Що дивитись

«Гаряче американське літо: 10 років потому» / Wet Hot American Summer: 10 Years Later

4 серпня

Пол Радд («Людина-мураха»), Кріс Пайн («Диво-жінка»), Емі Полер («Парки і зони відпочинку»), Елізабет Бенкс («Ідеальний голос») і Крістен Віґ («Подружки нареченої») – далеко не повний список зірок, які придурюються на гроші Netflix. У другому сезоні повнолітні актори гратимуть вже не підлітків, а молодь у літньому таборі. Той випадок, коли це настільки погано – що навіть кумедно.

Трейлер серіалу «Гаряче американське літо»

«Комрад-детектив» / Comrade Detective

4 серпня

Румунія, 80-ті роки ХХ століття, розпал Холодної війни. Чесні румунські стражі правопорядку протистоять криміналітету і своєму головному ворогу – капіталізму. Насправді це мета-висловлювання на гроші Amazon: у стилі озвучки на поганих VHS-касетах головним героям надають свої голоси провідні американські актори на кшталт Ченнінґа Тейтума («Мачо і ботан»), Махершала Алі («Місячне сяйво») та Кім Бейсінґер («Таємниці Лос-Анджелеса»).

«Грішниця» / The Sinner

2 серпня

Джессіка Біл («Техаська різанина бензопилою») – молода мама, яка скоює привселюдне вбивство, але не розуміє, навіщо вона це зробила. Розкрити злочин намагається детектив у виконанні Білла Пуллмана («День незалежності»). «Грішниця» є адаптацією німецького бестселера. У наступному сезоні антології, за прикладом «Фарґо», навколо схожої теми буде розвиватися вже інша історія.

Трейлер серіалу «Грішниця»

«Унабомбер» / Manhunt: Unabomber

1 серпня

Поки National Geographic випускає серіал про Альберта Ейнштейна, Discovery знімає шоу про Теодора Качинського – людину, яка близько 20 років тероризувала США саморобними бомбами. У головній ролі – Пол Беттані («Доґвіль»). Агента ФБР, що намагається зупинити злого генія-анархіста, грає Сем Вортінгтон («Аватар»).

Трейлер серіалу «Унабомбер»

Що слухати

Тріб'ют Coldplay Честеру Беннінґтону

Фронтмен гурту Coldplay Кріс Мартін виконав кавер на трек Crawling, що є однією з найбільш відомих пісень Linkin Park. У такий спосіб британці підтримали колег після нещодавнього самогубства Честера Беннінґтона.

Coldplay грають пісню Linkin Park Crawling

Новий кліп Jay-Z

Відеоробота на трек, який не увійшов до нового альбому Джей-Зі. Пісня присвячена батькові репера, котрий залишив родину ще до народження майбутньої зірки. У головній ролі – лауреат премії «Оскар» за роль у фільмі «Місячне сяйво» Махершала Алі.

Jay-Z - Adnis

Новий кліп Lorde

«Урешті-решт, що таке “ідеальні місця”?», – цією реплікою Лорд суттєво ускладнила роботу скаутам із локацій для нового кліпу. Та ідеальне місце все ж знайшли – і воно схоже на декорації останнього фільму Мартіна Скорсезе.

Lorde -  Perfect Places

Виступ Arcade Fire на шоу Стівена Колбера

“God, make me famous, if you can’t just make it painless”. Синґл Creature Comfort із нового альбому канадського рок-гурту – у живому виконанні на найбільш популярному американському лейт-найт шоу.

Виступ Arcade Fire на шоу Стівена Колбера

Що читати

Вільям Фолкнер «Притча»

THE VILLAGE УКРАЇНА

Лауреат Пулітцерівської премії Вільям Фолкнер – у виданні українською мовою. Дія роману «Притча» відбувається під час та після Першої світової війни. Це розповідь про те, що війна не закінчується після останнього пострілу.

 читати

«Я хочу міняти хіп-хоп у країні»: Хто такий happy kid

Muzmapa

Перше інтерв’ю із happy kid – виконавцем, який хоче довести, що в Україні є місце для справжнього хіп-хопу.

Happy kid

 читати

Чому за творчою освітою варто їхати до Європи

Bird in Flight

Евеліна Яцеленко – український ілюстратор, що здобувала освіту в Києві, Лондоні та Барселоні. Щоб відчути студентське життя, аби творити без обмежень і щоб навчатися систематично – наводить вона причини, чому за кордоном творча освіта дає більше.

 читати

У що грати

Tacoma

2 СЕРПНЯ / XBOX ONE, PC

Чотири роки тому Gone Home суттєво освіжила уявлення про те, як відеоігри здатні розповідати історії. Закріпити цей успіх розробники хочуть у проекті Tacoma. Локацію американського містечка вони змінили на космічну станцію. Але принцип механіки залишили той самий – для того, щоб осмислити історію, гравцеві доведеться обнишпорити всі кутки і самому скласти всі шматки пазлу докупи.

Трейлер відеогри Tacoma

СВІТЛИНИ: обкладинка – Netflix, 1 – Netflix, 2 – wikipedia.org, 3 – The Village Україна, 4 – Fullbright