The Village Україна розповідає про ігри, на які ми чекаємо впродовж літа.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Diablo Immortal

Трейлер Diablo Immortal

Що це: Перша велика гра у всесвіті Diablo для мобільних платформ, у якій фірмову ігрову механіку серії спробують перенести для iOS та Android. Безоплатна багатокористувацька гра вже відкрила попередню реєстрацію до релізу 2 червня.

Чому чекаємо: Розробники Blizzard називають грою, яка змінить уявлення про ігри для смартфонів.


Коли: 2 червня

Платформи: Windows, iOS, Android

The Quarry

Трейлер The Quarry

Що це: Компанія з дев’яти людей хоче пережити ніч у дитячому літньому таборі, далі все розгортається за типовим сценарієм горорів і слешерів. Розробники Supermassive Games продовжують вправлятися в жанрі інтерактивного кіно після Until Dawn.

Чому чекаємо: Як і в Until Dawn, обіцяють варіативний ігровий процес і пряму залежність розвитку історії від вибору гравця. А ще цього разу залучають акторів штибу Ґрейс Забріскі, яка виконує роль Сари Палмер у «Твін Піксі», Девіда Аркетта («Крик») та Джастіса Сміта («Детектив Пікачу»).


Коли: 10 червня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Windows (Steam)

Sonic Origins

Трейлер Sonic Origins

Що це: Чотири класичні гри про Їжака Соніка зі старих консолей Sega (Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic CD і Sonic the Hedgehog 3 & Knuckles) – у ремастері для платформ нового покоління.

Чому чекаємо: Якщо ви згодні, що найкраще Сонік почував себе під час двовимірної ери.


Коли: 23 червня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Windows (Steam, Epic Games Store), Nintendo Switch

Capcom Fighting Collection

Трейлер Capcom Fighting Collection

Що це: Колекція ретроігор у жанрі файтингу від майстрів жанру Capcom (Street Fighter, Marvel vs. Capcom): наприклад, у добірці всі п’ять ігор серії Darkstalkers, а також Hyper Street Fighter 2.

Чому чекаємо: Якщо скучили за аркадними автоматами з 1990-х.


Коли: 24 червня

Платформи: Windows (Steam), PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

F1 2022

Трейлер F1 2022

Що це: Щорічне оновлення офіційного симулятора «Формули-1» – цього разу з новим Гран-прі Маямі, оновленими моделями та допрацьованими системами фізики та штучного інтелекту суперників.

Чому чекаємо: Досі найкращий (і/тому що єдиний) симулятор «Королівських перегонів».


Коли: 1 липня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Windows (Steam, Epic Games Store, Origin)

Xenoblade Chronicles 3

Трейлер Xenoblade Chronicles 3

Що це: Продовження однієї з найкращих рольових ігор покоління та головний ексклюзив консолі Nintendo Switch цього літа (крім хіба що футболу у всесвіті Super Mario, Mario Strikers: Battle League).

Чому чекаємо: Найкращий комплімент рольовій грі – це бажання проводити в ігровому світі якомога більше часу, а ще ігри серії Xenoblade Chronicles завжди тримають гравців дуже довго.


Коли: 29 липня

Платформи: Nintendo Switch

Saints Row

Трейлер Saints Row

Що це: Серію ігор Saints Row найбільш точно можна описати як «Grand Theft Auto, але з максимальною ставкою на фан, а не реалістичність чи сатиру». У попередніх іграх це довели чи то до абсурду, чи то до апогею, зробивши головного героя президентом США, тому продовжити історію можна було лише з легким перезапуском у новому місті.

Чому чекаємо: Відкритий світ, божевільні за мотивацією та постановкою місії, харизма Джонні Ґета – Saints Row тримається на цих трьох китах. У новій грі обіцяють нових божевільних персонажів і можливість захопити бандою свій Лас-Вегас.


Коли: 23 серпня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PC (Epic Games Store)

Обкладинка: Deep Silver