Що дивитися

«Нарки» / Narcos

1 вересня

Несподіваний хіт Neflix повертається на третій сезон. Історія про справу Пабло Ескобара продовжиться вже після смерті найвідомішого колумбійського наркоторговця. Король помер, хай живе король?

 Лінк

Трейлер третього сезону серіалу Narcos

«Маленьке зло» / Little Evil

1 вересня

Ґарі одружується з дівчиною своєї мрії. Та є одна проблема: він не може знайти спільну мову з сином дружини. Насамперед тому, що цей хлопчик – сатана. У головних ролях Адам Скотт («Парки і зони відпочинку») та Еванджелін Ліллі («Загублені»).

 Лінк

Трейлер фільму «Маленьке зло»

Короткий метр із Джаредом Лето до «Того, хто біжить по лезу 2049»

Сиквел класичного фільму Рідлі Скотта вийде у жовтні. Очікування на стрічку з Гаррісоном Фордом і Раяном Ґослінґом повинна зробити простішим серія короткометражок. Водночас вона заповнить й іншу прогалину – в тому, що відбулося у всесвіті Blade Runner між двома фільмами. Перший короткий метр із персонажем Джареда Лето («Далласький клуб покупців») – уже доступний на YouTube.

Що слухати

LCD Soundsystem – american dream

iTunes / Google Play Music

Один із провідних електронних гуртів нульових повертається після семирічної перерви. Новий альбом має назву american dream. Стилізована назва з маленькими літерами – вочевидь, натяк на ставлення команди Джеймса Мерфі до «американської мрії».

LCD Soundsystem – american dream

Новий трек Вілла Сміта

До того, як Вілла Сміта почали впізнавати як зірку «Людей у чорному», він був популярним хіп-хопером. А ще до того – частиною дуету DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. На фестивалі в англійському Блекпулі Сміт уперше за майже двадцять років виступив із колишнім партнером. Понад те, хлопці потішили публіку новим треком Get Lit.

DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince – Get Lit

Новий трек Френка Оушена

Після тривалого очікування на новий матеріал прихильники Френка Оушена торік отримали одразу два альбоми. Та змушувати когось чекати автор Channel Orange більше не хоче: за його словами, у нього немає потреби працювати в альбомному форматі. Композиція Provider продовжує серію релізів Chanel, Lens і Biking. За посиланнями на Стівена Спілберґа, Стенлі Кубрика та аніме «Перлина дракона» приховується зворушлива історія.

Frank Ocean – Provider

Новий кліп U2

The Blackout – відео з новим треком U2, виконаним наживо. У такий спосіб команда Боно готується до прем’єри першого синґлу з нового альбому, що матиме назву Songs of Experience. Синґл готуються випустити наступного тижня.

U2 – The Blackout

Новий кліп Kasabian

У відеороботі на трек із нового альбому For Crying Out Loud головну роль виконала акторка Ліна Хіді, відома, зокрема, за роллю Серсеї Ланністер із «Гри престолів». В основі кліпу – історія про один із головних символів рідного міста Kasabian. За легендою, віднайдення праху Річарда ІІІ подарувало удачу Лестеру. Зокрема, з покровительством короля забобонні лестерці пов’язують несподівану перемогу місцевої футбольної команди в чемпіонаті Англії сезону 2015/16.

Kasabian – Ill Ray

Новий кліп The National

У кліпі на попередній синґл із нового альбому The National використали негатив. У новому – особливу техніку з п’ятьма тисячами монохромних світлин. Лонґплей Sleep Well Beast вийде вже за тиждень.

The National – Day I Die

Кавер St. Vincent на All You Need Is Love

Можливо, найбільш відомий трек The Beatles – у кавер-версії St. Vincent для рекламного ролику ювелірного бренду.

St. Vincent – All You Need Is Love (The Beatles Cover)

Новий кліп Latexfauna

Новий кліп від авторів хіта Ajahuasca – лайв-сешн із цьогорічного «Космос табору». «Якшо ти уже получив званіє наркоманської групи – будь добрий, приїжджай на хіпі-сходняки і дєлай людям enjoy», – резюмує гурт.

Latexfauna – Helios

Новий сингл Dibrova

Новий проект екс-вокалістки гурту Gorchitza Ольга Діброва – з новим синґлом «Сезон дощів». Із записом треку допомагав продюсер Kostya Rhino. Dibrova обіцяє випускати нову пісню щомісяця.

Dibrova – Сезон Дождей

Що читати

Сидні Фінкелстін – «Супербоси. Як видатні лідери плекають таланти»

The Village Україна

Історія про ефективних керівників на прикладі, зокрема, Ральфа Лорена та Джорджа Лукааса. «“Супербоси”цікаві насамперед тим, що це не відсторонена оповідь про те, як має бути, а живі історії, тож книжка легко читається», – коментує українське видання директорка видавництва Yakaboo Publishing Оксана Форостина.

Читати 

Валентин Васянович: «Є психоз – треба щось знімати»

Moviegram

На тижні фільм Валентина Васяновича «Рівень чорного» висунули на «Оскар» від України. Профільний сайт Moviegram підготував інтерв’ю з новим помітним українським режисером.

Читати 

По шию у воді: Повінь у Х’юстоні

Bird in Flight

На півдні Сполучених Штатів у Техасі – найбільша за тривалий час повінь, від якої вже загинуло щонайменше 11 людей. Bird in Flight зібрали фоторепортаж. У ньому не лише висока вода, а й солідарність із потерпілими.

Читати 

Музика в цифрі: огляд усіх українських онлайн-радіостанцій

Comma

Від 20ft Radio до Громадського радіо – Comma зібрала всі вітчизняні онлайн-радіо.

Читати 

Продати мистецтво: стрімінг своєї музики за гроші

Muzmapa

Профільний портал про українську музику підготував гід для молодих музикантів за основними стрімінговими сервісами – як це працює, скільки можна заробити і як не продати себе в рабство Apple і Google.

Читати 

«Ми перезапустили тренд на акселератори в Україні»: Як влаштована робота лабораторії-акселератора IoT Hub

AIN

За два роки роботи IoT Hub через акселератор пройшло понад 15 проектів. Про інтернет речей в Україні та те, як лабораторія допомагає стати на ноги новим стартапам – у матеріалі профільного видання.

Читати 

У що грати

Life is Strange: Before the Storm

31 серпня / Xbox One, PlayStation 4, PC

Два роки тому Life is Strange стала приємним сюрпризом. Паризька студія Dontnod, відома за слешером Remember Me, поєднала механіку жанру adventure з нелінійним сюжетом і підлітковою тематикою. Поки розробники готують сиквел, вийшов перший епізод приквелу із підзаголовком Before the Storm. У його центрі – історія двох дівчат, одна з яких раптово розвиває супер-здібності.

Трейлер гри Life is Strange: Before the Storm

Sonic Mania

29 серпня / Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, PC

Супершвидкісний їжак Сонік повертається – тепер і на персональні комп’ютери. Після знайомства із Sonic Mania важко повірити, що торік цій серії відеоігор виповнилося 25 років. Нова гра найбільше нагадує саме перші випуски Sonic the Hedgehog: тільки двовимірні рівні, тільки збирання кілець, тільки рух уперед. Цього разу Сонік обходиться без жанрової невизначеності і зайвого використання 3D, що визначали останні роки франчайзу.

Трейлер гри Sonic Mania

СВІТЛИНИ: обкладинка – Blade Runner 2049, 1 – Netflix, 2 – Flickr, 3 – The Village Україна, 4 – BagoGames