятниці» Джейсону Кетімсу.

Де дивитися: Amazon Prime (з 21 січня)

Трейлер серіалу «Як ми це бачимо»

«Мексиканська їжа: Божественна смакота» / Heavenly Bites: Mexico

Що це: Мексика – країна передусім вуличної їжі. У всій красі гастрономічну культуру країни з акцентом на стритфуд покажуть у гастрономічному серіалі Netflix «Божественна смакота».

Чому варто дивитися: Якщо скучили за «Стритфудом» чи «Столом шефа» на Netflix.

Де дивитися: Netflix (з 19 січня)

Трейлер серіалу «Божественна смакота»

«DOTA: Кров дракона» / DOTA: Dragon’s Blood

Що це: Перший серіал у всесвіті відеогри DOTA про борців із драконами. Сценарист «Людей Ікс» і «Тора» Ешлі Міллер реалізує проєкт спільно з розробниками DOTA 2, компанією Valve.

Чому варто дивитися: Якщо вже подивилися «Аркейн».

Де дивитися: Netflix (з 18 січня)

Трейлер серіалу «DOTA: Кров дракона»

«Обережно, гаряче!» / Too Hot To Handle

Що це: Красиві молоді люди приїздять на тропічний острів і грають в гру: можна отримати багато грошей, якщо обійтися без сексу з іншими учасниками.

Чому варто дивитися: У третьому сезоні новим учасникам реаліті-шоу доведеться обирати між спокусою та 200 тисячами доларів.

Де дивитися: Netflix (з 19 січня)

Трейлер серіалу «Обережно, гаряче!»

«Самозванці: Історії обману» / The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman

Що це: Справжня історія про чоловіка, який упродовж десяти років у різних країнах видавав себе за шпигуна й тероризував кілька родин.

Чому варто дивитися: Якщо ви прихильник документальних серіалів або шпигунських трилерів.

Де дивитися: Netflix (з 21 січня)

Трейлер серіалу «Самозванці: Історії обману»

«Опівнічна Азія: Їж, танцюй, мрій» / Midnight Asia: Eat, Dance, Dream

Що це: Як живуть найбільші міста Азії вночі і як працює нічна економіка Токіо, Бангкока й Маніли, у документальному серіалі на Netflix.

Чому варто дивитися: Хоча б заради стритрейсерів, нічних клубів і стритфуду.

Де дивитися: Netflix (з 21 січня)

Трейлер серіалу «Опівнічна Азія: Їж, танцюй, мрій»

 Усі серіали місяця ми зібрали за посиланням.

Фільми

«Стоп-земля»

Що це: Маша вчиться в 11 класі, і приводів для тривоги в неї вистачає: ЗНО, початок дорослого життя, а ще невисловлені почуття до однокласника. Свій перший ігровий фільм режисерка Катерина Горностай зняла з акторами, для яких це перші ролі в кіно, і це, певно, перший український фільм, у якому актори-підлітки поводять себе, як підлітки. Детальніше про стрічку ми розповідали в інтерв’ю з режисеркою.

Чому варто дивитися: «Стоп-земля» вже відзначили на Берлінському кінофестивалі в межах юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus, а на премії «Кіноколо» стрічка зібрала всі головні нагороди, включно з найкращим українським фільмом року.

Де дивитися: у кінотеатрах (з 20 січня)

Трейлер фільму «Стоп-земля»

«Алея жаху» / Nightmare Alley

Що це: Стен Карлайл – професійний шахрай, який обдурює людей у кочівному цирку. Проблеми в нього починаються, коли на чисту воду його починає виводити психологиня. У головних ролях – Бредлі Купер, Кейт Бланшетт, Віллем Дафо, Руні Мара й Тоні Колетт.

Чому варто дивитися: «Алея жаху» – перший нуар Гільєрмо дель Торо, який зробив кульмінацією своєї любові до монстрів оскароносну «Форму води». У першому за чотири роки фільмі він розповідає історію про чоловіка, який гине в гонитві за наживою.

Де дивитися: у кіно (з 20 січня)

Трейлер фільму «Алея жаху»

«Герой» / A Hero

Що це: Рахіма кидають у в’язницю через невиплачений борг. Коли його випускають на два дні, він намагається переконати кредитора пробачити хоча б частину грошей.

Чому варто дивитися: «Герой» – новий фільм іранського режисера Асгара Фархаді, який має «Оскар» за «Розлучення», а торік випустив «Усі знають» із Хав’єром Бардемом і Пенелопою Крус.

Де дивитися: Amazon Prime (з 21 січня)

Трейлер фільму «Герой»

«Голос кохання» / Aline

Що це: Популярна канадська співачка стає глобальним феноменом і найбільш комерційно успішною франкомовною музиканткою, а ще записує пісню до фільму, який стане головним блокбастером в історії.

Чому варто дивитися: Справжню історію Селін Діон (але без прав на використання імені Діон) адаптує французька режисерка Валері Лемерсьє, вона ж виконує й головну роль.

Де дивитися: у кінотеатрах (з 20 січня)

Трейлер фільму «Голос кохання»

«Тиха різдвяна ніч» / Silent Night

Що це: Велика родина збирається на Різдво востаннє, тому що наближається катастрофа через кліматичну кризу.

Чому варто дивитися: Сатиричну комедію розігрують Кіра Найтлі, Меттью Ґуд і Роман Ґріффін Девіс із «Кролика Джоджо».

Де дивитися: у кінотеатрах (з 20 січня)

Трейлер фільму «Тиха різдвяна ніч»

«Мюнхен: На порозі війни» / Munich: The Edge of War

Що це: Мюнхенська угода 1938 року з Гітлером була покликана «замирити» Німеччину, але залишила пляму на репутації європейських країн, зокрема для прем’єр-міністра Великої Британії Невілла Чемберлена.

Чому варто дивитися: Британський історик Роберт Гарріс присвятив роман перемовинам Гітлера й Чемберлена, а екранізують його з лауреатом «Оскара» Джеремі Айронсом і зіркою «1917» Джорджем Макаєм. За постановку відповідає німецький режисер Крістіан Швохов, який має досвід роботи з історичним матеріалом у серіалі «Корона».

Де дивитися: Netflix (з 21 січня)

Трейлер фільму «Мюнхен: На порозі війни»

 Усі фільми місяця ми зібрали за посиланням.

Альбоми

Aurora – The Gods We Can Touch

Що це: 25-річна норвезька попсенсація Aurora випускає вже третій альбом зі скандинавським звучанням між фолком, синтпопом і роком.

Чому варто послухати: Щоб доторкнутися богів і підспівувати Aurora на Atlas Weekend.

Де слухати: Apple Music, Spotify, YouTube Music (21 січня)

Aurora – Giving In To The Love

Years & Years – Nightcall

Що це: Третій альбом Years & Years уже не як гурту, а сольного проєкту музиканта й актора Оллі Александера.

Чому варто послухати: «Я хотів отримати від музики максимум задоволення», – каже Александер про Nightcall.

Де слухати: Apple Music, YouTube Music, Spotify (21 січня)

Years & Years – Crave

Майлз Кейн – Change The Show

Що це: Усе змінити в новому альбомі хоче Майлз Кейн, відомий хоча б через The Last Shadow Puppets, який він робить з Алексом Тернером з Arctic Monkeys.

Чому варто послухати: NME називає Кейна «королем інді-сцени», але критикує альбом за те, що це «музика, яку рухає особистість, а не інновації».

Де слухати: Apple Music, YouTube Music, Spotify (21 січня)

Miles Kane – Nothing’s Ever Gonna Be Good Enough

Стендап

«Стендапи» / The Standups

Що це: Третій сезон стендап-шоу Netflix, у якому ставку роблять не на сольний концерт одного коміка, а на кілька коротких виступів молодих стендаперів.

Чому варто подивитися: У новому сезоні радимо звернути увагу, зокрема, на майстриню пародій та учасницю основної трупи Saturday Night Live Меліссу Вілласеньйор і вже досвідченого нью-йоркського коміка Марка Норманда.

Де дивитися: Netflix

Трейлер третього сезону спешелу «Стендапи»

Ігри

Rainbow Six Extraction

Що це: Серія ігор Rainbow Six починалася як симулятор контртерористичних підрозділів і порятунку заручників за однойменним романом Тома Кленсі, а дійшла до свого «Дня незалежності».

Чому варто зіграти: Нова частина серії шутерів від Ubisoft із нападом прибульців на Землю.

Де грати: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PC (Epic Games Store, Ubisoft Store), Amazon Luna, Stadia (20 січня)

Трейлер Rainbow Six Extraction

Обкладинка: Kinomania