Який серіал обрати на вечір? На який фільм піти на вихідних? У що зіграти довгими осінніми вечорами? The Village Україна продовжує рубрику «Вихідні вдома», у якій збирає головні події в попкультурі, на які варто витратити час на вихідних (або не на вихідних).

А ще ми запустили новий подкаст ВЧОМПРИКОЛ, у якому обговорюємо всі ці фільми, серіали й ігри у вільному форматі.

#3 Про нових «Мисливців на привидів», Tiger King 2 та «Психіатра по сусідству»

СЛУХАЙ, ДЕ ЗРУЧНІШЕ

слухай, де зручно

Серіали

«Король тигрів 2» / Tiger King 2

Що це: Історія про божевільного ковбоя-гея Джо Екзотика, який керує приватним зоопарком із тиграми й іншими дикими тваринами, стала глобальним культурним феноменом. Просто тому, що це той випадок, коли справжня історія значно цікавіша, ніж вигадка.

Чому варто подивитися: Другий сезон стежить за головними героями після потрапляння Джо у в’язницю.

Де дивитися: Netflix

Трейлер другого сезону серіалу «Король тигрів»

«Психіатр по сусідству» / The Shrink Next Door

Що це: Марті – поважна людина, він керує підприємством і десятками людей. Але секрет до успіху він відкриває для себе, коли знайомиться з психіатром, доктором Айком.

Чому варто подивитися: Комедію пацієнта і терапевта розігрують коміки Вілл Феррелл і Пол Радд.

Де дивитися: Apple TV+

Трейлер серіалу «Психіатр по сусідству»

«Колесо часу» / The Wheel of Time

Що це: «Колесо часу» – це фентезі-серія, яка за загальними накладами поступається тільки «Володарю перснів». Великий фентезійний усесвіт, філософський підтекст і жінка в центрі сюжету – цей матеріал не міг довго залишатися без великої адаптації, і права на екранізацію чотирнадцяти книг Роберта Джордана придбав Amazon.

Чому варто подивитися: Джеффрі Безос хоче свою «Гру престолів», серіал уже продовжили на другий сезон.

Де дивитися: Amazon Video

Трейлер серіалу «Колесо часу»

«Ковбой Бібоп» / Cowboy Bebop

Що це: Адаптація культового аніме на Netflix – із зіркою нового «Стартреку» Джоном Чо.

Чому варто подивитися: Щоб надолужити цілий пласт попкультури та познайомитися з цілим всесвітом.

Де дивитися: Netflix

Трейлер серіалу «Ковбой Бібоп»

«Велика» / The Great

Що це: Перший сезон «Великої» перетворив історію російської імператорки Катерини ІІ на божевільний балаган, у якому чи не найбільше в кар’єрі на екрані розважалися Ель Фаннінг і Ніколас Холт.

Чому варто подивитися: Це сатира на імперіалізм і владу загалом від сценариста оскароносної «Фаворитки». У другому сезоні в ролі мами Катерини до касту приєднається Джилліан Андерсон, яка переживає другу молодість після «Секс-освіти» й «Корони».

Де дивитися: Megogo

Трейлер другого сезону серіалу «Велика»

«Поклик пекла» / Hellbound / Jiok

Що це: Якщо людина грішить, то мусить спокутувати це. У химерному всесвіті однойменного корейського коміксу за виконання покарання відповідають янголи. До цього, втім, вони завбачливо попереджають кожну жертву про точний час смерті.

Чому варто подивитися: За адаптацію власного коміксу відповідає режисер «Потяга в Пусан» Йон Сан-хо.

Де дивитися: Netflix

Трейлер серіалу «У пекло»

«Аркейн» / Arcane

Що це: У 2003 році виходить мод до Warcraft III під назвою Defense of the Ancients, у 2009-му цю ж механіку використовують для створення окремої гри League of Legends. Десять років по тому культурними феноменами та цілими ігровими всесвітами є і DOTA, і LOL, а за League of Legends випускають анімаційний серіал на Netflix.

Чому варто подивитися: Навіть якщо вам байдуже на LOL, тут є цікавий візуальний стиль і персонажі, які не бісять.

Де дивитися: Netflix

Трейлер серіалу «Аркейн»

«Новий світ» / New World

Що це: Шість людей потрапляють на загадковий острів, де їм треба взяти участь у серії змагань і випробувань.

Чому варто подивитися: Може вийти нова «Гра в кальмара», але в форматі реаліті-шоу.

Де дивитися: Netflix

Трейлер серіалу «Новий світ»

«Вафля та Моті: Святковий обід» / Waffles + Mochi: Holiday Feast

Що це: Перший проєкт Мішель Обами за контрактом із Netflix вийшов у березні та був присвячений здоровому харчуванню дітей. У листопаді Вафля та Моті повернуться у спеціальному епізоді про їжу на свята.

Чому варто подивитися: Щоб навчити дітей здорового харчування (і задуматися про це й самому).

Де дивитися: Netflix

Фільми

«Мисливці на привидів: З того світу» / Ghostbusters: Afterlife

Що це: Відновлення історії команди «Мисливців на привидів» – через понад 30 років після прем’єри другого фільму серії.

Чому варто подивитися: Якщо ви фанат мисливців, ектоплазми та Зефірчика. А ще тут є Пол Радд, Фінн Вулфгард із «Дивних див» і – це майже не спойлер – Білл Мюррей.

Трейлер фільму «Мисливці на привидів: З того світу»

«Агнець» / Lamb

Що це: Марія й Інгвар живуть на усамітненій фермі в Ісландії. Дивні речі починаються після того, як вони вирішують догледіти незвичайне новонароджене ягня.

Чому варто подивитися: «Агнець» – новий проєкт від продюсерів A24, які вже привели до успіхів в оскарівському сезоні «Місячне сяйво», Ex Machina й фільми Пола Шрейдера, Софії Копполи та Роберта Еґґерса.

Трейлер фільму «Агнець»

«Тік-так… Бум!» / Tick, Tick... Boom!

Що це: Джон працює офіціантом, але весь вільний час присвячує написанню мюзиклу – і врешті все його життя також стає мюзиклом.

Чому варто подивитися: «Тік-так… Бум!» є адаптацією однойменної автобіографічної п’єси Джонатана Ларсона, ставить її автор «Гамільтона» та «На висотах Нью-Йорка» – Лін-Мануель Міранда. У головній ролі – номінант на «Оскар» і попередня Людина-павук Ендрю Ґарфілд.

Де дивитися: Netflix

Трейлер фільму «Тік-так… Бум!»

«Ненаситний» / Antlers

Що це: У маленькому містечку біля лісу знаходять труп. Проблема ще й у тому, що тіло розірвали на дві частини та знайшли у двох віддалених місцях. Шериф не вірить у містику, але всі починають підозрювати таємничого монстра, який нібито століттями тероризує місцевих.

Чому варто подивитися: «Ненаситний» – новий продюсерський проєкт головного монстрофіла сучасного Голлівуду Гільєрмо Дель Торо («Форма води», «Лабіринт Фавна»).

Трейлер фільму «Ненаситний»

«Криптозоопарк» / Cryptozoo

Що це: Виявляється, у світі приховуються фантастичні звірі – криптиди. Ветеринарка бореться за те, щоб їх не закривали за ґратами в криптозоопарк.

Чому варто подивитися: Якщо хочеться ні на що не схожої анімації, яку оцінили на Берлінському кінофестивалі.

Трейлер фільму «Криптозоопарк»

Стендап

Майкл Че – «Зганьби диявола»

Що це: Майкл Че – американський стендап-комік і головний сценарист шоу Saturday Night Live. Другий спешл на Netflix Че називає скороченням приказки «Зганьби диявола – скажи правду».

Чому варто подивитися: Окрім скарг на те, що його жарти неправильно сприймають, комік видає матеріал про вакцинацію, психічне здоров’я та колишню дівчину.

Трейлер стендап-спешлу Майкла Че «Зганьби диявола»

Альбоми

Адель – 30

Що це: Перший за шість років альбом Адель Адкінс – про 30-річчя, розлучення і початок нової частини життя. Розповідає як завжди особисту історію Адель у формі розмови із сином.

Чому варто послухати: Альбом Адель – це завжди подія. А ще тут є пісня під назвою «I Drink Wine».

Де слухати: Apple Music, YouTube Music, Spotify

Адель – Easy On Me

Elbow – Flying Dream 1

Що це: Новий альбом британського рок-гурту, який ви можете знати за треком «Grounds For Divorce».

Чому варто послухати: У 2008 році Elbow вручили головну британську музичну премію Mercury Prize за альбом «The Seldom Seen Kid», у новому матеріалі вони повертаються саме до «The Seldom Seen Kid», натхненного манчестерським музикантом Браяном Ґленсі.

Де слухати: Apple Music, YouTube Music, Spotify

Elbow – Flying Dream 1

Ігри

Battlefield 2042

Що це: Cерія шутерів Battlefield розібралася із сучасними терористами та великими війнами XX століття й вирішила повернутися до воєнних дій майбутнього, які раніше випробовували у Battlefield 2142 (і найближчі конкуренти в нещодавніх Call of Duty).

Чому варто грати: У першому трейлері розробники зі шведської студії DICE демонструють можливості нового Battlefield і його футуристичного сетингу: в один момент пілот винищувача залишає літак, у польоті збиває з гранатомета інший винищувач, а тоді повертається в кабіну. Окрім зброї й інструментів майбутнього, обіцяють уплив стихійного лиха на зразок урагану на локації. Втім, цього разу обійдуться без сюжетної кампанії – грати можна лише в мультиплеєрних режимах.

Де грати: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam), Xbox One, Xbox Series X/S

Трейлер гри Battlefield 2042

Halo Infinite

Що це: Головний ексклюзив консолей Xbox повертається з повноцінним продовженням пригод космічного спартанця Мастера Чіфа.

Чому варто грати: У листопаді запустили відкриту бету з тестуванням мультиплеєрних режимів, сюжетна компанія стане доступною 8 грудня.

Де грати: PC (Steam), Xbox One, Xbox Series X/S

Трейлер гри Halo Infinite

Sherlock Holmes: Chapter One

Що це: Становлення Шерлока Голмса як найбільш популярного детектива світу – у грі від ірландсько-української студії Frogwares.

Чому варто грати: Якщо хочеться й екшну, і порозгадувати таємниці. Зрештою, не щодня українські розробники випускають великі ігри для основних ігрових платформ.

Де грати: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam), Xbox One, Xbox Series X/S

Трейлер гри Sherlock Holmes: Chapter One