Що дивитися

«Наші душі вночі» / Our Souls At Night

29 вересня

Рецензенти називають «Наші душі вночі» фільмом, що сподобається вашим батькам – якого віку ви б не були. Це історія про вдівця та вдову, котрі знаходять кохання у літньому віці. У головних ролях – оскароносні актори Роберт Редфорд і Джейн Фонда.

 Лінк

Трейлер фільму Our Souls At Night

«Стартрек: “Дискавері”» / Star Trek: Discovery

24 вересня

Перший за 12 років серіал у франчайзі «Стартрек». «Дискавері» є спробою повернути виважений підхід до всесвіту Спока та Кірка, відсунутий на тло у кіноадаптаціях Джей Джея Абрамса. Спочатку проектом опікувався творець «Ганнібала» Браян Фуллер, але врешті він розділятиме відповідальність з Алексом Курцманом («Мумія»).

 Лінк

Трейлер cеріалу Star Trek: Discovery

«Теорія великого вибуху» / The Big Bang Theory

25 вересня

Одинадцятий сезон найбільш рейтингового серіалу на американському телебаченні. Втім, протягом останніх трьох років загальна кількість глядачів сатири на ґік-культуру стабільно зменшувалася. Повернути рекордну аудиторію продюсер Чак Лоррі («Два з половиною чоловіка») спробував за рахунок сюжетного повороту в кінці минулого сезону та анонсу спін-офу про Шелдона Купера.

 Лінк

Трейлер одинадцятого сезону серіалу The Big Bang Theory

«Молодий Шелдон» / Young Sheldon

25 вересня

«Молодий Шелдон» – перший спін-оф «Теорії великого вибуху», що є приквелом серіалу. Його тема – дитинство майбутнього науковця Шелдона Купера. Пілот вийшов одразу після прем’єри нового сезону «Теорії», а на наступні епізоди доведеться почекати до листопада. Юного персонажа Джима Парсонса грає Іен Ермітедж, якого ви можете запам’ятати за «Великою маленькою брехнею».

Трейлер серіалу Young Sheldon

«Бруклін 9-9» / Brooklyn Nine-Nine

26 вересня

П’ятий сезон ситкому про будні поліції Нью-Йорка, створений співзасновником «Парків і зон відпочинку» Майклом Щуром. У головній ролі – Енді Семберґ, відомий за сатиричним гуртом The Lonely Island.

Трейлер п’ятого сезону серіалу Brooklyn Nine-Nine

«Це ми» / This Is Us

26 вересня

Після несподіваного успіху номінований на «Еммі» серіал отримує продовження. Другий сезон продовжує тему зі спільним та відмінним у людей, що народилися в один день. Серіал для вечора важкого дня, що здатен повернути віру в людство.

Трейлер другого сезону серіалу This Is Us

«Надлюди» / Inhumans

29 вересня

Розширення телевізійного всесвіту Marvel. У центрі історії – раса надлюдей, яку ввели через попередній серіал за коміксовою ліцензією, «Агенти Щ.И.Т.». Головну роль у шоу виконує Іван Реон. Його ви можете ненавидіти за роллю Рамзі Болтона у «Грі престолів».

Трейлер серіалу Inhumans

Що слухати

Hurts – Desire

iTunes / Google Play Music

Пристрасть, біль та хіть – свій новий альбом британці Hurts описують цими словами. Дует Адама Андерсона і Тео Хатчкрафта, що має досвід співпраці з Елтоном Джоном, багато в чому символізує зміни на британському музичному фронті. Якщо у минулому столітті найбільш відомимими уродженцями Манчестера у музиці були Морріссі і брати Ґаллагери, то зараз місто у чартах здебільшого представляє синті-поп Hurts. У листопаді хлопці привезуть новий альбом до Львова та Києва.

Hurts – Beautiful Ones

Miley Cyrus – Younger Now

iTunes / Google Play Music

Майлі Сайрус більше не пиячить (і ніби навіть не дозволяє об’єктифікувати себе як сексуальний об’єкт). Новий альбом повинен підкреслити новий емоційний стан співачки – більш врівноважений, менш попсовий. Синґл Malibu навіть натякає на кантрі-мотиви, нагадуючи про батька виконавиці.

Miley Cyrus – Malibu

Що читати

Адам Лашинскі – «Дика гонка. Як Uber підкорював світ»

The Village Україна

«Книжка про Uber – це не стільки історія успіху, скільки розповідь про ризики, що стоять перед бізнесом, коли той виходить з під контролю, переростає свою ідею», – коментує гендиректор онлайн-книгарні Yakaboo Іван Богдан. Уривок із книги журналіста Адама Лашинскі можна прочитати за посиланням:

 Читати

Сферичний «Квадрат» у вакуумі: режисер переможця Каннського кінофестивалю про кіно та життя

Платформа

Інтерв’ю Рубена Естлунда – шведського режисера, новий фільм якого отримав гран-прі цьогорічного кінофестивалю у Каннах. Що таке «Квадрат» і що ним хотів сказати автор – у матеріалі.

 Читати

День пам’яті. Говорять батьки, які втратили дітей через рак

Charitum

День пам’яті – захід, який влаштовує благодійний фонд «Таблеточки» для батьків, які втратили дітей через онкологічні захворювання. Підтримати фонд можна за цим посиланням.

 Читати

«За рік в Україні до BlaBlaCar приєднується понад мільйон людей»: інтерв’ю з Олексієм Лазоренко

AIN

Виконавчий директор українського офісу BlaBlaCar Олексій Лазоренко розповідає про шлях стартапу – від заснування до продажу французькому бренду.

 Читати

У що грати

FIFA 18

29 вересня / PlayStation 4, Xbox One, Windows

Нова версія найбільш популярного футбольного симулятора вже доступна на актуальних платформах. Серед нововведень FIFA 18, зокрема, нова система запису рухів футболістів, покращена анімація облич гравців та оновлений режим кар’єри. Тобто Кріштіану Роналду у грі рухається, як Кріштіану Роналду, його обличчя ще більше схоже на обличчя Кріштіану Роналду, а в режимі кар’єри тепер застосовуються технології з серії шутерів Battlefield.

Трейлер FIFA 18

Ruiner

26 вересня / PlayStation 4, Xbox One, Windows

Ruiner – ізометрична гра у декораціях кіберпанку. Чекали на неї здебільшого саме через це поєднання відпрацьованої ігрової механіки та привабливої обгортки. Зокрема, цікавого візуального стилю та музичного оформлення. Та після релізу більшість розмов про гру зводиться до обговорення її рівня складності – вона виявилася несподівано непривітною до гравців. Тож якщо вам хочеться замінити чимось Dark Souls – це саме той варіант

Трейлер гри Ruiner

Cuphead

29 вересня / Xbox One, Windows

Cuphead має одну визначальну рису – вона виглядає і звучить, як мульфільм класичної епохи анімації. При цьому на рівні механіки гра більше скидається на класичні платформери. Тут і двовимірність, і схожа архітектура рівнів, і виклик гравцеві. Бракує хіба що приставки Sega і Міккі Мауса.

Трейлер гри Сuphead

Total War: Warhammer II

28 вересня / Windows

Перша частина Total War: Warhammer стала союзом, який благословили на небесах. Скрупульозний підхід серії стратегій у реальному часі Total War вона поєднала зі всесвітом Warhammer – одним із найбільш популярних серед настільних ігор. Сиквел, якщо вірити рецензіям, доводить цю формулу до ідеалу. «Я не можу знайти жоден аспект гри, який мені не подобається, або який не вписується у загальну концепцію», – стверджує рецензент порталу Eurogamer.

Трейлер гри Total War: Warhammer II

СВІТЛИНИ: обкладинка – imdb, 1 – Netflix, 2 – Hurts, 3 – The Village Україна, 4 – EA Sports