Що дивитися

«Б.Л.И.С.К.» / GLOW

23 червня

Творці «Помаранчевий – хіт сезону» повертаються зі ще одним серіалом про специфічний колектив жінок. Цього разу про жіночий реслінг у 80-х роках ХХ століття. Головну роль виконує Елісон Брі («Спільнота»). На ринг її виставляє комік Марк Марон («Луї»).

Що слухати

OK Computer OKNOTOK

Karma Police, No Surprises, Paranoid Android – навіть якщо назва OK Computer ні про що вам не говорить, ви точно чули окремі треки з цього альбому. Двадцять років потому Radiohead випускають перевидання третьої платівки із трьома раніше не виданими роботами. При всій своїй параноїдальності OKNOTOK пропонує подорож у часі, від якої не хочеться відмовлятися: у порівнянні з проблемами 2017 року погане передчуття міленіуму здаються щонайменше надуманим. Урешті-решт, через цю машину часу Том Йорк дає двадцятирічному собі пораду: похмурість понад міру нікому не потрібна.

Нові лайви Sinoptik

Три пісні у живому виконанні українського гурту, що здобув перемогу на The Global Battle of the Bands – конкурсі найкращих молодих рок-гуртів світу. Відео записано у межах проекта Istok Live Sessions.

Нові лайви Lorde

Новий альбом 20-річна новозеландка випустила минулого тижня. Живі виступи на шоу Джиммі Феллона і iHeartRADIO підтверджують, чому Девід Бові назвав Lorde втіленням музики майбутнього, а Nirvana запросила її виступити на місці Курта Кобейна.

Новий трек Foo Fighters

Новий кліп команда Дейва Ґролла доповнила прем’єрою кількох нових треків. Композиції Lah Di Da та The Sky is a Neighborhood американський рок-гурт уперше виконав на музичному фестивалі в Ісландії.

Новий кліп SZA

Відеоробота на трек із нового альбому співачки з лейблу Кендріка Ламара. Зняв кліп режисер, відповідальний за нещодавній Humble Кендріка. В епізодичній ролі – акторка Дрю Беррімор («Ангели Чарлі»), на честь якої і названо пісню.

Що читати

«У чому відмінність між нами і віслюками?»:

вражаюча історія пакистанських носіїв-альпіністів

Платформа

Інтерв’ю з бразильсько-корейською режисеркою Іарою Лі про документальний фільм «К2 та невидимі помічники» – розповідь про другу після Евересту гірську вершину світу.

 Читати

«Вільне плавання Горішніх Плавнів»

Ukraїner

Чим живуть Горішні Плавні – місто, що стало відомим завдяки нещодавній хвилі перейменувань в процесі декомунізації, а могло б прославитися як центр малого суднобудування.

 Читати

«Гід по фестивальному літу-2017: куди,

за скільки і чому їхати»

Muzmapa

Детальне прев’ю усіх літніх фестивалів в Україні від профільного видання про вітчизняну музику. Десять різних фестів: від Atlas Weekend до «Тараса Бульби». Ціни на квитки, лайнапи і всі корисні посилання – в одному матеріалі.

 Читати

Я працюю у Будинку художника

The Village Україна

Запуск нової рубрики – про будівлі Києва та їхні історії. У першому випуску історія Будинку художника поблизу Львівської площі.

 Читати

У що грати

FRAMED 2

iOS

Три роки тому FRAMED стала сенсацією App Store. Рецепт успіху головоломки був простий: вона розклала на деталі жанр коміксу. Чи просунеться історія вперед залежить від гравця і від того, чи правильно він вибудує її частини. Усе це – в стилістиці нуар. Друга частина продовжує історію чоловіка в костюмі і пропонує більше виклику.

СВІТЛИНИ: обкладинка – wikipedia.org, 1 – Netflix, 2 – radiohead.com, 3 – .The Village Україна,

4 – framed-game.com