Який серіал обрати на вечір? На який фільм піти на вихідних? У що зіграти довгими осінніми вечорами? The Village Україна відновлює рубрику «Вихідні вдома», у якій збираємо головні події в попкультурі, на які варто витратити час на вихідних (або не на вихідних).

А ще ми запустили новий подкаст ВЧОМПРИКОЛ, у якому обговорюємо всі ці фільми, серіали й ігри у вільному форматі.

Слухай подкаст вчомуприкол, де тобі зручно

Слухай подкаст вчомуприкол,
де тобі зручно


  • Фільми

«Гірка помста»

The Harder They Fall

Трейлер фільму «Гірка помста»

Що це: Вестерн із головними афроамериканськими зірками Голлівуду (й Ідрісом Ельбою), який спродюсував Jay-Z.

Чому варто подивитися: По-перше, тут є Ідріс Ельба на коні. По-друге, тут усім роздає лауреатка «Оскара» Реджина Кінґ. По-третє, скоро до них у вищій лізі скоро приєднається і Джонатан Мейджорс, який торік засвітився у «Країні Лавкрафта», а після «Локі» стане новим Таносом кінематографічного всесвіту Marvel Studios. А ще для фільму відразу дві нові пісні випустив репер-мільярдер Jay-Z.


Де дивитися: Netflix

«Вічні»

Eternals

Трейлер фільму «Вічні»

Що це: Початок нової фази та відкриття нової частини всесвіту Marvel Studios після перемоги Таноса – з історії про таємничу команду супергероїв, яка вже 7000 років захищає Землю (але чомусь не від Таноса).

Чому варто подивитися: Президент Marvel Studios Кевін Файґі назвав ідею «Вічних» Хлої Чжао «найкращим пітчем в історії студії». Чинна лауреатка «Оскара» за «Землю кочівників» (і лише друга жінка з «Оскаром» найкращій режисерці) отримала 200 мільйонів на свій перший студійний фільм. Окрім Анджеліни Джолі та Сальми Хайєк, у команді номінант на «Еммі» за «Атланту» Браян Тайрі Генрі, зірка «Убивства священного оленя» Баррі Кіоґан і Лорен Рідлофф із «Живих мерців», яка стала першою німою супергеройкою Marvel. 

Слухай подкаст вчомуприкол, де тобі зручно

«Поганий сусід»

Nebenan

Трейлер фільму «Поганий сусід»

Що це: Режисерський дебют зірки фільмів «Гудбай, Ленін!» і «Безславні виродки» Даніеля Брюля – в рідному для нього Берліні.

Чому варто подивитися: Брюль викручує на максимум самоіронію, граючи версію себе – під час суперечки із сусідом у пабі.

«Снігу більше не буде»

Sniegu juz nigdy nie bedzie

Трейлер фільму «Снігу більше не буде»

Що це: Зірка «Дивних див» Алек Утгоф грає українського мігранта, який працює масажистом у Польщі, але зачаровує людей через суперздібності, які він отримав у Чорнобилі.

Чому варто подивитися: Новий фільм польської режисерки Малгожати Шумовської – номінант на «Золотого лева» Венеційського кінофестивалю-2020.

«Фінч»

Finch

Трейлер фільму «Фінч»

Що це: Постапокаліптичний фільм із Томом Хенксом у головній ролі від режисера Мігеля Сапочніка, який ставив найбільші батальні сцени «Гри престолів» на зразок «Битви бастардів».

Чому варто подивитися: Якщо хочеться чогось на зразок «Я, легенда» з Віллом Смітом, але з Томом Хенксом (і роботом на додачу до собаки).


Де дивитися: Apple TV+

  • Серіали

«Базікало»

Big Mouth

Трейлер п’ятого сезону серіалу «Базікало»

Що це: Анімаційний серіал для дорослих – про підлітків, первинні та вторинні статеві ознаки й те, що гурт «Курган & Agregat» називають «комплєксами із дєтства».

Чому варто подивитися: За чотири сезони мультсеріал «Базікало» пропрацював уже, здається, всі особливості статевого дозрівання – з усіма його незручностями та дурницями. Підліткові комплекси автори вивертають назовні, але сміються не з підлітків, а з підлітками.


Де дивитися: Netflix

«Дікінсон»

Dickinson

Трейлер третього сезону серіалу «Дікінсон»

Що це: Історія життя американської письменниці Емілі Дікінсон у новому форматі: із сучасною мовою, танцювальними номерами та проблемами самоідентифікації.

Чому варто подивитися: Якраз час надолужити з фінальним сезоном.


Де дивитися: Apple TV+

«Наркос: Мексика»

Narcos: Mexico

Трейлер третього сезону серіалу «Наркос: Мексика»

Що це: Спіноф «Наркос» про наркобарона Пабло Ескобара – тепер про мексиканські наркокартелі.

Чому варто подивитися: У третьому сезоні дійшли до головного наркобарона сучасної Мексики Ель Чапо, який лише нещодавно опинився за ґратами у США. А ще тут у головній ролі Скут Макнері, який зазвичай виручає Голлівуд із персонажами другого плану (від «Одного разу в Голлівуді» Тарантіно до «Операції Арґо» та «12 років рабства»).


Де дивитися: Netflix

«Привіт, Джеку: Шоу доброти»

Hello, Jack! The Kindness Show

Трейлер серіалу «Привіт, Джеку: Шоу Доброти»

Що це: Шоу для дітей на Apple TV+ – із вправами для розвитку та музичними номерами.

Чому варто подивитися: Якщо у вас є діти (і ви показали їм уже всі мультфільми на YouTube).

  • Альбоми

ABBA – Voyage


Що це: Перший за 40 років та останній альбом шведського поп-гурту ABBA.

Чому варто послухати: ABBA у нас одна, а з новим альбомом це можна видавати за ностальгію, за яку (майже) не соромно. 

Де слухати: Apple Music, YouTube MusicSpotify

Abba – I Still Have Faith In You

Terrace Martin – Drones


Що це: Новий альбом музиканта і продюсера, який встиг попрацювати з зірками одразу кількох поколінь від Стіві Вандера, Snoop Dogg і The Game до Кендріка Ламара.

Чому варто послухати: Хоча б заради однойменного синглу, на який залетіли Кендрік, Snoop Dogg і Ty Dolla $ign.

Де слухати: Apple Music, YouTube MusicSpotify

Terrace Martin – Drones

Connan Mockasin – Jassbusters Two


Що це: Новозеландський громадянин світу Коннан Хосфорд турив із Radiohead і Шарлоттою Гензбур, а ще якось відіграв крутий сет у Києві. Його новий альбом – пряме продовження першої частини Jassbusters 2018 року. 

Чому варто послухати: Тому що це не ABBA. 

Де слухати: Apple Music, YouTube MusicSpotify

Connan Mockasin – Flipping Poles
  • Ігри

Call of Duty: Vanguard

Трейлер гри Call of Duty: Vanguard

Що це: Серія Call of Duty повертається до джерел, у Другу світову війну. У сюжетній кампанії обіцяють і європейський, і тихоокеанський театри війни: від Сталінграда до Перл-Гарбору та Північної Африки.

Чому варто зіграти: Найбільше всіх цікавить, звичайно, мультиплеєр: окрім 20 мап для гри онлайн, обіцяють повернення «Зомбі» та новий режим «Пагорб чемпіонів».