Який серіал обрати на вечір? На який фільм піти на вихідних? Що нового послухати? The Village Україна продовжує рубрику «Вихідні вдома», у якій збирає головні події в попкультурі, на які варто витратити час на вихідних (або не на вихідних).

А ще ми запустили новий подкаст «ВЧОМПРИКОЛ», у якому обговорюємо всі ці фільми, серіали й ігри у вільному форматі.

#11 ВЧОМПРИКОЛ «Ейфорії», «Миротворця» та «Кінгс Мен»

СЛУХАЙ, ДЕ ЗРУЧНІШЕ

слухай, де зручно

Серіали

«Ейфорія» / Euphoria

Що це: «Ейфорія» повернулася на другий сезон після двох спеціальних різдвяних епізодів. Тепер у серіалі ще більше сексу, наркотиків і глітеру.

Чому варто дивитися: Зендея отримала за роль старшокласниці Ру свою першу «Еммі», у другому сезоні вона буде розбиратися з наслідками релапсу та стосунками з Джулс.

Де дивитися: OLL.TV, MEGOGO (з 9 січня)

Трейлер другого сезону серіалу «Ейфорія»

«Миротворець» / Peacemaker

Що це: Пряме продовження одного з найкращих бойовиків 2021 року «Загону самогубців» – про антигероя Миротворця у виконанні реслера Джона Сіни.

Чому варто дивитися: Це перший канонічний серіал у кінематографічному всесвіті DC і перший серіал режисера Джеймса Ґанна. Автор «Вартових галактики» продовжує веселитися у світі Бетмена та Супермена, у перших же сценах знищуючи Аквамена, і додає всі свої головні фішки: андердог у центрі історії, винахідливий екшн, чорний гумор і концептуальний саундтрек.

Де дивитися: MEGOGO, OLL.TV (з 13 січня; серіали HBO Max з’являються в українських стримінгах із затримкою)

Трейлер серіалу «Миротворець»

«По той бік життя» / After Life

Що це: Дружина Тоні раптово помирає, і він сам втрачає бажання жити. Рікі Джервейс повертається до формату комедійного серіалу з темою, яка визначає всю кар’єру коміка після успіху «Офіса» – якщо бог справді є, то чому він допускає настільки жахливі речі?

Чому варто дивитися: Граючи вдівця, Джервейс отримує ліцензію на те, що в нього виходить найкраще – озвучувати людям прямо в очі найбільш нищівні жарти. До третього сезону, утім, його герой став трохи м’якшим.

Де дивитися: Netflix (з 14 січня)

Тизер третього сезону серіалу «По той бік життя»

«Праведні Джемстоуни» / The Righteous Gemstones

Що це: Родина Джемстоунів побудувала бізнес на трансляціях богослужінь. Телеєвангелісти на чолі з Джоном Ґудменом – це сатира на комерціалізацію релігії в США від зірки комедій Денні Макбрайда.

Чому варто дивитися: Винахідлива комедія на тему організованої релігії та людях, які на ній зароблять. У головній ролі патріарха родини Джемстоунів – Джон Ґудмен.

Де дивитися: OLL.TV, MEGOGO (з 9 січня)

Трейлер другого сезону серіалу «Праведні Джемстоуни»

«Архів 81» / Archive 81

Що це: Хлопцеві доручають відновити відеоархіви, у процесі він знаходить фільм, який виявляється розслідуванням злочинів релігійного культу.

Чому варто дивитися: Як виконавчий продюсер за «Архів 81» відповідає Джеймс Ван, який зробив не лише класичні горори «Пила» й «Астрал», а й «Аквамена».

Де дивитися: Netflix (з 14 січня)

Тизер серіалу «Архів 81»

«Будинок» / The House

Що це: Антропоморфні тварини намагаються обжити один будинок у мультсеріалі для дорослих на Netflix.

Чому варто дивитися: Лялькова мультиплікація дає змогу розповідати історії, які неможливо показати живою зйомкою – згадайте хоча б «Фантастичного містера Фокса» чи «Острів собак» Веса Андерсона або «Аномалісу» Чарлі Кауфмана.

Де дивитися: Netflix (з 14 січня)

Тизер серіалу «Будинок»

«Під прикриттям» / Undercover

Що це: Зловити найбільшого наркодилера Бенілюксу хочуть поліцейські, для цього їм треба буде провести операцію під прикриттям. Німецько-бельгійський серіал виходить на третій сезон.

Чому варто дивитися: Якщо хочеться європейських «Відступників».

Де дивитися: Netflix (з 14 січня)

Трейлер третього сезону серіалу «Під прикриттям»

 Усі серіали місяця ми зібрали за посиланням.

Фільми

«Кінґс Мен» / The King’s Man

Що це: Марк Міллар і Дейв Гіббонс створили комікс «Кінґсмен» як альтернативу водночас і супергеройським історіям, і Джеймсу Бонду. Чоловіки на службі Її Величності вправно розбираються з ворогами корони, але водночас носять дорогі костюми із Савіл Роу.

Чому варто дивитися: Після двох фільмів-адаптацій режисер Меттью Вон показує історію становлення таємного ордена в часи Першої світової війни. Замість Коліна Ферта нове покоління шпигунів готує Рейф Файнс.

Де дивитися: у кінотеатрах (з 13 січня)

Трейлер фільму «Кінґсмен»

«Трагедія Макбета» / The Tragedy of Macbeth

Що це: Екранізація класики Шекспіра «Макбет» із Дензелом Вашингтоном і Френсіс Макдорманд, які на двох мають шість «Оскарів».

Чому варто дивитися: Ставить свою версію історії про подружжя та владу Джоел Коен: це його перший фільм без брата Ітана, з якими вони зробили, наприклад, «Старим тут не місце», «Великого Лебовскі» й «Усередині Льюїна Девіса».

Де дивитися: Apple TV+ (з 14 січня)

Трейлер фільму «Трагедія Макбета»

«Крик» / Scream

Що це: Хочете зіграти в гру? Гоустфейс повертається, щоб закінчити почате, рівно за 25 років.

Чому варто дивитися: Мода на так звані легасиквели – чи то продовження, чи то перезапуски – дійшла й до культового франчайзу слешерів «Крик». До своїх ролей повертаються зірки оригіналу Кортні Кокс, Девід Аркетт і Нів Кемпбелл.

Де дивитися: у кінотеатрах (з 13 січня)

Трейлер фільму «Крик»

«Без сорому» / Brazen

Що це: Вебкам-модель вплутується в детективну історію, розбиратися з цим доводиться її сестрі.

Чому варто дивитися: Головну роль у «Без сорому» виконує Алісса Мілано.

Де дивитися: Netflix (з 13 січня)

Трейлер фільму «Без сорому»

 Усі фільми місяця ми зібрали за посиланням.

Альбоми

FKA Twigs – Caprisongs

Що це: FKA Twigs випустила один із найцікавіших альбомів 2019 року, а тепер видає перший матеріал після розлучення з актором Шаєю Лабафом, якого вона звинуватила в аб’юзі.

Чому варто послухати: Англійська артистка залучає важку артилерію – The Weeknd, Джорджу Сміт та Arca. Caprisongs хвалять за «ангельський голос» і «дикі інновації», але Алексіс Петрідіс із The Guardian критикує «слабкий рівень пісень».

Де слухати: Apple Music, Spotify, YouTube Music (14 січня)

FKA Twigs – Caprisongs

Earl Sweatshirt – Sick!

Що це: Earl Swetshirt починав із супергрупи Odd Future з Tyler, the Creator і Френком Оушеном, а тепер випускає четвертий сольний альбом.

Чому варто послухати: За звук на новому лонгплеї відповідає The Alchemist, а серед співпраць – Armand Hammer.

Де слухати: Apple Music, Spotify, YouTube Music (14 січня)

Трейлер Sick!

Bonobo – Fragments

Що це: Перший за чотири роки альбом британського діджея Bonobo.

Чому варто послухати: Попередня робота Bonobo під назвою Migration – приклад того, як альбом можна зробити політичним (майже) без слів. Від Fragments чекаємо на таке саме про пандемію.

Де слухати: Apple Music, Spotify, YouTube Music (14 січня)

Bonobo – Rosewood

The Lumineers – Brightside

Що це: Четвертий альбом американського фолкгурту The Lumineers – дуже американський, дуже фолковий.

Чому варто послухати: Сучасна американа звучить приблизно так.

Де слухати: Apple Music, Spotify, YouTube Music (14 січня)

The Lumineers – Brightside

Обкладинка: HBO