Що дивитися

«Захисники» / The Defenders

18 серпня

Шибайголова, Джессіка Джонс, Люк Кейдж і Залізний кулак об’єднують зусилля (і чотири різні серіали Netflix за ліцензією Marvel), щоб протистояти злій Александрі у виконанні Сіґорні Вівер («Чужий»). Замість звичних для Netflix тринадцяти епізодів сезон складається лише з восьми – і темпу історії, за словами критиків, це пішло на користь.

 лінк

Трейлер серіалу «Захисники»

«Зупинись і гори» / Halt and Catch Fire

19 серпня

Четвертий і фінальний сезон серіалу про розвиток ІТ-індустрії у Сполучених Штатах. Насправді все набагато цікавіше, ніж може здатися за описом. Окрім перших персональних комп’ютерів мова йде і про прототипи сучасних відеоігор. У головних ролях Лі Пейс («Вартові галактики») та Скут Макнері («Френк»).

Трейлер серіалу «Зупинись і гори»

Що слухати

Ghostpoet – Dark Days + Canapés

iTunes / Google Play Music

Четвертий альбом лондонського музиканта Обаро Оджіміве. Дворазовий номінант Mercury Prize відкриває лонґплей треком із промовистою назвою One More Sip – і більш легким тон надалі не стає. Які часи – такий і альбом, ніби каже Ghostpoet. Та річ у тім, що здебільшого мінорними були й попередні роботи ді-джея. Київській публіці, що вже кілька разів мала можливість послухати сети англійця, це повинно бути відомо.

Ghostpoet - X Marks The Spot

Alice Glass – Alice Glass

iTunes / Google Play Music

Колишня вокалістка Crystal Castles Еліс Ґласс без попередження випустила дебютний міні-альбом. Однойменний EP має знайомий за попереднім проектом стиль. За словами Ґласс, певні треки нового матеріалу звучать так, «ніби тебе їдять вогняні мурахи». Та водночас впізнається й рука екс-учасника HEALTH Джупітера Кіса – він відповідав за продакшн.

Alice Glass – Without Love

Новий кліп LCD Soundsystem

Один із провідних електронних гуртів нульових повертається після семирічної перерви. Новий альбом під назвою American Dream вийде 1 вересня. Поки ж нью-йоркці презентували новий синґл і кліп у ретро-стилістиці.

LCD Soundsystem - Tonite

Новий кліп Jay-Z

Трек MaNyfaCedGod Джей-Зі записав разом із виконавцем Джеймсом Блейком. Утім, до нового альбому бруклінського репера композиція не увійшла. Компенсує це кліп, знятий італійським режисером Франческо Кародзіні, з Лупітою Ніонґо («12 років рабства» у головній ролі.

Jay-Z - MaNyfaCedGod

Новий кліп Logic із Доном Чидлом

Кілька місяців тому актор Дон Чидл («Месники») знявся у кліпі Кендріка Ламара в ролі поганого поліцейського. У відеороботі на трек репера Logic Чидл – батько юнака-афроамериканця, що здійснює камінг-аут. Назва пісні 1-800-273-8255 – посилання на гарячу лінію для допомоги людям із суїцидальними нахилами.

Logic - 1-800-273-8255

Новий кліп із Chance the Rapper

Співачка Джаміла Вудс виконувала вокальну партію у найбільш популярній пісні Chance the Rapper, Sunday Candy. Хіп-хопер віддячує подрузі у синґлі з її нового альбому під назвою LCD. Ідею для кліпу запропонували школярі з громадської школи в Чикаго.

Jamila Woods - LSD

Що читати

Джордан Елленберґ: «Як ніколи не помилятися»

The Village Україна

Чому у високих батьків низькі діти? За скільки часу потрібно виїжджати в аеропорт? Що таке громадська думка? На ці та інші запитання професор Джордан Елленберґ пропонує знайти відповіді за допомогою математичних методів. Публікуємо уривок із книги – у супроводі авторитетного коментаря.

 Читати

Підбірка: 30 корисних Telegram-ботів

AIN

Знайти місце у черзі за біометричним паспортом, квитки на потяг чи останню інформацію про курс валют – усе це зараз дозволяють зробити боти в месенджері Telegram. AIN зібрав головні актуальні для України телеграм-канали.

 Читати

5 коміксів про «Захисників» для новачків

Vertigo

Новий серіал Netflix про команду супергероїв вуличного всесвіту Marvel вже доступний на Netflix. Та хто такі «Захисники» – Шибайголова, Джессіка Джонс, Люк Кейдж і Залізний кулак? Допоможе гід за оригінальним коміксовим матеріалом від профільного сайту Vertigo.

 Читати

Jaga Jazzist: сам собі сюрприз

Сomma

Jaga Jazzist – команда з Норвегії, що грає ню-джаз. Ларс і Мартін Горнтвіти стануть хедлайнерами фестивалю електронної музики Brave! Factory, що пройде в Києві 23-24 серпня. Детальне інтерв’ю з гуртом записав головний редактор порталу Comma Сергій Кейн.

 Читати

Фредерік Бакман: «Моя бабуся просить їй вибачити»

The Village Україна

Шведського письменника Фредеріка Бакмана ви можете знати за романом «Чоловік на ім’я Уве». «Моя бабуся просить їй вибачити» – бестселер не лише у Швеції, а й у США та Німеччині. Українською мовою книга вийде наступного місяця. Зараз можемо надати можливість прочитати перші сторінки роману.

 Читати

У що грати

Sonic Mania

15 серпня / Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, PC

Супершвидкісний їжак Сонік повертається. Після знайомства із Sonic Mania важко повірити, що торік цій серії відеоігор виповнилося 25 років. Нова гра найбільше нагадує саме перші випуски Sonic the Hedgehog: тільки двовимірні рівні, тільки збирання кілець, тільки рух уперед! Цього разу Сонік обходиться без жанрової невизначеності і зайвого використання 3D, що визначали останні роки франчайзу. Наприкінці місяця Sonic Mania стане доступною і на персональних комп’ютерах.

Трейлер гри Sonic Mania

StarCraft: Remastered

14 серпня / PC, Mac

Оригінальну StarCraft називають однією з найкращих ігор у жанрі стратегія у реальному часі. Великий ігровий всесвіт, водночас зрозуміла і глибока механіка, а також зразковий баланс – усі ці риси компанія Blizzard відполірувала до ідеалу у трьох частинах StarCraft II. Однак навіть за без малого двадцять років після релізу перша StarCraft повинна знайти своїх прихильників.

Трейлер гри StarCraft: Remastered

Observer

15 серпня / Xbox One, PlayStation 4, PC

2084 рік, П’ята Польська Республіка, краківський детектив намагається розібратися з наслідками так званої «цифрової чуми». Справжній кіберпанк давно вже витіснили з мультиплексів, тому здебільшого жанр розвивається на інших платформах. Зокрема, у відеоіграх. У новій грі польської студії Bloober Team головну роль виконує актор Рутґер Гауер – зірка «Того, хто біжить по лезу».

Трейлер гри Observer

СВІТЛИНИ: обкладинка – Netflix, 1 – Netflix, 2 – Endless Autumn, 3 – The Village Україна, 4 – SEGA