Що дивитися

«До кісток» / To The Bone

14 липня

Два тижні тому Netflix випустив «Окча» – свій перший однозначно успішний фільм. Наступна спроба сервісу змінити кіноринок називається «До кісток». Це історія про анорексію, у якій зі своїм тілом бореться Лілі Коллінз («Білосніжка: Помста гномів»). Допомагає їй із цим лікар у виконанні Кіану Рівза – тобто Нео з «Матриці» вже не приймає, а роздає пігулки.

«Друзі з коледжу» / Friends From College

14 липня

Нью-Йорк, доросле життя і ностальгія за студентськими роками. Ці теми розігрує ансамбль американських комедійних акторів: зокрема, Кобі Смолдерс («Як я зустрів вашу маму») і Кіґан-Майкл Кі («Кі та Піл»).

«Форс-мажори» / Suits

12 липня

Сьомий сезон улюбленого серіалу всіх юристів. Уже без Джини Торрес («Світлячок»), але досі з подружкою принца Гаррі Меґан Маркл.

«Вілл» / Will

10 липня

Історія становлення Вільяма Шекспіра – для аудиторії «Гри престолів». Варто звернути увагу, якщо вам до вподоби спекуляції на історичній тематиці на кшталт «Демонів Да Вінчі» чи «Марко Поло».

Що слухати

Coldplay – Kaleidoscope

Один із найбільш популярних гуртів сучасності перебуває на роздоріжжі. Команда Кріса Мартіна останні кілька альбомів записувала виключно для стадіонів. Kaleidoscope – EP, що виріс із інтерлюдії з лонґплею A Head Full of Dreams, – може дати відповідь на запитання про те, чи довго англійці затримаються на етапі постійних світових турів і виступів на Super Bowl.

У найкращі моменти Coldplay досі не мають рівних у тому, щоб відтворювати почуття задоволення життям (здебільшого забезпеченої молоді з білим кольором шкіри). Та річ у тім, що найближчим до щирості Мартін востаннє був у моменти розчарування. Інша справа, що пісня з прозорими натяками на проблему біженців у Kaleidoscope здається радше даниною тренду.

Повний виступ Radiohead на Coachella-2017

No Surpises, Paranoid Android, Daydreaming та інші головні хіти Radiohead – у двогодинному сеті команди Тома Йорка. Після випуску альбому A Moon Shaped Pool, ювілейного перевидання OK Computer і нещодавнього туру учасники гурту повернуться до сольних проектів. Тож зараз важко сказати, коли англійці знову зберуться докупи. Виступ на Coachella – листівка з реюніону Radiohead.

Новий кліп Arcade Fire

Лідер Arcade Fire Він Батлер поступається у новому кліпі місцем дружині Реджин. Завищені тони, неонове світло, вечірні вулиці – на відміну від попередніх синґлів із нового альбому, цього разу без семплів ABBA і суїцидальних мотивів.

U2 і Ноел Ґаллагер виконують Don’t Look Back in Anger

Після виконання на концерті, присвяченому жертвам травневого теракту в Манчестері та на фестивалі Glastonbury пісню Don’t Look Back in Anger почали називати «символом стійкості Англії». Втім, досі зворушливий трек виконував лише один учасник гурту Oasis, Ліам Ґаллагер. Понад те, Ґаллагер-молодший звинуватив брата Ноела у відмові виступити на благодійному концерті на початку червня. Лідер Noel Gallagher’s High Flying Birds відповів спільним виступом із U2 у Лондоні.

Нові треки Лани Дель Рей і A$AP Rocky

У 2012 році A$AP Rocky виконав у кліпі Лани Дель Рей роль екс-президента США Джона Кеннеді. П’ять років потому співачка продовжує провокувати публіку за допомогою репера із Гарлема – через дві пісні з нового альбому Lust for Life. Треки Groupie Love і Summer Bummer продовжують теми хіпі і фестивалю Вудсток. Вони повинна стати провідними в лонґплеї, реліз якого відбудеться наступного тижня.

Новий кліп alt-J

Deadcrush – найбільш популярний трек із червневого альбому англійського інді-гурту. Закохані до смерті alt-J у трьох жінок – химерний танок у кліпі виконують уособлення жіноцтва Анна Болейн, Лі Міллер і Сільвія Плат.

Що читати

Вільям Юрі:

«Сила позитивного ні»

The Village Україна

Як відмовити, але не образити співрозмовника – радить професор Гарвардського університету Вільям Юрі. Перші сторінки його праці для нас прокоментував Даниїл Ваховський, маркетинг-директор сервісу UKLON.

 Читати

Comma

Прем’єра нової композиції ONUKA під назвою VSESVIT – першого синґлу з другого альбому гурту, що вийде восени. У коментарі профільному українському виданню лідерка проекта Ната Жижченко розповіла про процес дорослішання та співпрацю з Еріком Муке із Deep Forest.

 Читати

Charitum

Активістка і громадська діячка Анастасія Мельниченко – про флешмоб #ЯнеБоюсьСказати і ситуацію з насильством проти жінок за рік після запуску ініціативи в соцмережах.

 Читати

У що грати

MotoGP 17

11 липня / PlayStation 4, Xbox One, PC

Відчути себе Валентіно Россі пропонує офіційна гра королівських перегонів на мотоциклах. Як і серія футбольних симуляторів FIFA, гра за цією ліцензією оновлюється щороку. (За винятком минулого року, коли замість чергової MotoGP вийшла гра виключно про Россі.) Її основною перевагою є наявність всіх команд, гонщиків і треків головного мототурніру світу. Та цього року розробники підвищили реалістичність звуку мотоциклів і заново розробили модель поведінки штучного інтелекту. Втім, як і у випадку з усіма спортивними іграми, значно цікавіше у симулятор грати в онлайн-режимі.

СВІТЛИНИ: обкладинка – facebook.com, 1 – Netflix, 2 – wikipedia.org, 3 – The Village Україна,

4 – motogpvideogame.com